Salau la Izbiceni

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
vanatoruldepesti
veteran
veteran

Salau la Izbiceni

Mesaj de vanatoruldepesti » 02 Apr 2006, 19:40

Am plecat spre Izbiceni cu trei masini aproape pline. Ne-a oprit politia de frontiera si cand a auzit ca suntem pescari nici nu a mai vrut sa se uite prin acte si ne-au urat "succes baieti"... :evil: S-a luminat la vreo doua ore dupa ce am ajuns pe malul drept al barajului si cand am vazut cate masini de VL erau acolo, am avut pentru un moment impresia ca sunt acasa, pe barajul de la Lotru! Pe scurt, nu s-a prins toata ziua decat un singur salau de aprox. 1,5Kg la twister, in ciuda faptului ca pe ambele maluri se aflau peste 100 de pescari. Parca nu era acolo. Unii dintre noi am insistat putin si la vobler, dar acelasi rezultat. Cand am trecut pe malul stang, in fata noastra, cam la jumatatea distantei dintre pila si pereu, dar vreo 50-60, mai jos de pila, pe o apa ce te facea sa te gandesti de 1000 de ori inainte sa intri acolo, doi tipi cu doua barci TOPEAU salaul la oblete viu. TOPEAU inseamna TOPEAU! Prindeau cu o frecventa de un salau la 10 minuteAu scos pana la ora 9.00 AM cate o jumatate de sac la mal si apoi, pana la 15.00 au mai prins peste 50 de salai impreuna. Trei dintre salaii celui care prinsese mai mult au avut 5,5kg, 6kg si 7kg. Doi salai (sau somni) nu i-a putut aduce la barca. Seara, un prieten de-al meu care ii cunostea a vorbit cu ei si i-au spus ca au peste 100kg de salau si daca vrem sa cumparam unul sau doi pretul este de 120 mii lei/kg, iar daca luam o cantitate mai mare, 100 mii lei/kg. Au fost flancati de alte doua barci, dar cei din ele nu au reusit sa prinda mai nimic cu toate ca isi facusera rost de obleti. Nici macar cel care dadea de pe pila (cu twister) nu a luat vreun peste. Sarituri, cu exceptia unei dihanii ce s-a aruncat pe spate langa o draglina, nu am vazut. Nu aparusera nici obletii pe deasupra.
Vremea a fost frumoasa, dar a batut un vant de nu puteam tine batul in mana, iar apa era cristal. Cu o zi inainte, tot pe o vreme misto, se prinsesera cinci salai toata ziua (3 pe malul stang si 2 pe malul drept). S-a pescuit si noaptea, dar tot la pestisor s-au prins vreo 10 salai pana in 1,5 kg bucata. Localnicii ne-au spus ca salaul s-a batut acum aproape o luna, intr-o padure de mai jos de Izbiceni prin care intrase Dunarea. Vorbeau intre ei cate carute de peste au luat cu furcile dintre pomi! Blestemau de suparare ca au trebuit sa pandeasca sa intre salaul prin apa din padure, fara sa doarma, doua nopti...
P.S. Baltile "de stiuca" de pe malul stang erau pline cu setci.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 03 Apr 2006, 07:58

salutare,

nu cred ca avea cum sa se bata salaul acum o luna, pe apa de 5 grade nici o sansa

