Vesti de pe lacul Belis -jud Cluj
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
- lucutabogdan
- utilizator constant
am fost saptamana trecuta pe Belis de doua ori.am fost pe bratul Ciurtuci la ''vanat'' bibani.apa splendida,curata.vremea era de vis.conditii ideale de pescuit.era liniste,nu mai erau alti pescari prin zona.
am ''curatat'' lacul de vreo 60 de bibani pe care i-am curatat si i-am bagat la ''hibernare'' in congelator.
in afara de acesti bibi am mai prins un singur clean pe care l-am si eliberat desi avea vreo 250-300gr.nu am vrut sa-l retin deoarece am iesit la ''bibaniada'' de data asta.
acum am fost pt prima oara pe Belis anul asta si pot spune ca am fost multumit de capturi desi vara merge mai bine,dar se simte deja ca vine toamna si frigul si de aceea capturile nu au fost peste o suta de bucati cum m-am asteptat.dar una peste alta m-am linistit sufleteste ca am avut ce duce acasa.si apa era rece ca deh este toamna totusi si din acest motiv bibanii trageau asa anemic,slabut si nu cum o fac vara cand sunt mai energici.vara iti baga pluta sub apa direct sau macar se vad trasaturi mai serioase.
inainte de plecare am facut cateva poze si am admirat peisajul din zona ca sa am ceva amintiri pana la sezonul urmator.
am ''curatat'' lacul de vreo 60 de bibani pe care i-am curatat si i-am bagat la ''hibernare'' in congelator.
in afara de acesti bibi am mai prins un singur clean pe care l-am si eliberat desi avea vreo 250-300gr.nu am vrut sa-l retin deoarece am iesit la ''bibaniada'' de data asta.
acum am fost pt prima oara pe Belis anul asta si pot spune ca am fost multumit de capturi desi vara merge mai bine,dar se simte deja ca vine toamna si frigul si de aceea capturile nu au fost peste o suta de bucati cum m-am asteptat.dar una peste alta m-am linistit sufleteste ca am avut ce duce acasa.si apa era rece ca deh este toamna totusi si din acest motiv bibanii trageau asa anemic,slabut si nu cum o fac vara cand sunt mai energici.vara iti baga pluta sub apa direct sau macar se vad trasaturi mai serioase.
inainte de plecare am facut cateva poze si am admirat peisajul din zona ca sa am ceva amintiri pana la sezonul urmator.
Catch & relax
- lucutabogdan
- utilizator constant
"lee lee"
inainte de plecare am facut cateva poze si am admirat peisajul din zona ca sa am ceva amintiri pana la sezonul urmator.[/quote]
Salut,
O data pe an? slaba MISCARE...
Pentru anul urmator incearca 2-3 vizite ca poate in curand nu mai avem unde merge:)))
Cum a evoluat nivelul apei?
Fir ~Intins !
inainte de plecare am facut cateva poze si am admirat peisajul din zona ca sa am ceva amintiri pana la sezonul urmator.[/quote]
Salut,
O data pe an? slaba MISCARE...
Pentru anul urmator incearca 2-3 vizite ca poate in curand nu mai avem unde merge:)))
Cum a evoluat nivelul apei?
Fir ~Intins !
din pacate da, doar atat am fost pe malul Belisului si asta din cauza ca m-am reintors in strainatate unde lucrez.ca daca nu eram plecat iti dai seama ca eram omniprezent pe lac.
acum 2-3 ani in fiecare saptamana eram pe Belis. dar asta e vreau sa traiesc mai bine si din aceasta cauza am plecat din tara.in Romania vin ca si turist, deocamdata.
nivelul apei e tot scazut.nu pot spune daca a urcat sau a mai scazut ca nu am vazut cum era initial,dar era ok.pe bratul Ciurtuci unde merg de obicei apa a scazut dar nu foarte tare.deci coada lacului era normal la primul mare pod inspre Ciurtuci,inspre sat acum era la vreo 300-400m inapoi,mai scazut.deci nu era chiar asa grav cum credeam sau cum mi s-a explicat.acu' doi ani nivelul apei era foarte mare.atunci era mai sus de acest prim pod aproape de al doilea pod pe care se trece in drum spre Giurcuta de Jos.
eu am fost multumit de vizita mea facuta pe Belis.vreme frumoasa cu soare si temperatura de vreo 20-23 grade,am prins si pesti,era liniste,apa era curata,limpede si ca oglinda,nu erau alti pescari,nu au fost controale(oricum eram in regula).......conditii ideale,ce mai.
anul asta nu cred ca mai revin in tara deci la anul daca mai vad Belisul si daca mai pescuiesc.pana atunci va doresc tuturor fire intinse.

