Sacalaia - Lacul stiucilor

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
zamzam
junior
junior

Mesaj de zamzam » 31 Mar 2010, 06:27

de cate petiti e nevoie sa se stopeze?
Rapitorul e prea valoros sal prinzi o singura data

zamzam
junior
junior

Mesaj de zamzam » 31 Mar 2010, 07:23

Bun cum noaptea ne linisteste pe toti cred ca e timpul sa mai facem un efort.
ce propun eu > in primul rand trebuie sa stim de cate petitii e nevoie sa stopam acest lucru rau,stiu ca sa incercat cu memoriu si cu de toate dar mai cred ca cu 400 de petitii semnate ai facem sa se mai gandeasca o data si iata strategia.
facute flyere si un formular de petitie care ar trebui dus in magazinele de pescuit din cluj,acolo cei care vor ar trebui sa semneze aceasta petitie cu serie de buletin si ashea mai departe,in ideea ca atunci vor fii numai clujeni si nu vor avea sa bage de vina.
pe acele formulare sa fie scris cine face acest demers si anume - asociatia pro sacalaia-lrs-paco team-cozma-.........................si alte cluburi sau asociatii din cluj( mentionez ca aceste nume vor fii trecute pe formularul de petitie) dupa parerea mea ar trebui sa mearga inca merg oamenii sa cumpere scule de pescuit si cred ca se gandesc de 2 ori inainte de a da banii pe un Rapala si sa nu aiba unde sal pescuiasca
si acuma cum vremea poate sa tina cu noi cred ca e posibil de ce? vin sarbatorile de pasti este un timp in care nu multi pescari merg la sacalaia,dupa asta dureaza vreo 7-8 zile in care nu manca stiuca acesta este timpul nostru.sa ne unim untr-un ultim gest de disperare sa vedem daca putem opri

acesta este un mesaj de incurajare,haideti sa mai incercam,daca trebuie sa ne antalnim so facem,sa nu ne ascundem dupa monitor si sa aruncam vb urate unii altora si de vina tot noi vom fii ca nu am incercat orce
sunt 8 care au dat raspuns pozitiv noi poate...............400
Rapitorul e prea valoros sal prinzi o singura data

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 31 Mar 2010, 08:02

Io nu cred ca e nevoie neaparat de petitii, io cred ca e nevoie sa facem o cerere scrisa cu raspuns tot in scris in care sa ni se explice scurt ce spuneam eu mai sus, cum ca de ce nu beneficiem de acordul ANPA AVJPS si pe Sacalaia, care e balta AJVPS CLUJ se pare, si care e singura care face exceptie cerand taxa suplimentara (un abuz ), si dupa ce or sa vada AVJPS CLUJ ca pot veni din toate colturile tarii numai cu permisul facut in judetele lor si sa le mai si duca stiuca PESCARILOR CLUJENI, poate vor reveni la tactici mai bune... respectiv mai civilizate.

Adica nu mai incaseaza niciun ban extra, ramana rapid si fara peste, si intr-un an scade si interesul pentru lac aproape de zero.

S-apoi sa mearga platicienii lor obositi la care le-o mancat stiuca pestele, vezi doamne, nu mai reiau teoria cu raporul populatiei de pesti rapitori, si sa urle ei beti unu la altu din barca.
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

adriand
senior
senior

Mesaj de adriand » 31 Mar 2010, 08:48

Am trimis la ministerul Mediului si la Agentia pentru arii naturale protejate ANaP urmatorul text:

Va aduc la cunostiinta un fapt care mi se pare ingrijorator.
Dupa cum stiti in jud Cluj exista lacul Sacalaia care este denumit si Lacul Stiucilor.
Pentru cativa ani AJVPS CLUJ si asociatia Pro Sacalaia au instituit pe acest lac regimul C&R ( in traducere prinde si elibereaza ) ceea ce a facut ca populatia de Stiuca pe acest lac sa creasca si sa se poata prinde exemplare frumoase de stiuca redandu-i numele de Lacul Stiucilor.
In acest an AJVPS care este administratorul lacului a hotarat sa introduca o alta regula prin care orice pescar sa poata retine 2 buc Siuca pe luna.
Avand in vedere ca la noi orice libertate se asociaza cu braconajul si excesul sigur ca nimeni nu va putea gestiona exact cate stiuci se vor scoate de pe lac.
In plus in acei ani cand a fost interzisa scoaterea stiucii de pe lac s-au dezvoltat exemplare de reproducatori de 7-10 kg pe care este o crima sa le ucizi ele asigurand popularea in continuare a lacului cu stiuca.
Avand aceste date Liga Romana de Spining a facut un memoriu catre AJVPS pentru a pastra regimul C&R pentru lacul Sacalaia si o petitie care este semnata de aproape 200 semnatari in cateva zile.
Petitia si memoriul le puteti accesa pe acest Link: http://www.petitieonline.ro/petitie-p13385050.html.
Va rugam sa ne ajutati in demersul nostru pentru a putea pastra lacul Sacalaia in forma actuala de pescuit la Stiuca , pentru a ramane Lacul Stiucilor.
Cu stima
Adrian Domnita

