petitie impotriva circulatiei cu ambarcatiuni pe lacul Belis
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
O reactie destul de interesanta la petitie am avut ieri cand am fost sunat de catre un domn agent de politie care mi-a cerut sa ma intalnesc cu dansul pentru a da o declaratie in legatura cu sesizarea pe care am facut-o catre Guvern apropos la circulatia cu ambarcatiuni pe lacul Belis si Tarnita.
M-a invitat la biroul sau de la politie pentru ca altfel dansul nu poate inchide dosarul.
Am ramas cam surprins si i-am spus ca daca doreste ne intalnim la biroul meu ceea ce s-a si intamplat ieri dimineata.
A venit si foarte civilizat si-a cerut scuze ca nu stie de ce a fost trimis la mine fiindca nu este de competenta politiei rezolvarea problemei dar sa-i dau o declaratie prin care sa spun aceasta.
I-am dat aceasta declaratie ca sa-si poata inchide dosarul si mi-a promis ca daca avem succes cu petitia se va implica in urmarirea aplicarii legii.
Interesanta maniera are Guvernul de a rezolva problemele.
Adrian
M-a invitat la biroul sau de la politie pentru ca altfel dansul nu poate inchide dosarul.
Am ramas cam surprins si i-am spus ca daca doreste ne intalnim la biroul meu ceea ce s-a si intamplat ieri dimineata.
A venit si foarte civilizat si-a cerut scuze ca nu stie de ce a fost trimis la mine fiindca nu este de competenta politiei rezolvarea problemei dar sa-i dau o declaratie prin care sa spun aceasta.
I-am dat aceasta declaratie ca sa-si poata inchide dosarul si mi-a promis ca daca avem succes cu petitia se va implica in urmarirea aplicarii legii.
Interesanta maniera are Guvernul de a rezolva problemele.
Adrian
WHY WORK WHEN YOU CAN xxx?
Nu cred ca este nevoie sa mai insist pe aceasta intamplare fiindca este clar ca cei de la Secretariatul General al Guvernului au repartizat sesizarea la ministerul Administratiei si internelor care avand si Politia in subordine au crezut de cuviinta ca acestia sa se ocupe de sesizarea adresata Guvernului in loc sa fie adresata celor din Administratie.
Prima intrebare pe care i-am adresat-o politistului ,in gluma a fost :
Catusele le-ati adus ? La care dansul si-a cerut scuze ca pierdem amandoi vremea cu ceva care nu este de competenta lui.
Asa ca o iau anecdotic si astept reactiile organelor care pot face ceva.
Adrian
Prima intrebare pe care i-am adresat-o politistului ,in gluma a fost :
Catusele le-ati adus ? La care dansul si-a cerut scuze ca pierdem amandoi vremea cu ceva care nu este de competenta lui.
Asa ca o iau anecdotic si astept reactiile organelor care pot face ceva.
Adrian
Azi am primit o scrisoare recomandarta de la ministerul de interne prin care mi se anunta ca nu este de competente politiei sesizarea noastra.
Noi nici nu am pretins asa ceva si mi se pare straniu ca o seama de functionari pierd vremea cu ceva care nu este de competenta lor.
La sfarsit au conchis ca vor trimite sesizarea la ministerul mediului asa cum era normal de la inceput.
Asta este birocratia in Romania .
mai vedem ce se intampla mai departe.
Adrian
Noi nici nu am pretins asa ceva si mi se pare straniu ca o seama de functionari pierd vremea cu ceva care nu este de competenta lor.
La sfarsit au conchis ca vor trimite sesizarea la ministerul mediului asa cum era normal de la inceput.
Asta este birocratia in Romania .
mai vedem ce se intampla mai departe.
Adrian
A mai aparut o reactie din partea presei la impotriva poluarii lacurilor noastre de munte pe care am gasit-o doar azi :
http://www.informatiacluj.ro/Liber-la-p ... rnita~3860
Adrian
http://www.informatiacluj.ro/Liber-la-p ... rnita~3860
Adrian
Am mai primit oun raspuns destul de ciudat de la Politia Cluj.
