Sacalaia - Lacul stiucilor

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 04 Apr 2008, 16:07

Nu trebuie sa fii suparat nici pe "greii" de care zic pentru ca sunt tipi care pescuiesc demult si au mult respect pentru pesti si ape. Eu am mereu ceva de invatat de la ei. Au umblat toata tara si stiu toate lacurile si baltile posibile si au si capturi pe masura. Deobicei sunt bine informati si ce relatam eu este totusi o posibilitate. Nu am vrut sa antrenez alte discutii sau sa ofensez pe cineva si imi cer scuze. Dimineata la 6 plec. Nu stiu cat de rau e drumul. Nu mai am rabdare. Fac niste poze si daca numai cu peisajul :)
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 04 Apr 2008, 16:14

@Tristian hai ca imediat plecam nu uita sa imi aduci tamburu de rezerva iau eu aparatu foto

doc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de doc » 05 Apr 2008, 01:52

[quote="Tristian"]
In judetul Mures este o rezervatie naturala (cred ca si Sacalaia e rezervatie) - Faragau - poate va e cunoscuta si deocamdata se plateste 25 ron dar se practica stilul liber ales (din pacate) - numai din barca nu l. Da asta deja-i alta discutie - off topic.

pacat ,mare pacat de Faragau,rivalizeaza cu Sacalaia la frumusete,am umblat mult pe acolo.
din pacate am observat in ultimi 2-3 ani inmultirea baboierilor si cele 12 bete cu pestisor de care spunea Tristian.
acum 5-6 ani cind am descoperit FARAGAUL era de vis in octombrie se intimpla de multe ori sa fim 1-2 echipe pe lac toata ziua,vidre ,caprioare ,lebede,un vis..... pacat.
toamna asta n am mai fost pe acolo.
Tot atitia baboieri TRISTIAN ??

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 05 Apr 2008, 03:22

@doc din pacate ii exact asa cum zici o gramada de localnici cu un brat de betze care retin orice peste chiar daca ii proaspat eclozat Pacat de lac ca ii foarte frumos tot ce a mai ramas ii peisaju si lebedele am poza cu ele la galerie :D

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 07 Apr 2008, 08:32

doc scrie:
Tristian scrie: In judetul Mures este o rezervatie naturala (cred ca si Sacalaia e rezervatie) - Faragau - poate va e cunoscuta si deocamdata se plateste 25 ron dar se practica stilul liber ales (din pacate) - numai din barca nu l. Da asta deja-i alta discutie - off topic.

pacat ,mare pacat de Faragau,rivalizeaza cu Sacalaia la frumusete,am umblat mult pe acolo.
din pacate am observat in ultimi 2-3 ani inmultirea baboierilor si cele 12 bete cu pestisor de care spunea Tristian.
acum 5-6 ani cind am descoperit FARAGAUL era de vis in octombrie se intimpla de multe ori sa fim 1-2 echipe pe lac toata ziua,vidre ,caprioare ,lebede,un vis..... pacat.
toamna asta n am mai fost pe acolo.
Tot atitia baboieri TRISTIAN ??
Tot mai multi. Au auzit ca s-a populat si vin cu mic cu mare sa bage la matz o stiuca si ei, ca altfel n-ar vedea cum arata. Mai sunt si caprioare (le vezi mai ales seara - chiar sambata fugea una fugarita de caini ciobanesti) si vidre mai sunt dar odata cu civilizatia extraterestra care se impamanteneste apar tot mai multe gunoaie, scandaluri, manele... si dispare tot mai tare stiuca. E deprimant ca in toata partida de pescuit momentul inteparii si drilului sa fie depasit in intensitate de momentul eliberarii care ar trebui sa fie un gest normal. Singura placere ramane momentul de liniste care se asterne prin vecini cand eliberezi un peste de 2-3 ori mai mare decat cei pe care ii au ei in saci si dupa vreo cinci minute de tacere unul totusi te intreaba: da domnu', de ce i-ati dat drumul? Si raspunzi: era mica sau: nu-mi era foame. Lacul e frumos si e plin ochi de stiuca. Esta si stiuca foarte mare. In locuri inaccesibile de pe mal am vazut atacuri gigant. Eu&company cea mai mare captura de anul trecut am avut-o la 3 kg, dar intre 1-2 kg, nu exagerez, impreuna cu un prieten, peste 150 din iunie pana in noiembrie. Cu un administrator cu mana de fier si pasiune pentru pescuit si curatenie nu bani, ar iesi ceva de vis. Este si salau, am vazut anul trecut destul de mare acolo. Mult biban. Insule plutitoare... E belea. Mare pacat. Dar sa va zic de Sacalaia in mesajul urmator.

