Sarulesti,reloded

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: Adelin, johnnybravo, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
cristian.ene
veteran
veteran

Re: Sarulesti,reloded

Mesaj de cristian.ene » 29 Sep 2014, 05:47

Am prins pe 9 din 10 locuri sau macar am avut muscaturi, pesti adusi la barca sau un drill scurt. In conditiile in carea mancat slab si foarte selectiv 1.2.3 pesti in fiecare loc in care ne-am oprit insemana ca erau cativa pesti motivati relativ la se hranesca.Spun asta pentru ca 50% o aveau in gat. Timp optim de stat pe un loc 10-15 minute
Secventa atacului era in 4 feluri :

1. Tatonare si atac hotarat

2. Tanonare si la urmatorul lanseu atac clar

3. Se lasa vag pe naluca, asa cei mai multi au scapat in drill

4. Atac clar din prima dupa primele animari ale nalucii

Am fost foarte multumit de firul Savage Gear Finezze 0.10mm probabil cel ami bun fir de buget( rezistent per diametru, perfect in cast cu inelele Fuji KR, rezistent la abraziune, rotund, nu are cine stie ce memorie)

Mulineta Shimano Rarenium CI4 2500 m-a ajutat sa controlez bine firul pe vant avand viteza de recuperare mai mare, asa ca Soare C2000 a stat in cutie.

Cum am pecuit de la 9 la 18.30 cu scurte pauze de deplasare si mancare nu vad cum as si pescuit cu un echipament mai greu : Rarenium 2500 are cu fir cantarita fix 210g si lanseta Pacific Bay Quick Line pe blank LP 842(7`ft . 6-12 lb. 5-14g) doar 87g.

Vad multa lume ca se plage ca vai Zaion,CI4 personal nu vad ce as face cand mulinetele bune din magneziu costa de 2.5 -3 ori mai mult decat o Daiwa sau Shimano(in primul rand) care tine minim 100 de partide, adica arhisuficient pentru 200-250USD.

Lanseta pe blank QL LP 842 http://conceptcustomrods.ro/test-comple ... gur-peste/ este probabil cea mai versatila pentru salau .Am pescuit cu jiguri intre 5 si 9g ,voblere ,cicadeep adancimi de la 1 la 6m. Cu inele KR desi a batut vatul nasol am avut zero probleme :D cu firul.
Cum am spus i-a placut fin, jiguri cat mai usoare si niste plastice ieftine si bune care se gasesc doar la domul Cabela`s .Povestea pe larg cu poze si filmulete intr-un articol.
Despre Sarulesti nu pot sa spun ca face banii comparativ cu celelate lacuri cunoscute chiar daca taxa in 2 este de 300RON cu barca cu motor incluse, daca faci o socoteala exacta nu e mare diferenta. Noi am avut motor asa ca costat 250. Ne-au dat un vapor de de barca asa ca ne-am miscat incet dar cu spor in timp ce altii doar au bazait in coace si in colo .

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 29 Sep 2014, 06:28

Si bonus care nu poate fi cuantificat :wink: salai care adusi spre barca cedeaza greu si indoaie serios lansete fast de putere 6-12lb,.Prin comparatie pe Gostilele, Darvari sau alte lacuri cunoscute salaii sunt ,,metrosexuali,,. Singurul lac cu salai comparabili ca violenta in drill au fost pe Singureni.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 29 Sep 2014, 07:19

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 29 Sep 2014, 08:05

cristian.ene scrie:Si bonus care nu poate fi cuantificat :wink: salai care adusi spre barca cedeaza greu si indoaie serios lansete fast de putere 6-12lb,.Prin comparatie pe Gostilele, Darvari sau alte lacuri cunoscute salaii sunt ,,metrosexuali,,. Singurul lac cu salai comparabili ca violenta in drill au fost pe Singureni.
:lol: Ce sa vezi.... salaii de pe Sarulesti si cei de pe Singureni se duc la fitness, in timp ce salaii de pe Gostilele sunt niste sedentari..... :wallbash:
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 29 Sep 2014, 08:15

Clar sunt diferente intre pesti in diferite biotopuri sigur exista motive obiective ca unuii salai,cleni stiuci,pastravi sa fie mult mai vitali decat altii.

Nici pastravii de Vidra nu semanau cu cei de Bradisor.

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 29 Sep 2014, 11:35

Cei mai luptatori cred ca sunt salaii de Razem. Am luat la Golovita niste strapi de kil de am zis ca is lipiti cu ventuze de fund. Nici nu vreau sa ma gandesc ce face acolo unul de 10 litri...
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

Gogol
veteran
veteran

Mesaj de Gogol » 29 Sep 2014, 13:30

Bine ca nu erau vitali "metrosexuali". :lol1:
Da' cred ca erau vitali klitschko :lol:

Qnyx
megaboss
megaboss

Mesaj de Qnyx » 29 Sep 2014, 23:21

Adelin scrie:Cei mai luptatori cred ca sunt salaii de Razem. Am luat la Golovita niste strapi de kil de am zis ca is lipiti cu ventuze de fund. Nici nu vreau sa ma gandesc ce face acolo unul de 10 litri...
Total de acord cu tine. La canalul 5 cand luam unul de 2-3 kile, aveam impresia ca imi explodeaza lanseta (cam ca la avat in primele secunde).

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 30 Sep 2014, 06:01

Comparatia era cu locatiile din jurul Bucurestiului, la Singureni am pus-o pe sema apei putini adanci dar nu era asa pentru in alte baltoace sunt mult mai cuminti la dimensiuni similare. Probabil ca pe apele salbatice unde au curenti si au biotopuri mai sarace in hrana sunt cei mai vanjosi.
Lacurile litorale au curenti semnificativi raportat la marime si adancimea mica posibil sa faca fitness si umbland mai mult dupa hrana .

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 30 Sep 2014, 06:25

Gogol iti prinde niste salai la Sarulesti si dupa poti sa faci niste comparatii.

Scrie răspuns