Pt. pescarii din zona TG-MURES
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Pt. pescarii din zona TG-MURES
Am fost simbata in defileul Muresului.Apa inca nu-i buna de spining dar e brici pt scobar si mreana(pt cine-i pasionat de asa ceva,bineinteles)
- citizenics
- utilizator constant
Ieri am pescuit la clean sub barajul de pe Gurghiu in zona Solovastru. La un moment dat aveam atacuri la fiecare recuperare. Am luat vreo 15 bucati cea mai mare la vreo 300 de g estimativ. E plin de clenisori pacat ca dupa-masa s-a aglomerat, au parut inclusiv braconieri. unul a agatat un somotei chiar. Deasupra barajului nu am fost, insa am inteles ca s- a format o acumulare cu adancimi de pana la 4m si sunt cleni mari, ar trebui sa fie si pastravi. Sper sa ajung si acolo. Inconvenientul este accesul greoi cat despre cine apartine zona respectiva inca nu am deslusit, unii mi-au zis ca apartine de ocolul silvic Gurghiu desi am auzit si alte variante.
Cum ajungi la baraj?Lasi masina la pod si urci pe jos sau este drum de acces la baraj?
- citizenics
- utilizator constant
Pe drumul de la gara din Reghin catre Ideciu de Jos inainte de cu vreo 200 de m aproximativ de podul de peste Gurghiu, este un drum la dreapta, treci calea ferata si ajungi intr-un soi de parcare mai mare sa-i zicem unde este capat de drum. De acolo pe langa dig este un drum (bun) pe iarba pe care mergi pana la capat unde ajungi la un lac ingradit (sediul apele romane). Acolo trebuie sa lasi masina si urci pe dig si esti chiar la baraj. Sub cascada de la baraj este un soi de bazin din beton unde sunt multi clenisori. Poti sa pescuiesti in bazinul acela si in jos dar trebuie sa faci un pic de echilibristica (eu m-am descurcat fara probleme) pe marginea bazinului in apa (iti trebuie cizme pana in sold) si/ sau treci Gurghiul si urci sus pe lac, acolo inca eu nu am fost. Dimineata cred ca nu e aglomeratie pe acolo
Muresul e jos, apa inca murdara, pestii incep sa miste
- citizenics
- utilizator constant
Apa pe Mures la Reghin era ieri curata spre limpede. Am luat si un clean de aprox. 2 kg
. Se pare ca Gurghiul ramane o alternativa doar atunci cand Muresul e murdar...

Noutati din judet?..Cei care mai pescuiti...
Lumea e la pescuit acum, nu sta pe netagabi scrie:Noutati din judet?..Cei care mai pescuiti...

Merge somnul, zilnic se prind mai multe bucati multe intre 3-5 kg .... recent au prins si una de 2 m in zona orasului , si mai multe exemplare de peste 1 m ... maruntis una dupa alta... multa lume e pa malul apei abia ai loc de stationaristi

Cum e cald afara a venit vremea nalucilor de suprafata

Norizi, Salmo, Rapala... acum e momentul sa folositi

Apa foarte curata, dar si foarte mica. Atacuri sporadice, vant crunt! Un singur atac ce mi-a dezdoit o ancora, in rest vant, vant si iau vant.
Exact asa am patit si eu ieri, impreuna cu un coleg. A fost prima data cand am mers pe balta asta, nimeni nu mi-a dat explicatii, regulament, etc, doar ne-au luat banii pe bilete (50 ron - cam mult), pt ca mai apoi sa ne invadeze gardienii si sa ne ia si cei doi salai retinuti legal...plus amenintari ca ne confisca betzele, etc. Ar fi mai multe de discutat aici, dar nu vreau sa va plictisesc. Vreau, in schimb, sa fac rost de nr de telefon al administratorului, sau vreun email, sa vorbesc un pic cu el. Cum putem opri hotia asta???grecu scrie:astazi impreuna cu 3 amici am iesit la pescuit pe lacul de la Paingeni . ajungem la bar platim taxa de 50 ron pe zi ca nu se poate plati pe jumate de zi chiar daca am ajuns la ora 13. ajungem pe lac si surpriza : pe partea cu dig unde este fundu pietros si se poate da la salau pescuitul interzis , imediat au aparut paznici cu scandal ca nu avem voie sa pescuim akolo ca daca nu plecam chiama jandarmii si ne confisca betele. Patronul baltii a auzit ca in zona digului s-a prins salau si de frica sa nu ii rarim pestii in lac a interzis pescuitul in zona aia bineinteles cand am platit chitanta nu ne-a zis nimeni nimik mai ales ca a vazut ca mergem la rapitor " cica undeva in bar este afisat regulamentul " de parca eu is obligat cand intru in birtu ala sa citesc toate afisele lipite iar pe bon nu scrie nimik de acest lucru sau macar sa fie pusa o placa pe balta. numa la noi se poate intampla asa ceva ! akolo clar nu mai calc in viata mea. aviz amatorilor!