Sacalaia - Lacul stiucilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
Cei care aveti activata notificare pentru acest topic si nu ati vazut inca, va recomand topicul nou deschis despre Sacalaia... pretioasa si suparatoare informatie... asteptam comentarii.... evental mutarea discutiilor de-acolo aici sau celor de-aici acolo... ca o sugestie pentru unul din moderatori - multumim!
http://www.petitieonline.ro/petitie-p13385050.html
SEMNATI PETITIA ONLINE PENTRU MENTINEREA C&R LA SACALAIA!
SEMNATI PETITIA ONLINE PENTRU MENTINEREA C&R LA SACALAIA!
Pana la urma cum e cu taxa?
Adica dupa noua lege, ar trebui ca, daca am permisul vizat la AJVPS MURES si am si ANPA, in baza protocolului incheiat intre ei, pot sa pescuiesc pe orice apa AJVPS din tara, fara achitarea unei taxe suplimentare. Deci, si pe SACALAIA! Fara sa ne mai vizam permisele si la AJVPS Cluj.
Domnu' coleg, ce parere ai?
Adica dupa noua lege, ar trebui ca, daca am permisul vizat la AJVPS MURES si am si ANPA, in baza protocolului incheiat intre ei, pot sa pescuiesc pe orice apa AJVPS din tara, fara achitarea unei taxe suplimentare. Deci, si pe SACALAIA! Fara sa ne mai vizam permisele si la AJVPS Cluj.
Domnu' coleg, ce parere ai?
-
- veteran
daca sunteti curiosi cum a decurs sedinta ajps cluj de luni:
http://pescuitcluj.forumer.ro/discutii- ... 410-15.htm
http://pescuitcluj.forumer.ro/discutii- ... 410-15.htm
Se pare ca pana la urma marlania si foamea invinge.Chestia asta cu retinerea a doua stiuci pe luna o sa functioneze din plin.Daca anul trecut cand era obligatorie eliberarea stiucii existau cazuri incare se retineau stiuci pe Sacalaia(si nu putine) anul acesta o sa fie un adevarat masacru.
Lucrul cel mai grav care l-am remarcat mi sa parut din start faptul ca nu se vorbeste nicaieri de dimensiunea minima si maxima de retinere a pestelui.Daca dimensiunea minima este stabilita de lege la 40cm,dimensiunea maxima nu e stabilita prin nici reglementare.In masura in care se pot stabili limite de retinere intre 40-60cm aceasta lege nu mi s-ar parea foarte abuziva(daca intradevar ar fi respectate aceste limite,greu de presupus),dar sa retii stiuci de 80,90 sau peste 100 de cmm care sunt adevarate trofee pt.orice pescar,exemplare pt care e nevoie de cel putin 8 ani sa ajunga la respectivele dimensiuni,mi se pare o adevarata bataie de joc.Avand in vedere ca pe Sacalaia se pescuieste exclusiv cu barcile asociatiei s-ar putea marca pe fiecare barca in parte limita minima si maxima de retinere in sistem metric pe o bancheta sau pe lateralul barcii.
Avand in vedere ca demersurile legate de mentinerea C&R nu au dat rezultte putem incerca macar impunerea acestor dimensiuni.
Un lucru care mi s-a parut foarte interesant in aceasta saptamana a fost acela ca presedinti de asociatii,de ligi sportive,si alte organizatii "non profit" au luat o pozitie vaga legata de aceasta problema si am tot mai mult impresia ca de fapt acestia sunt urmasii acelor tovarasi iar viitorul pescuitului sportiv in Romania e plin de" SPERANTE"
In schimb acestia sunt foarte priceputi si foarte activi atunci cand e vorba de sfaturi legate de echipamente si alte accesorii de pescuit(oare de ce?)
In speranta care de fapt nu mai e speranta ca la SACALAIA se va intampla ceva bun propun sa ne apucam de alt SPORT.
