Sacalaia - Lacul stiucilor

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
andreypck
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de andreypck » 28 Iul 2010, 22:07

Mersi mult de tot.

A si inca ceva :D : cautai stiuca sau cautai somnul atuncea?

O seara faina!
Prinde si Elibereaza!

Radu_
veteran
veteran

Mesaj de Radu_ » 28 Iul 2010, 22:31

andreypck scrie:Mersi mult de tot.

A si inca ceva :D : cautai stiuca sau cautai somnul atuncea?

O seara faina!
pt. putin.
numai stiuca o caut acolo, dar mai ai surprize :)

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 30 Iul 2010, 15:01

Am reusit insfarsit sa mai ajung si eu pe la SIC...

Am fost miercuri si joi, ploaie in rafale tari, nicio miscare pe apa, miercuri pustiu, joi inca doua barci pe langa noi, niciun atac la suprafata, nici mare miscare de peste pasnic, intre reprizele de ploaie apa ca oglinda. Joi dupamasa a iesit soarele. Stiuci: miercuri 3 buc intre 1,5-2 kg; joi 5 buc, 3 tot asa, doua mai mari, undeva 4-5 kg, 75-80 cm. Poze pun deseara cu astea doua mai mari.

Nu am fost de ceva vreme pe-acolo (vreo 5 luni)... parerea mea pur personala este ca se simte o oarecare diminuare a masei de peste pasnic care a dus la scaderea activitatii stiucii - nemaigasind mancare atat de usor isi reduce perioadele de vanatoare la cateva ore pe zi - in functie de factorii cei mai prielnici de mediu... temperatura apei, oxigen, turbiditate... cu alte cuvinte asteapta o zi buna de vanatoare. Inainte era plin de peste peste tot si putea face o vanatoare de ocazie, acum e pe zone... :)
Ma rog... alta ipoteza tot pur personala este ca datorita verii foarte ploioase vegetatia nu a crescut ca in alti ani (fapt constatat alaltaieri - insuficient soare) ceea ce a dus la restranerea cu mult a arealului de vanatoare. Sunt cativa BRAZi uriasi dar nu mai sunt acele canale de vegetatie, pragurile sunt mult mai scurte si mai abrupte, gropile mai inguste si mult mai adanci. Nu mai e nici matasea aia moale verde deschis... Apa e constant mai tulbure si ieri dimineata a ajuns la o temperatura destul de scazuta, ca de sfarsit de toamna. Datorita diferentelor de temperatura de la suprafata se creaza probabil curenti care mai rascolesc fundul, iese sulful... ma rog, nici nu ma pricep foarte bine la chimie.
Pe langa asta e drept ca s-a mai dus si stiuca acasa in perioada nudemult trecuta, s-au inmultit somnii mici si mari, apa e mai crescuta decat deobicei...

Intr-un cuvant transformari mari dar stiuca mai este cu siguranta, suficienta pentru toata lumea. :) Apatica si mofturoasa, suparata ca nu mai are atata platica si ca nu are unde vana, economa si pretentioasa as zice. :)

Daca vom avea parte de o toamna lunga si secetoasa cu mult soare va fi ca o vara tarzie, plantele mai au timp sa explodeze dar sunt cam la stadiul sfarsitului de mai anul trecut si acum doi ani. Daca va fi asa, noiembrie si decembrie pot fi luni foarte bune de pescuit. Daca o sa o tinem tot in ploi inca doua luni ... va fi numai razboi de guerila...

Prinse la voblere, si jerk si crank, cele mari (mai mari) la jerkuri suspending.
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 30 Iul 2010, 19:23

i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

andreypck
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de andreypck » 31 Iul 2010, 11:38

Frumoase... O placere sa le privesti, d-apoi sa le prinzi, sa le simti atacul si drill-ul!!!

Ce norocosi sunte toti ca avem aceasta pasiune...

Si acest lac... Daca am avea si mai mult grija de el...

Felicitari!
Prinde si Elibereaza!

andreypck
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de andreypck » 01 Aug 2010, 21:06

Am fost azi [duminica] dupa masa de pe la 14 pana pe la 17, am ramas intr-un loc sa incerc mai multe naluci... = nici un tzac ! Am auzit 2 atacuri spre sufrafata langa mal ... atat ce-am observat eu. Mai erau oameni si la stationar si la spinning si la balacit (astia erau galagiosi rau!)

Spre sfarsit am facut o tura de lac la trena cu un vobler sinking mai mare sa caut si ceva mustaciosi dar numai ceva vegetatie am gasit (desi putina si asta).

Am uitat sa intreb ce s-a prins...poate ne mai spuneti voi.

In rest, soare in general, vant in reprize de abia tii directia la vaslit si apa destul de limpede.

Va salut! [si uite-asa ne apropiem cu post-ul cu nr. 100 :))] 8)
Prinde si Elibereaza!

Radu_
veteran
veteran

Mesaj de Radu_ » 01 Aug 2010, 22:49

saptamana ce a trecut am ratat iesirea la saca., dar vreau sa fac o iesire de minim 10 ore, am jerkuri, voblere, plastice si linguri noi ce vreau sa le incerc. a mai scazut nvelul apei?

andreypck
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de andreypck » 02 Aug 2010, 09:27

da, era mai scazut fata de data trecuta cand am fost eu.
Prinde si Elibereaza!

Radu_
veteran
veteran

Mesaj de Radu_ » 06 Aug 2010, 21:18

am facut o iesire azi de la 13 la 19. in parcare erau vreo 4 masini, insa nici un pescar pe apa. dupa vreo 2 ore a intrat si un stationar ce s-a legat in trestii pe partea cu scaldatoarea. scaldatori destui, intra cu saltele, pneumatice, colaci, innoata destul de departe, greu mai pescuiesti in golfuletul opus scaldatorii. am avut 2 atacuri anemice, unul pe un zalt mic si altul pe o doli de la gipo. in rest liniste.
am vazut ceva atacuri de suprafata. dupa vreo doua ore de canicula am sarit si eu din barca in apa. am vazut o stiuca de 70cm moarta langa trestii, nu era ranita si nici vobler in gura nu avea.

andreypck
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de andreypck » 08 Aug 2010, 13:13

Da, s-au imputinat pescarii (din cauza C&R) si s-au inmultit scaldatorii :shock: . Pe caldura asta trebuie sa insisti ca sa ai ceva rezultate...

Ce sa facem, ne descurcam cu ce-avem. :)
O duminica frumoasa!
Prinde si Elibereaza!

Scrie răspuns