Pt. pescarii din zona TG-MURES

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 29 Ian 2012, 11:51

Era vorba despre fratele lui Frunda...
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 29 Ian 2012, 13:12

Dupa ce an citit un pic prin articole cam aceasta este parerea mea:

Singurul administrator al resurselor vii din habitatele piscicole naturale inclusiv barajele de amenajare este ANPA - conform legii
Conform Legii Apelor si a Regulamentului de functionare Societatea APELE ROMANE nu au drept asupra faunei piscicole
Administrației Bazinale de Apă (ABA) Mureș - este o filiala a APELOR ROMANE si se supune regulamentului de functionare.
Intradevar poate concesiona luciul de apa dar pentru alte activitati nu si pentru pescuit.
Din cate am citit lacul respectiv este o acumulare hidrotehnica iar AR se ocupa de intretinerea lui, doar atat nu are drept asupra pestilir, broastelor..e.t.c.
Daca ei au concesionat pentru pescuit este o incalcare a legii si a regulamentului de functionare.

Parerea mea este ca puteti merge linistiti la pescuit, dar e bine sa aveti si legile la voi si regulamentul APELOR ROMANE, iar daca cineva face galagie scoateti hartiile, nu semnati nici-un proces verbal, eventual chemati politia, iar daca aceasta vine cu cu cealalta asociatie in control le aratati legea si le spuneti sa va dea in judecata.
Acolo se complica treaba pentru ca se descoase firul in 4, cine cui a dat, daca avea dreptul s.a.m.d.

Parerea mea ca daca le explicati cu frumosul cum sta treaba s-ar putea sa va lase in pace personal, si sa mearga la altii care nu sunt chiar asa de bine pregatiti.

E ca si cum ai cumpara o masina furata de la un hot, faci actele si dupa ceva timp vine proprietarul care vrea masina ?
Desigur ca politia va va lua masina si va va lasa sa va rafuiti cu hotul in tribunal asa a patit asociatia Asociația de Vânătoare și Pescuit Turul Tîrgu-Mureș
Iar directorul ABA Mureș are dreptate apa este a lui doar ca amenajare hidrotehnica si o poate concesiona dar nu si in vederea pescuitului, si nu poate impiedica pescuitul.

Iar explicatie Directorului "E ca și când mi-aș face un iaz acasă, pun pești în el după care vine ANPA și spune că poate să pescuiască și vecinul". este total falsa pentru ca raul este domeniu public iar ei sunt o institutie a STATULUI nu este pe mosia lu TAC'SU.
Cam abereaza saracu.

aducu7
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de aducu7 » 29 Ian 2012, 22:42

Am un prieten care a vizat permisul (AJVPS) saptamana asta si a fost asigurat ca se poate pescui cu el pe Bezid.Daca nu ma insel asa se vorbea si anul trecut ca e privat sau ca nu e valabil permisul...pe mine unul nu ma controlat nimeni pe acolo asa ca vedem pe teren. :?:

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 30 Ian 2012, 06:10

aducu7 scrie:Am un prieten care a vizat permisul (AJVPS) saptamana asta si a fost asigurat ca se poate pescui cu el pe Bezid.Daca nu ma insel asa se vorbea si anul trecut ca e privat sau ca nu e valabil permisul...pe mine unul nu ma controlat nimeni pe acolo asa ca vedem pe teren. :?:
Oricum ia si legile la tine si contrazicei, pentru ca asa se comporta in toata tara cei de la AR.
Si sa vedem ce rezultat ai.

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 07 Feb 2012, 15:37

Legea e una, dar pe baraje e un pic diferit, parerea mea. Datorita faptului ca sunt obiective strategice pentru debitul bazinului hidrografic din zona, alimentarea cu apa, cu energie, etc etc, administratorul, este Directia Apelor care are jurisdictie in zona respectiva. Cu alte cuvinte, daca se isca o situatie de necesitate, si Directia Apelor considera ca trebuie golit tot bazinul, asa va face, bineinteles, pentru motive obiective. Asta ar insemna ca, adio peste. Are practic un rol de administrator. Partea de resurse acvatice si drept de pescuit, e cumva auxiliara. Pana acum, in baza intelegerii cu AJVPS, erau cedate catre ei, care sunt si mana in mana cu ANPA, teoretic. De ceva vreme insa, simplul acord n-a mai fost suficient, si dreptul de pescuit, a fost scos la licitatie de catre Directia Apelor, care are TOATE DREPTURILE pe astfel de amenajare, spun ei. Nu stiu daca au fost nemultumiti de colaborarea cu AJVPS (care tine cam de la inceputurile Bezidului, si unde asociatia a facut populari cu diferite specii de peste) sau au fost presiuni de alt fel. Acum 2 ani a castigat o alta firma, cu 100.000 lei/an, dar s-au linistit cand au vazut ca nu pot recolta pestele (asta vroiau) si nici nu au mai platit din cate am inteles. Sunt in litigiu... Norocul mare este ca, datorita statutului pe care il are, nu poate umbla nimeni la apa :)) inafara de Directia Apelor, pe care nu-i prea intereseaza de peste. Teoretic. Ii intereseaza in schimb si calitatea apei, si asta e bine.

La AJVPS iti spun orice numai ca sa iti faci permisul, puneti-i sa va dea in scris :), faceti o scrisoare de mana, de 2 randuri, si depuneti-o la secretariat, acolo unde e si casieria. Vedeti daca va raspunde cineva in 30 de zile si ce va zice :) Cu aia v-ati putea duce pe balta, in cazul in care primiti un raspuns pozitiv.

ANPA la fel, ar lua bani de peste tot, aduna sume exorbitante intr-un an, si e o agentie fantoma, care scurge bani si care are cate un om in fiecare judet. Nici ei nu raspund la scrisori :), nu fac practic nimic, si pun pe un site gol de altfel, poze comuniste cu laboratoare si femei in halate care cerceteaza, ca pe vremea lui Elena Ceausescu, era sa zic Udrea, si cu lipoveni scotand plase de acum 40 de ani...
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Razvan V.
veteran
veteran

Re: Pt. pescarii din zona TG-MURES

Mesaj de Razvan V. » 18 Mar 2012, 17:47

La Ludus e foarte curata apa, peste a mancat si el, putin vant, dar ne obisnuim

ciprimorar
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de ciprimorar » 19 Mar 2012, 20:42

Nu stiti cum este la Faragau, e dezghetat, pt.ca as vrea sa merg la sfarsit de saptamana si sa nu fac atata drum de pomana.

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 19 Mar 2012, 21:29

orikum ar fi lacul drumul il faci de pomana :mrgreen:
Nu termin o relatie cu o femeie pana nu o vizitez in trei locuri !

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 20 Mar 2012, 07:43

Marcele s-a dezghetat Saulia? :roll:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

AdrianI
senior
senior

Mesaj de AdrianI » 20 Mar 2012, 15:27

Am trecut azi pe la Faragau - Glodeni si totul este inghetat.
Stie cineva cum e la Bezid?

Scrie răspuns