Am reusit insfarsit sa mai ajung si eu pe la SIC...
Am fost miercuri si joi, ploaie in rafale tari, nicio miscare pe apa, miercuri pustiu, joi inca doua barci pe langa noi, niciun atac la suprafata, nici mare miscare de peste pasnic, intre reprizele de ploaie apa ca oglinda. Joi dupamasa a iesit soarele. Stiuci: miercuri 3 buc intre 1,5-2 kg; joi 5 buc, 3 tot asa, doua mai mari, undeva 4-5 kg, 75-80 cm. Poze pun deseara cu astea doua mai mari.
Nu am fost de ceva vreme pe-acolo (vreo 5 luni)... parerea mea pur personala este ca se simte o oarecare diminuare a masei de peste pasnic care a dus la scaderea activitatii stiucii - nemaigasind mancare atat de usor isi reduce perioadele de vanatoare la cateva ore pe zi - in functie de factorii cei mai prielnici de mediu... temperatura apei, oxigen, turbiditate... cu alte cuvinte asteapta o zi buna de vanatoare. Inainte era plin de peste peste tot si putea face o vanatoare de ocazie, acum e pe zone...

Ma rog... alta ipoteza tot pur personala este ca datorita verii foarte ploioase vegetatia nu a crescut ca in alti ani (fapt constatat alaltaieri - insuficient soare) ceea ce a dus la restranerea cu mult a arealului de vanatoare. Sunt cativa BRAZi uriasi dar nu mai sunt acele canale de vegetatie, pragurile sunt mult mai scurte si mai abrupte, gropile mai inguste si mult mai adanci. Nu mai e nici matasea aia moale verde deschis... Apa e constant mai tulbure si ieri dimineata a ajuns la o temperatura destul de scazuta, ca de sfarsit de toamna. Datorita diferentelor de temperatura de la suprafata se creaza probabil curenti care mai rascolesc fundul, iese sulful... ma rog, nici nu ma pricep foarte bine la chimie.
Pe langa asta e drept ca s-a mai dus si stiuca acasa in perioada nudemult trecuta, s-au inmultit somnii mici si mari, apa e mai crescuta decat deobicei...
Intr-un cuvant transformari mari dar stiuca mai este cu siguranta, suficienta pentru toata lumea.

Apatica si mofturoasa, suparata ca nu mai are atata platica si ca nu are unde vana, economa si pretentioasa as zice.
Daca vom avea parte de o toamna lunga si secetoasa cu mult soare va fi ca o vara tarzie, plantele mai au timp sa explodeze dar sunt cam la stadiul sfarsitului de mai anul trecut si acum doi ani. Daca va fi asa, noiembrie si decembrie pot fi luni foarte bune de pescuit. Daca o sa o tinem tot in ploi inca doua luni ... va fi numai razboi de guerila...
Prinse la voblere, si jerk si crank, cele mari (mai mari) la jerkuri suspending.