nivelul apei e tot scazut.nu pot spune daca a urcat sau a mai scazut ca nu am vazut cum era initial,dar era ok.pe bratul Ciurtuci unde merg de obicei apa a scazut dar nu foarte tare.deci coada lacului era normal la primul mare pod inspre Ciurtuci,inspre sat acum era la vreo 300-400m inapoi,mai scazut.deci nu era chiar asa grav cum credeam sau cum mi s-a explicat.acu' doi ani nivelul apei era foarte mare.atunci era mai sus de acest prim pod aproape de al doilea pod pe care se trece in drum spre Giurcuta de Jos.
eu am fost multumit de vizita mea facuta pe Belis.vreme frumoasa cu soare si temperatura de vreo 20-23 grade,am prins si pesti,era liniste,apa era curata,limpede si ca oglinda,nu erau alti pescari,nu au fost controale(oricum eram in regula).......conditii ideale,ce mai.
anul asta nu cred ca mai revin in tara deci la anul daca mai vad Belisul si daca mai pescuiesc.pana atunci va doresc tuturor fire intinse.
Catch & relax
Bogdane
Am fost in weekendul trecut pe Belis. Nu am incercat metoda sa dau la adancimea de 10-15 m cu vobler lestat pe fir, pt ca a mers normal la suprafata (1 m). In 4 ore am luat vreo 5 cleni (din care unul peste 700 g) si un pastrav. Nivelul apei zic eu este cam cu 8 m mai jos fata de cota maxima, mult mai crescut decat in august. Vreau sa mai pescuiesc pe Belis insa nu cred ca mai ies cu barca din cauza frigului ce se anunta . As face si eu o partida de bibaneala la pluta si il intreb pe lee lee la ce a prins bibanii.
Fir intins.
Am fost in weekendul trecut pe Belis. Nu am incercat metoda sa dau la adancimea de 10-15 m cu vobler lestat pe fir, pt ca a mers normal la suprafata (1 m). In 4 ore am luat vreo 5 cleni (din care unul peste 700 g) si un pastrav. Nivelul apei zic eu este cam cu 8 m mai jos fata de cota maxima, mult mai crescut decat in august. Vreau sa mai pescuiesc pe Belis insa nu cred ca mai ies cu barca din cauza frigului ce se anunta . As face si eu o partida de bibaneala la pluta si il intreb pe lee lee la ce a prins bibanii.
Fir intins.
eu am dat la pestisori(stiu ca nu e voie dar asta e metoda cea mai recomandata pentru extirparea bibanilor )
am incercat si la viermisori,dar preferau pestisorii.au si ei fitzele lor.
dar cum am mai explicat si mai sus,bibanii deja sunt apatici si trag anemic,slab.
fire intinse si sa ne relatezi daca ai pescuit,unde,cum, cu ce si cat.
fire intinse

am incercat si la viermisori,dar preferau pestisorii.au si ei fitzele lor.
dar cum am mai explicat si mai sus,bibanii deja sunt apatici si trag anemic,slab.
fire intinse si sa ne relatezi daca ai pescuit,unde,cum, cu ce si cat.
fire intinse
Catch & relax
- lucutabogdan
- utilizator constant
Salut,danone scrie:Bogdane
Fir intins.
Felicitari pentru pastravan, sper ca l-ai eliberat...
Ce vobler ai folosit? metoda la trena sau normal?
Pentru pescuit de bibani eu recomand zona cu apa putin adanca - maxim 2 m si ceva vegetatie; daca se si momeste- ziua e plina de bibani

Dar sa nu uitam ca exista si metoda C&R
(eu am dat la Giurcuta cu broscuta si am luat un clean foarte fain)
Fir Intins !
Normal ca am eliberat pastravul mai ales ca era si perioada de prohibitie a lor dar era si mic undeva la 25 cm. Ca si vobler am dat numai cu un model mai nou de la strike pro , care evolueaza la suprafata (1,2m) , nu stiu cum ii zice dar seamana cu pro baby-ul argintiu cu negru (nu este galben pe burta dar are rosu sub barbie). Nici nu am mai incercat altul pt ca am vazut ca pestii sareau pe el de cum lansam cat mai aproape de mal (15-20 cm de mal), si atacau numai la suprafata. Din pacate timpul se raceste , nu voi mai putea iesi cu barca pe lac si pana la primavara voi trai numai cu amintirile minunatelor partide din aceasta vara. Evident ca febra pescuitului nu ma va tine in casa si voi iesi la partide la stationar (bibaneli cum zice lee lee).
Fir intins si sa treaca cat cai repede iarna.
- lucutabogdan
- utilizator constant
Salut,danone scrie:Normal ca am eliberat pastravul mai ales ca era si perioada de prohibitie a lor dar era si mic undeva la 25 cm. Ca si vobler am dat numai cu un model mai nou de la strike pro , care evolueaza la suprafata (1,2m) , nu stiu cum ii zice dar seamana cu pro baby-ul argintiu cu negru (nu este galben pe burta dar are rosu sub barbie). Nici nu am mai incercat altul pt ca am vazut ca pestii sareau pe el de cum lansam cat mai aproape de mal (15-20 cm de mal), si atacau numai la suprafata. Din pacate timpul se raceste , nu voi mai putea iesi cu barca pe lac si pana la primavara voi trai numai cu amintirile minunatelor partide din aceasta vara. Evident ca febra pescuitului nu ma va tine in casa si voi iesi la partide la stationar (bibaneli cum zice lee lee).
Daca esti insistent poate facem o cheta sa ducem cateva aeroterme si incalzim lacul

Scoatem un 15 grade pentru apa si sa vezi activitate

Modelul baby sp 088 pe culoarea 010 OB Strike Pro si-a facut treaba?
Fir Intins !