E doar o parere,
mariusz
Lucrul cel mai grav care l-am remarcat mi sa parut din start faptul ca nu se vorbeste nicaieri de dimensiunea minima si maxima de retinere a pestelui.Daca dimensiunea minima este stabilita de lege la 40cm,dimensiunea maxima nu e stabilita prin nici reglementare.In masura in care se pot stabili limite de retinere intre 40-60cm aceasta lege nu mi s-ar parea foarte abuziva(daca intradevar ar fi respectate aceste limite,greu de presupus),dar sa retii stiuci de 80,90 sau peste 100 de cmm care sunt adevarate trofee pt.orice pescar,exemplare pt care e nevoie de cel putin 8 ani sa ajunga la respectivele dimensiuni,mi se pare o adevarata bataie de joc.Avand in vedere ca pe Sacalaia se pescuieste exclusiv cu barcile asociatiei s-ar putea marca pe fiecare barca in parte limita minima si maxima de retinere in sistem metric pe o bancheta sau pe lateralul barcii.
Avand in vedere ca demersurile legate de mentinerea C&R nu au dat rezultte putem incerca macar impunerea acestor dimensiuni.
Un lucru care mi s-a parut foarte interesant in aceasta saptamana a fost acela ca presedinti de asociatii,de ligi sportive,si alte organizatii "non profit" au luat o pozitie vaga legata de aceasta problema si am tot mai mult impresia ca de fapt acestia sunt urmasii acelor tovarasi iar viitorul pescuitului sportiv in Romania e plin de" SPERANTE"
In schimb acestia sunt foarte priceputi si foarte activi atunci cand e vorba de sfaturi legate de echipamente si alte accesorii de pescuit(oare de ce?)
In speranta care de fapt nu mai e speranta ca la SACALAIA se va intampla ceva bun propun sa ne apucam de alt SPORT.
E doar o parere,
mariusz
-
- veteran
"Un lucru care mi s-a parut foarte interesant in aceasta saptamana a fost acela ca presedinti de asociatii,de ligi sportive,si alte organizatii "non profit" au luat o pozitie vaga legata de aceasta problema si am tot mai mult impresia ca de fapt acestia sunt urmasii acelor tovarasi iar viitorul pescuitului sportiv in Romania e plin de" SPERANTE"
.........................................................................................................
Domunle coleg ,ce propunere mai buna ai de facut?
Presedintii de ligi,asoc, sau alte organizatii ce ai fi dorit sa faca?
Sa mearga in sedinta si sa-i linseje pe consilieri?
Asa crezi ca se rezolva problemele?
Societatea civila trebuie sa se transforme in "inchizitie".
Si te mai rog personal ceva ,nu fa afirmatii gratuite de genul "tovarasi" sau urmasii acelor tovarasi pt. ca sunt sigur ca nu ne cunosti ...fi mai ponderat si constructiv ,asta daca esti in stare.
.........................................................................................................
Domunle coleg ,ce propunere mai buna ai de facut?
Presedintii de ligi,asoc, sau alte organizatii ce ai fi dorit sa faca?
Sa mearga in sedinta si sa-i linseje pe consilieri?
Asa crezi ca se rezolva problemele?
Societatea civila trebuie sa se transforme in "inchizitie".
Si te mai rog personal ceva ,nu fa afirmatii gratuite de genul "tovarasi" sau urmasii acelor tovarasi pt. ca sunt sigur ca nu ne cunosti ...fi mai ponderat si constructiv ,asta daca esti in stare.
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!
Vali, daca imi permiti, ar fi fost o solutie mai buna, care ar fi dat greutate demersului:
asociatiile cluburile si sa faca un protest comun alaturi de liga fata de aceasta masura
eu mi-am oferit sprijinul in numele clubului din care fac parte dar ...
le-ar fi fost mult mai greu sa ignore mai multe asociatii de pescari din toata tara. In plus, se putea face o actiune in presa.
Sper sa invatam totusi ce inseamna societate civila
asociatiile cluburile si sa faca un protest comun alaturi de liga fata de aceasta masura
eu mi-am oferit sprijinul in numele clubului din care fac parte dar ...
le-ar fi fost mult mai greu sa ignore mai multe asociatii de pescari din toata tara. In plus, se putea face o actiune in presa.
Sper sa invatam totusi ce inseamna societate civila
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13