Pt. pescarii din zona TG-MURES
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
- utilizator constant
Duminica am trecut prin zona lacurilor Toldal si Faragau. Cineva a dat foc la stuf, totul arata ca dupa razboi. Si mai grav este GUNOIUL aruncat de-a lungul anilor de "pescari", tot malul e un covor continuu de sticle, doze de bere, pungi, cutii, hartii etc. E o priveliste extrem de dezolanta, arata exact nivelul de civilizatie a pescarilor (cu foarte-foarte putine exceptii), adica a animalelor care invadeaza in fiecare weekend zona.ciprimorar scrie:la faragau este in aceasta perioada ceva miscare

explica-i la udmeristul Barna ce treaba de **** face la baltiile lui. Domnul ala numai incaseaza fara sa mai faca si altceva. La ce taxe trage ar putea pune imputitul naibi si niste cosuri de gunoi sau altceva .....E un ungur mai moscos ca tiganii dar asta e....Mergeti fraierilor si da-ti banul. La ce administrare are ma mir ca mai sunt si pesti care mai sunt.fsandor scrie:Duminica am trecut prin zona lacurilor Toldal si Faragau. Cineva a dat foc la stuf, totul arata ca dupa razboi. Si mai grav este GUNOIUL aruncat de-a lungul anilor de "pescari", tot malul e un covor continuu de sticle, doze de bere, pungi, cutii, hartii etc. E o priveliste extrem de dezolanta, arata exact nivelul de civilizatie a pescarilor (cu foarte-foarte putine exceptii), adica a animalelor care invadeaza in fiecare weekend zona.ciprimorar scrie:la faragau este in aceasta perioada ceva miscare(((
the angler is catching xxx, not by the lure
Bani sa plateasca mashcatii (firma de protectie si paza nu jandarmi) sa dea zilnic o tura de lac o avut. O populat cu cateva marle acuma vreo 5 ani de se prindea pe rupte si le-or delapidat toate itr-un an fomistii. Acuma parca nu-mi vine sa cred ca plateam taxa de 30 sau 35 lei/zi si eliberam pestele si altii ocupau 100 de metri de mal cu 20 de betze rusesti si penale. Ce tara frate... Daca ar fii baiat destept ar putea face o avere pe lacurile alea. Sacalaia e fix-pix pe langa Faragau ca si potential la stiuca.
-
- utilizator constant
Administratorul chiar nu face nimic, dar nu e vina lui ca pescarii arunca gunoiul pe mal. Stai linistit ca daca ar pune cosuri la fel de multe gunoaie o sa fie. Din pacate cel mai frumos lac din judet e pa mana unui incompetent 
Referitor de pescuit am auzit ca se prinde cate o marlitza pe Faragau, duminica vreau sa ma duc si eu.

Referitor de pescuit am auzit ca se prinde cate o marlitza pe Faragau, duminica vreau sa ma duc si eu.
Nu cred ca nationalismul de bodega ar avea vreo legatura cu problema.JONES scrie:explica-i la udmeristul Barna ce treaba de **** face la baltiile lui. Domnul ala numai incaseaza fara sa mai faca si altceva. La ce taxe trage ar putea pune imputitul naibi si niste cosuri de gunoi sau altceva .....E un ungur mai moscos ca tiganii dar asta e....Mergeti fraierilor si da-ti banul. La ce administrare are ma mir ca mai sunt si pesti care mai sunt.
Nu administratorul arunca gunoaiele ci dejectiile umane care cica merg la pescuit. "Pescarii" ar putea strange mizeria intrun sac de gunoi menajer si sa o care pana la cea mai apropiata ghena. Daca s-ar pune cosuri de gunoi in jurul lacului, a doua zi ar fi fost furate sau distruse, fii linistit.
Da Mr. Jones, cred ca te refereai la partidul din care face parte si ca e la guvernare partidul nu ca ar fi maghiar si aia ar fi problema, nu? Am chiar multi prieteni maghiari si is mai breji decat cativa romani pe care ii cunosc.
