contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
Adelin
- Moderator

A pescuit cineva la Mintia iarna la rapitor?Acolo pestele mananca in draci din noiembrie pana in februarie. Din locul unde se varsa apa calda in jos cateva sute de metrii, se prinde crap, caras, platica, somn, scobar, nu vad de ce nu s-ar prinde avat si salau.
Daca e cineva infilrat prin zona si poate sa ne dea cateva detalii....

-
carlos
- junior

-
personal nu am fost la mintia la pescuit dar din mai multe surse(oameni de incredere, nu papagali) am aflat ca ar fi cel mai bun loc de salau din judetul hunedoara. se mai prinde stiuca, somn in perioada asta, dar partea proasta e ca e cam bataie pe locuri(e doar un singur baraj, nu zeci de baraje ca pe olt).
eu, in data de 20 plec la deva, si stau pana dupa anul nou. mai mult ca sigur trec pe-acolo. daca vrei ceva detalii mai vorbim atunci.
-
costi
- veteran

Fiind din Deva pescuiesc foarte mult in zona Mintia, insa in general este destul de aglomerata, si vara nu numai iarna. Iarna se prinde mai bine decat in alte locuri deoarece este deversata apa calda rezultata de la termocentrala direct in Mures. De prins se prinde aproape toate speciile existente pe Mures, am prins sau am vazut prins in zona avat, clean, stiuca, salau, somn, mreana, asta din ceea ce se poate prinde la artificiale. Din pacate sunt si foarte multi care dau la hatza (japca). In ultimii patru ani de cand merg relativ des prin zona, o singura data mi-a fost verificat permisul de pescuit.
Din auzite, iarna trecut cica s-ar fi prins bine salau cand au fost afara temperaturi de -10 -15 grade. In rest, fiind o zona intens pescuita depinde mult de noroc si de inspiratia de moment.
Daca cumva ajungi in zona da-mi un mail.
-
Adelin
- Moderator

@costi -Probabil din 18 sunt liber pana in 10 ianuarie si voi merge sigur in cursul saptamanii.Daca esti in Deva in perioada asta si esti interesat de o iesire, scrie-mi nr. tau de mobil pe privat si te sun cand ma hotarasc sa vin.
Am o cunostinta din Arad care e stabilit in Deva si e pescar, Florentin Chelmagan.
-
Adelin
- Moderator

Sa revenim la MINTIA noastra! Cum e accesul pana la zona unde se scurge apa calda si cat se poate pescui in jos (300m?, 500m? sau mai mult) beneficiind de curenti calzi?
-
ovidius
- veteran

500 m.
-
costi
- veteran

Accesul se poate face cu masina fara nici o problema pana in locul unde iese apa calda. De pescuit se poate pescui chiar mai mult in aval insa niciodata iarna nu am mers mult, am preferat sa dau chiar in locul unde iese apa calda sau cel mult 15-20 m mai jos.
-
Mandy
- junior

Muresu e tulbure la Deva si nu cred ca o sa se limpezeasca pana la primavara ... sau la vara?

Asta asa ca sa poti face un salau ca lumea.
-
liviu_v
- senior

-
Sal!
A mai pescuit cineva in zona Mintia in ultima vreme? Daca da , ce sfaturi imi puteti da si cam ce merge in perioada asta! Saptamana viitoare am o delegatie la Deva de o saptamana si sigur imi voi face timp sa ajung si acolo.
As fi recunoscator daca mi-ati putea explica mai amanuntit cum ajung la fata locului din Dn7. Sau catre alte locuri de pescuit la rapitor in zona Deva. Multumesc!
-
costi
- veteran

@liviu_v: Nu stiu acum cu e, insa saptamana trecuta Muresul era foarte tulbure. Nu am mai pescuit la Mintia din primavara. Probabil ca o sa dau o tura in uikend sa vad cu e. Daca ajungi in zona, contacteaza-ma pe privat si iti pot da detalii mai multe despre zona sau alte locuri de pescuit.