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 07 Apr 2008, 09:19

Am plecat spre Sacalaia sambata dimineata la 6 pe o loaie marunta si deasa. Drumul destul de bun, cu putine zone foarte rele dar pealocuri cu gropi care trebuiau acolotite (neaparat). Am ajuns pe la taga inainte de 7.30 deci am mers destul de bine. Ajungem si la Lacul Stiucilor, intram in curte. Aceeasi ploaie marunta si deasa. Ne intampina chiar domnul de la cabana ne salutam si ne da prima veste. "Chiar ieri (cand noi sunasem a 3-a oara deja) am fost la sedinta cu asociatia si s-a hotarat (ne arata o hartie stampilata si semnata dar fara data) ca pe Lacul Stiucilor pot pescui fara achitarea taxei doar membrii asociatiei AJVPS Cluj." Taxa 20 ron. 8.30 Ne calculam noi (eram trei) ne sfatuim, asta e. Fiecare singur in barca, ne echipam si iesim pe lac. Ploua la fel, uneori mai tare si uneori mai putin, dar incontinu, umiditate mare, presiune mare, vant deloc. A plouat asa toata ziua ca sa nu mai scriu la fiecare doua propozitii ca ploua marunt si des. Amicii o iau in dreapta eu in stanga. Testez adancimea, mai in larg, ma duc spre mal, pun o lingura si incep sa dau. Si dau. Si dau. Si schimb lingura. Si pun rotativa lestata. Si pun deep runner. Si schimb culoarea. Si pun iara lingura. S.a.m.d. Pe la 11 Tudor prinde o stiuca sub kilogram la oscilanta, cu rani pe corp. Mergem pe langa maluri aproape tot lacul. Apa adanca si rece. Urmeaza niste lovituri pe oscilanta mea la vreo 2-3 m adancime si o urmarire pe vobler pana aproape de suprafata (sub un kilogram) si atat. Apa in barca peste glezne, incepe si vantul - uzi, inghetati si demoralizati iesim pe ponton si asteptam. Sa stea ploaia. Ne dam la povesti sa mai primim ceva informatii. Ne spune domnul de la cabana (de altfel un om foarte binevoitor si de treaba) ca s-au prins saptamana trecuta 2 stiuci una de 1,3 si una de 2 kg - ma gandeam: am citit pe forum - dar in rest nimic si nici nu prea vine lumea. Mihai, am si o veste partial imbucuratoare, mi-a spus aceeasi persoana ca s-au luat probe de calitatea apei in trei straturi, suprafata, mijloc si fund. Nu stia exact pana unde s-a mers cu ele dar vara, la 8 m adnacime nivelul oxigenului era zero. Asta e din cauza namolului ca peste tot, si ala in strat mare strica tare calitatea apei cum spuneam mai... nu mai amintesc. Alte specii: biban, caras, platica. S-a prins caras mare, peste juma' de kil'. Se pare ca au fost bagate si plase mai anii trecuti - poate de acolo avea marlita ranile alea, erau asemanatoare sau puteau fi, nu aratau neaparata a urme de dinti. Am facut si o pana de cauciuc, am mers pana in Dej la vulcanizare, am venit inapoi si ne-am intors pe la Faragau unde apa era crescuta si incet se tulbura de la paraul care il alimenteaza. S-au prins niste carasi, lacul era aproape parasit, nici o miscare. P.S. M-am revansat ieri (duminica) la Zau cu niste salai.