Sandor, io cam aluzia aia o faceam, ca daca tot plateste mashcati, aia puteau sa dea o geana si la igiena si sa pazeasca eventualele cosuri de gunoi. N-ar chiar pleca lumea cu ele in spate. Faptul ca ele vor fi sau nu furate nu e un motiv sa nu pui. Sa puna dinalea din piatra ca la McDonalds si numa cu o punga inauntru de exemplu... solutii sunt. Stiu ca in tara asta nici daca ar fi din 10 in 10 metri cosuri nu ar fi suficient, dar gunoaiele ar fi mai putine cu siguranta.
Plus ca e rezervatie si nici nu ar putea el sa ia taxa sau daca i-a facut careva vreun contract favorabil sa poata lua lacul, pentru dreptul de pescuit, trebuia sa-i puna in vedere mentinerea stricta a curateniei si asigurarea unei faune corespunzatoare. Nu sa lase fomisti cu 20 de betze...
Sandor, io cam aluzia aia o faceam, ca daca tot plateste mashcati, aia puteau sa dea o geana si la igiena si sa pazeasca eventualele cosuri de gunoi. N-ar chiar pleca lumea cu ele in spate. Faptul ca ele vor fi sau nu furate nu e un motiv sa nu pui. Sa puna dinalea din piatra ca la McDonalds si numa cu o punga inauntru de exemplu... solutii sunt. Stiu ca in tara asta nici daca ar fi din 10 in 10 metri cosuri nu ar fi suficient, dar gunoaiele ar fi mai putine cu siguranta.
Plus ca e rezervatie si nici nu ar putea el sa ia taxa sau daca i-a facut careva vreun contract favorabil sa poata lua lacul, pentru dreptul de pescuit, trebuia sa-i puna in vedere mentinerea stricta a curateniei si asigurarea unei faune corespunzatoare. Nu sa lase fomisti cu 20 de betze...
nu te ataca sandor draga ca sunt nascut si crescut in Mures deci nu am nici o treaba la ce te-ai referit tu.fsandor scrie:Nu cred ca nationalismul de bodega ar avea vreo legatura cu problema.JONES scrie:explica-i la udmeristul Barna ce treaba de **** face la baltiile lui. Domnul ala numai incaseaza fara sa mai faca si altceva. La ce taxe trage ar putea pune imputitul naibi si niste cosuri de gunoi sau altceva .....E un ungur mai moscos ca tiganii dar asta e....Mergeti fraierilor si da-ti banul. La ce administrare are ma mir ca mai sunt si pesti care mai sunt.
Nu administratorul arunca gunoaiele ci dejectiile umane care cica merg la pescuit. "Pescarii" ar putea strange mizeria intrun sac de gunoi menajer si sa o care pana la cea mai apropiata ghena. Daca s-ar pune cosuri de gunoi in jurul lacului, a doua zi ar fi fost furate sau distruse, fii linistit.
Din pacate GUNOIUL DE ADMINSTRATOR in 5 ani nu a pus nici o ghena de gunoi. Ma refeream ca SUSTINUT POLITIC DE PARTIDUL DE GUVERNARE (deci il doare la pedala de pescari sau bunul simt).
Daca platea 50 de RON la un taran din TOLDAL sa se plimbe cu un sac pe malul lacurilor si sa stranga gunoaiele care le gaseste era luna si bec.
Da nesimtitul se plimba plin de importanta cu burta din dotare si cu binoclu atarnat de gat si facea pe Gigi duru pe malul lacului '' lui '' ca parca prostituata de maica-sa ia lasat mostenire balta din TOLDAL.
La ultimul concurs organizat pentru rapitori au fost rezultate jenante dovada ca populatia de peste este extrem de redusa.
Da incaodata ma mir ca mai sunt si pestii care mai sunt la cat de barbar se pescuieste si la cat de criminal este administrat.
the angler is catching xxx, not by the lure
Azi am "vazut" muresul, in zona orasului era tulburica ...unii prindeau albituri la fix cu viermusi si rame... inca e destul de mare dar un pic mai limpede cum era acum 2-3 zile....Razvan V. scrie:Ma baieti nu stiti cum ii Muresu? Nu am apucat sa ies weekendu trecut si vineri as vrea sa ies. Ii curat cat de cat? Se poate pescui?