Sacalaia - Lacul stiucilor

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
mariusz
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de mariusz » 21 Mai 2010, 13:52

Ce se intampla la Sacalaia e mai mult decat rusinos.Se pescuieste in regim "industrial".Daca anul trecut cand se pescuia in regim C&R in timpul saptamanii chiar pe timp frumos eau 3-4 barci acum e plin.Se retine stiuca fara nici un discernmant indiferent de dimensiune.Toti cei care anul trecut erau pescari de stationar subit au devenit pescari de rapitor.Acu cateva saptamani dupa ce m-am chinuit efectiv aprox.20 min.sa reuscitez o stiuca de aprox.7 kg care credeti ca a fost replica unui individ la iesirea de pe lac:
"E un adevarat pacat sa eliberezi un peste atat de mare"
Acest lac din pacate incepe sa semene tot mai mult cu o macelarie,decat cu o rezervatie naturala.
Mare pacat,se duce pe rapa tot ce s-a realizat cu multa munca in ani de zile.
Din pacate si Sacalaia incepe sa semene tot mai mult cu"Romania"

andreypck
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de andreypck » 21 Mai 2010, 14:27

Deci reintroducerea C&R a fost doar o gogoasa pe care majoritatea am inghitit-o, nu?

Sau ink mai speram?
Prinde si Elibereaza!

mariusz
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de mariusz » 21 Mai 2010, 15:11

Din momentul in care s-a renuntat la regimul C&R am fost convins ca va fi un dezastru.Initial am crezut ca va dura ceva timp pana ca lacul sa fie secatuit.Din pacate m-am inselat amarnic.

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 21 Mai 2010, 15:15

mariusz scrie:Din momentul in care s-a renuntat la regimul C&R am fost convins ca va fi un dezastru.Initial am crezut ca va dura ceva timp pana ca lacul sa fie secatuit.Din pacate m-am inselat amarnic.
FOAMEA e mare :cry: :!: :!: :!:

mariusz
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de mariusz » 24 Mai 2010, 14:44

Ceva noutati???????

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 24 Mai 2010, 16:28

Da...sambata nu s-a prins nimic , cel putin ce am vazut eu..nimeni nimic, pana la 12...dupa aia nu stiu.Noi am dat cu tot ce se putea, inafara de Zalt,Zam..ce nu avem :) . Era mort lacul si cica de 2 zile tot asa era. Tot se duc stiuci.. Florin , tot cu asta cu"de luna viitoare" ne amagea...nu mai cred , sincer in asta.
Daca merge cineva saptamana asta din CLuj la Sacalaia si ar fi de acord sa ma ajute, in sensul sa-mi duca copia de buletin lui Florin(adminstratorul lacului) ia-si multumi. :wink:

adriand
senior
senior

Mesaj de adriand » 26 Mai 2010, 07:53

O masura buna ar fi ca barcile sa coste mai mult astfel incat sa se limiteze nr de pescari.
La pretul actual este plin de pescari si cred ca stiucile au deja un catalog cu voblerele pe care le-au vazut.
Faptul ca a fost lasat sa se scoata stiuci de pe lac si pretul scazut al barcilor a facut ca toti pescarii de pasnic sa devina brusc pescari de spinning sau casting.
In acest fel acest lac care a avut o valoare prin capturile pe care le oferea devine neatractiv pentru adevaratii pescari care prefera regimul C&R .
Asta este
unde nu-i cap...................nu mai sunt stiuci.
Adrian
WHY WORK WHEN YOU CAN xxx?

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 26 Mai 2010, 08:04

adriand scrie:O masura buna ar fi ca barcile sa coste mai mult astfel incat sa se limiteze nr de pescari.
La pretul actual este plin de pescari si cred ca stiucile au deja un catalog cu voblerele pe care le-au vazut.
Faptul ca a fost lasat sa se scoata stiuci de pe lac si pretul scazut al barcilor a facut ca toti pescarii de pasnic sa devina brusc pescari de spinning sau casting.
In acest fel acest lac care a avut o valoare prin capturile pe care le oferea devine neatractiv pentru adevaratii pescari care prefera regimul C&R .
Asta este
unde nu-i cap...................nu mai sunt stiuci.
Adrian
O masura ar fi sa elibereze toti pesti cum era inainte , sau in cel mai bun caz sa retine maxim 1 singura bucata /pescar . In rest amenzi -amenzi si excludere pe balta ... altfel nici o sansa sa mai prindem stiuci pe acolo .

Radu_
veteran
veteran

Mesaj de Radu_ » 26 Mai 2010, 10:37

bune ar fi si astea:

-max. 2 pescari in barca
-eliberarea stiucilor peste 80cm
-obligatoriu mincioc
-tinuta evidenta stricta a stiucilor scoase si inlocuirea lor prin repopulare
-controale pe lac pt. combaterea pescuitului cu baboi prin trestii si nu numai

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 26 Mai 2010, 14:21

umpic de implicare atata tot ar fi nevoie dar cand te doare in cot ....
Nu termin o relatie cu o femeie pana nu o vizitez in trei locuri !

Scrie răspuns