Impresii de la Sacalaia: Lac frumos, cu potential, zona il avantajeaza tare. Pacat de neintelegerile dintre asociatiile noastre. Nu cred ca imi mai vizez permisul veci. Pentru 40 de km de mures si cativa km de Tarnava... Lacurile bune sunt oricum cu taxa. Ses si munte, ses si munte, ses si munte, ani la randul. Pe vremea lui bunicu din poveste macar in judetele limitrofe celui in care ai platit cotizatia se putea pescui. Ce primesc de banii aia? Si nu-i de bani, e semnul ca suntem si aici dusi cu presul cum vor ei. La noi la AJVPS mi-a spus clar: peste tot in tara. Dar sa revin. Probabil ca era o idee buna sa astept si sa vad lacul prima oara in septembrie nu in inceput de aprilie. Voi mai merge dar deocamdata am alte locuri de vizitat sau de revizitat. Sper sa se mai scrie, iar cine mai merge sa ne dea informatii. Daca a prins. Nu cu ce si in ce colt si cum si la ce adanacime, dar un minim de informatie. Multzam fain. Fir intins!

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Vectrex94
senior
senior

Mesaj de Vectrex94 » 08 Apr 2008, 17:03

AJVPS-ul de la noi promite marea cu sarea. Chiar la intrare este un afis despre acest site, cum ca ar induce in eroare oamenii.
Nu stiu ce sa mai zic dupa asta.Anul trecut trombonau oamenii tot cu aceasta vrajeala ca pescuit in toata tara si in Delta;pana cand unul s-a intors ca ar fi avut probleme cu controlul din Gheorgheni.Ma rog, nu comentez. Eu de 2 ani nu mai vizez la ei permisul, ci la noua asociatie. Nu stiu ce avantaj are, dar macar au populat peste in Bezid, despre care am inteles ca n-o sa mai avem voie sa pescuim acolo, din cauza ca s-a scos la licitatie, si licitatia a castigat o firma din Bucuresti. Ma rog, daca e asa, e foarte trist. Sunt 2 asociatii in TG Mures, si nspe mii de firme, si licitatia castiga o firma din Bucuresti, cunostinta nustiu carui senator. Cineva asa a zis, ca asa i s-a zis la Apele Romane..ma rog.Cand a intrebat cine, cum ce ...i s-a raspuns sa nu te p... impotriva vantului, ca n-are rost.

Daca e asa..e foarte trist.......

SorinM13
senior
senior

Mesaj de SorinM13 » 16 Apr 2008, 13:36

POSIBILITATE DE CAZARE LA SACALAIA!!!

Cazarea in cabana administratorului situata pe malul lacului vi se poate oferi la un pret foarte rezonabil. Evitati-o daca nu vreti sa veniti cu vre-o boala pe acasa. Jeg, mizerie, gunoaie, insalubritate gretoaso-puturoasa. Paturile sunt cele din spitalele anilor 50-60, apa curenta nu exista, si latrina......leacs iti intoarce la propriu matele pe dos.

Atentie mare! Cautati mai bine in zona o pensiune/hotel prin Gherla sau imprejurimi

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 16 Apr 2008, 13:57

Ai fost si tu pe-acolo kingfisher? Zi-ne de pesti!

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

SorinM13
senior
senior

Mesaj de SorinM13 » 16 Apr 2008, 15:04

Haaai sa zic si de pesti!

Sambata dimineata cu un entuziasm demn de "pomul laudat" ies cu tot arsenalul pe lac. Cu o seara inainte la o bere scurta caut sa aflu de la adminul lacului cum sta treaba si poate vre-un mic secret, eu fiind pt prima oara in zona. Pe o apa tulbre de nu vedeai capatul vaslei, de la 9 pana pe la 13 cand am luat o marla de jumate nimic. De la amiaza pana s-a inserat cu o pauza de o ora tot nimic. Seara aflu ca s-au luat in timpul zilei doua stiuci. Duminica pe vant puternic, frig si cu o apa cu doua grade mai rece decat in ziua precedenta un singur atac nefinalizat.
Din pacate lipsa atacurilor coroborata cu conditiile improprii de "cazare" de care am beneficiat nu imi creaza o amintire placuta si de povestit. Imi cer scuze fata de cei care sperau sa afle mai multe.

PS:Colocatarii nostrii din cabana pescuiau exclusiv la caras, pt ca pe acesta aveau voie sa-l retina dar care nu era mai mare decat degetul mijlociu, in schimb prindeau astia cate o jumate de galeata, dracu stie ce faceau cu el

Scrie răspuns