Sper sa aiba ceva rezultat
Adrian
WHY WORK WHEN YOU CAN xxx?

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 31 Mar 2010, 09:00

Si eu asa sper, oricum, e MULT mai mult decat sa ne tot agitam noi pe-aici. Ma gandesc foarte serios sa formulez si adresa aia catre AJVPS CLUJ si totodata si ANPA sa vad io cum sta treaba cu permisele de Cluj pe Sacalaia...
Probabil ca o voi depune personal la cabana Sacalaia care e reprezentanta AJVPS CLUJ la fata locului si domnul Florin o da mai departe.

Important e sa facem o opozitie serioasa si de actiune. Adica sa facem ceva.

Luam exeplul lui CV TUdor, opozitie virulenta si dementa, altfel nu se poate. Asa trebuie sa fie o opozitie mai ales cand dreptatea e de partea ei si e acoperita de lege. Daca esti moale si numa bati dn gura ajung tiranii la putere.

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

shoco
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de shoco » 31 Mar 2010, 10:16

Si eu asa sper, oricum, e MULT mai mult decat sa ne tot agitam noi pe-aici. Ma gandesc foarte serios sa formulez si adresa aia catre AJVPS CLUJ si totodata si ANPA sa vad io cum sta treaba cu permisele de Cluj pe Sacalaia...
Probabil ca o voi depune personal la cabana Sacalaia care e reprezentanta AJVPS CLUJ la fata locului si domnul Florin o da mai departe.
Nu te mai tot gandi atat.
Trimite-o incoace si o depun eu.

Aia cu Cabana Sacalaia etc bla bla, esti naiv.
Cabana nu e AJVPS iar paznicul e probabil primul care braconeaza lacul...

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 31 Mar 2010, 10:22

Prietene, mie mi-o pus acolo la cabana viza cu AVJPS CLUJ - CABANA SACALAIA anul trecut, iti trimit o scanare?

Esti naiv tu sau vorbesti prostii intentionat ca sa iti trimit tie aia? :wink:

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Stelif
junior
junior

Mesaj de Stelif » 31 Mar 2010, 10:41

Salutari,
Incepand de azi am si eu permis AJPS Cluj......cotizatie 40 platita.....ANPA PESTE 10 ZILE :evil: . N-am fost niciodata la Sacalaia pentru ca sunt adept al Deltei Dunarii dar voi merge la Sacalaia si voi face urmatorul lucru(singurul de care am timp si mi-e la indemana): voi elibera toate stiucile prinse de mine....si de sotia mea.Sper ca voi puteti face mai mult...va tin pumnii.. :respekt:

adriand
senior
senior

Mesaj de adriand » 31 Mar 2010, 13:41

am mai incercat la Academia Romana in calitate de proprietar si la secretariatul General al Guvernului.
Mai vedem
WHY WORK WHEN YOU CAN xxx?

Radu_
veteran
veteran

Mesaj de Radu_ » 31 Mar 2010, 16:37

eu zic sa organizam un minimiting de protest, sa ne strangem 20, 30, 50 cati vom fi, strangem bani si facem ceva bannere, sa vada fraierii ca sunt oameni carora le pasa si ca respectul fata de natura nu-i o gluma proasta, daca o sa aparem la stiri sau in ziar domnii de la ajps o sa-si schimbe optica. cu petitii si memorii nu o sa ne bage in seama. locatia ar putea fi zona de langa sediul ajps in fata cecului. daca nu facem ceva, lacul o sa fie intens braconat pe fata. trebuie ceva organizat impreuna cu asoc. prosacalaia, ligile de pescari, organizat din timp cu anunturi la mag. de pescuit si pe forumuri. sa fim uniti.

Scrie răspuns