Vesti de pe lacul Belis -jud Cluj
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
- MARIUS POPA
- veteran
Va salut,
Spuneti-mi va rog care sunt conditiile de practicare a pescuitului aici?
Nu cunosc din pacate lacul (urile) si sa stiu la ce sa ma astept!
De pe mal se poate pescui la spin ( in sensul ca sunt sanse fata de pescuitul din barca, stiu eu, locuri putin si limitate)?
Multumesc.
De pe mal se poate pescui la spin ( in sensul ca sunt sanse fata de pescuitul din barca, stiu eu, locuri putin si limitate)?
Multumesc.

Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.
-
- veteran
Pe Belis se plateste taxa la RNP in valoare de 26 lei/ zi , dar daca stai mai mult poti plati taxa de 50 lei/ saptamina, in principiu vine paznicul la tine cu chitantierul. E bine sa ai si permisul ANPA.MARIUS POPA scrie:Va salut,
Multumesc.
Se poate pescui bineinteles si de pe mal , dar sansele de-a prinde bine sunt mai mici decit cele din barca.
In cazul cleanului din lacurile de munte nu se prea poate vorbi de locuri "consacrate " ca sa te pot indruma exact pe locuri , cleanul sta cu predilectie in zona cu crengi cazute in apa , bolovani sau zone stincoase , precum si pe intinsuri cu iarba acoperita de apa , zone la care ajungi doar din barca...
Daca ajungi in zona statiunii Fintinele -Belis poti sa intrebi la restaurantul statiunii de ILIE , omul care inchiriaza barci cu ora sau ziua si poati astfel sa faci o partida de clean din barca .
Spor.
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!
Permis ANPA si taxa de 26 lei pe zi la agentul RNP Mircea. Taxa poti sa o achiti cand vine sa te controleze. Poti pescui si de pe mal la spinning , pentru ca nivelul lacului este scazut cu vreo 10 m fata de normal insa sansele sa obtii capturi sunt foarte mici. Locurile mai bune sunt cele din zonele stancoase unde accesul este posibil numai din barca.MARIUS POPA scrie:Va salut,
Multumesc.
Nu stiu daca ati observat ca in ultimul timp clenii de pe Belis se hranesc numai cu iarba. Majoritatea pe care i-am luat la vobler defecau o materie verde ca si matasea broastei. Este destul de ciudat sa surprinzi astfel de adaptare.Oare nu or mai gasind pestisori ce sa haleasca sau pur si simplu si-au adaugat in meniu "salata"?
Poti accesa www.dealubotii.ro pentru pensiunea de la Dealu Botii,
Aici conditiile sunt mai putin pretentioase dar in principiu este mai liniste( asta daca nu au ceva chef ) si poti ajunge in coada lacului.
Au si aici barci si un motor electric te-ar ajuta.(eventual pot sa-ti dau eu un ponton de o prsoana daca nu mai au barci) vezi si www.belis.ro
Daca vrei mai multe detalii da-mi un mesaj privat.
Adrian
Aici conditiile sunt mai putin pretentioase dar in principiu este mai liniste( asta daca nu au ceva chef ) si poti ajunge in coada lacului.
Au si aici barci si un motor electric te-ar ajuta.(eventual pot sa-ti dau eu un ponton de o prsoana daca nu mai au barci) vezi si www.belis.ro
Daca vrei mai multe detalii da-mi un mesaj privat.
Adrian
WHY WORK WHEN YOU CAN xxx?
-
- veteran
Asta nu este o noutate , se intimpla mai ales cind lacul este scazut asa ca acum ....daca apa era la nivelul brazilor meniul clenilor ar fi constat din gize, lacuste, furnici sau oricea ar fi cazut in apa de pe crengile brazilor .....acum pasc iarba ,deoarece le este mai la indemina si mult mai facil.danone scrie:Nu stiu daca ati observat ca in ultimul timp clenii de pe Belis se hranesc numai cu iarba. Majoritatea pe care i-am luat la vobler defecau o materie verde ca si matasea broastei. Este destul de ciudat sa surprinzi astfel de adaptare.Oare nu or mai gasind pestisori ce sa haleasca sau pur si simplu si-au adaugat in meniu "salata"?
Cit priveste hranirea cu pestisori vii , e cam istorie

pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!
O alta chestie care m-a surprins e faptul ca am luat de pe Belis la vobler si doua mrene de marimea unui biban. Dupa cate stiu mreana are in alimentatie viermi, rame, paine si paste fainoase nicidecum pestisori vii . Sa fi zis ca exemplarele mari ar mai face exceptie ,dar la marimea asta nu m-am asteptat.
pe siriu am luat frecvent ....scobari la vobler
de marimea unui clean de masura ...20 cm ...deci mici
asa ca se intampla .....
pe colibita se prindeau carasi la vobler frecvent
si tot pe belis , paco a luat langa mine ditai carasoi la vobler
de marimea unui clean de masura ...20 cm ...deci mici
asa ca se intampla .....
pe colibita se prindeau carasi la vobler frecvent
si tot pe belis , paco a luat langa mine ditai carasoi la vobler
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.