sambata am fost si eu la izbiceni
exact dupa ce ne-am pus cu barca pe locul cu salai, exact unde spuneai tu, ni s-a taiat sfoara de la ancora si am ramas fara ea, deci oha pescuit acolo
deverasau cu un stavilar
ne-am hotarat sa facem o expeditie in jos, sa gasim intrarea in balta din stanga
vreo 4-5 km mai jos am ramas cu barca pe prundis in apa de 2 palme, mihai s-a descaltat de 3 ori si a intrat in apa sa impinga barca, in chinuri groaznice
dupa ce am iesit la apa adanca, am constatat ca este atat de puternic curentul incat motorul nu facea fata
am aflat ulterior ca dadusera drumul la al doi-lea stavilar
cu chiu cu vai am iesit la mal
l-am sunat pe titi ( tehnic66) care era sub baraj si a venit sa ne ia din no man's land, am avut o bafta chioara ca era un drum exact pe acolo ca altfel nu stiu cum mai plecam de acolo
dupa ce ne-am intors inapoi sus, am hotarat sa nu mai intram cu barca ( chiar daca faceam rost de ancore cu imprumut ), deversau cu 2 stavilare si am considerat ca nu ne tine
iar de pe mal nu se mai lua nimic
am dat si vreo ora pe balta din stanga, la stiuca, dar nici un tac
in concluzie n-am luat nici un peshte sambata
ghinionul p--ii, exact cand te pui pe loc ca lumea si te apuci sa pescuiesti sa duce totul de rapa

si ca sa fie treaba si mai misto, au venit niste baieti cu o barca exact ca a mea, cu un mare motor, si faceau precum tramvaiul pe apa sus-jos sus-jos, de zici ca nici nu era curent pe apa
imi iau motor de 15 cai....

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 03 Apr 2006, 08:04

de aceeasi parere cu dan sunt si eu, pestele e urcat la izbiceni pentru depus, nu pentru altceva.

cand zici tu ca s'a intamplat asta vanatorule?

melculbeat
veteran
veteran

Mesaj de melculbeat » 03 Apr 2006, 08:15

si ca sa fie treaba si mai misto, au venit niste baieti cu o barca exact ca a mea, cu un mare motor, si faceau precum tramvaiul pe apa sus-jos sus-jos, de zici ca nici nu era curent pe apa
imi iau motor de 15 cai....
cu motoru' tau nu ai reushit sa urci ?

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 03 Apr 2006, 11:41

am reusit doar sa cobor :lol:
urcam dar au mai dat drumul la inca un stavilar, si singura performanta era sa stau pe loc

turbinele + 2 stavilare inseamna 500 mc/secunda, ceea ce pentru olt este enorm

pilula
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pilula » 03 Apr 2006, 12:21

Am fost si eu cu Vinatorul duminica la Izbiceni,ptr prima data.Mi-a fost dat sa vad locuri adevaraciune de avat si salau,dar sg peste care saracul de el s-a gindit sa ma loveasca a fost un avat zic eu de talie maricica.S-a repezit in vobler, super misto.Dar nu a fost sa fie.Spun ca a fost avat,deoarece m-a atacat aproape de suprafata,cu toate ca cineva era ferm convins ca am avut in bat salau mare.Nu prea cred ca pe curent puternic de apa sa ma ia salaul LA SUPRAFATA.

marianu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de marianu » 03 Apr 2006, 14:00

pilula de unde sti ca nu a fost o stiuca :) mie sambata seara mi-a retezat una textilul si mi-a plecat cu tot cu un rapala de 9cm. vasilica era langa mine martor

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 03 Apr 2006, 14:29

ce inseamna suprafata ?
adancime cat din cat ?
la izbiceni se ia mereu salau frumos in curent, chiar si pe apa mica

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 03 Apr 2006, 15:11

pilula scrie:Am fost si eu cu Vinatorul duminica la Izbiceni,ptr prima data.Mi-a fost dat sa vad locuri adevaraciune de avat si salau,dar sg peste care saracul de el s-a gindit sa ma loveasca a fost un avat zic eu de talie maricica.S-a repezit in vobler, super misto.Dar nu a fost sa fie.Spun ca a fost avat,deoarece m-a atacat aproape de suprafata,cu toate ca cineva era ferm convins ca am avut in bat salau mare.Nu prea cred ca pe curent puternic de apa sa ma ia salaul LA SUPRAFATA.
daca ati fost duminica, toate patru barcile au luat sub 40 kg.

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 03 Apr 2006, 17:02

deci nu ma intereseaza, sambata cred ca vin la Izbiceni, feriti-va :D

Mihai, Todi sper sa ne vedem! :wink:

Sa vii cu jig-urile Mihai! :evil:

Scrie răspuns