Daca voi intelegeti ceva -
Nu raspunde nimeni de nimic in tara asta.
Cel mai simplu este sa imparti raspunderea la cati mai multi, asa toti pot da din umeri si sunt absolviti de orice vina.
Il reproduc aici.
MINISTERUL ADMINISTRAÅ¢IEI ÅžI INTERNELOR
Your browser may not support display of this image.
INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI ROMÂNE
INSPECTORATUL DE POLITIE JUDEÅ¢EAN CLUJ
NESECRET
Cluj-Napoca
Nr. 340.919/11.03.2009
C ă t r e
........................................................
Referitor la scrisoarea dumneavoastră adresată Guvernului României, privind interzicerea circulaţiei ambarcaţiunilor cu motoare termice pe lacurile de acumulare Tarniţa-com. Gilău, jud. Cluj şi Fântânele-com. Beliş, jud. Cluj vă informăm că aceasta a fost comunicată la mai multe instituţii ale statului, printre care şi Poliţiei Române.
Pentru formularea unui punct de vedere obiectiv a fost consultată legislaţia referitoare la regimul juridic al ariilor naturale protejate, al apelor, precum şi privind transportul naval, constatându-se că Poliţia Română nu are atribuţii pe linia controlului aplicării prevederilor acestora.
Astfel, OG nr. 42/1997 (republicată), privind transportul naval prevede la art. 14 că „………, sunt considerate activităţi de transport naval: ………c) transporturile de bunuri ÅŸi/sau de persoane în interes personal, pe apele naÅ£ionale navigabile, efectuate de persoane fizice pentru satisfacerea cerinÅ£elor proprii de transport pe apa, pentru sport sau agrementâ€
Daca voi intelegeti ceva -
Nu raspunde nimeni de nimic in tara asta.
Cel mai simplu este sa imparti raspunderea la cati mai multi, asa toti pot da din umeri si sunt absolviti de orice vina.
Il reproduc aici.
MINISTERUL ADMINISTRAÅ¢IEI ÅžI INTERNELOR
Your browser may not support display of this image.
INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI ROMÂNE
INSPECTORATUL DE POLITIE JUDEÅ¢EAN CLUJ
NESECRET
Cluj-Napoca
Nr. 340.919/11.03.2009
C ă t r e
........................................................
Referitor la scrisoarea dumneavoastră adresată Guvernului României, privind interzicerea circulaţiei ambarcaţiunilor cu motoare termice pe lacurile de acumulare Tarniţa-com. Gilău, jud. Cluj şi Fântânele-com. Beliş, jud. Cluj vă informăm că aceasta a fost comunicată la mai multe instituţii ale statului, printre care şi Poliţiei Române.
Pentru formularea unui punct de vedere obiectiv a fost consultată legislaţia referitoare la regimul juridic al ariilor naturale protejate, al apelor, precum şi privind transportul naval, constatându-se că Poliţia Română nu are atribuţii pe linia controlului aplicării prevederilor acestora.
Astfel, OG nr. 42/1997 (republicată), privind transportul naval prevede la art. 14 că „………, sunt considerate activităţi de transport naval: ………c) transporturile de bunuri ÅŸi/sau de persoane în interes personal, pe apele naÅ£ionale navigabile, efectuate de persoane fizice pentru satisfacerea cerinÅ£elor proprii de transport pe apa, pentru sport sau agrementâ€
-
- senior
Guvernul a trimis Petitia mai multor institutii ale statului.
Una dintre acestea ( Politia ) a raspuns. Cinste lor !
Pacat ca aici nu au aici nicio treaba !
Zic ca ar fi elegant sa trimitem un raspuns de multumire ( au muncit totusi ) , in care sa cerem a-si intensifica actiunile impotriva braconierilor, a pescuitului fara permis sau cu nerespectarea .....
LUPTA CONTINUA !
Una dintre acestea ( Politia ) a raspuns. Cinste lor !
Pacat ca aici nu au aici nicio treaba !
Zic ca ar fi elegant sa trimitem un raspuns de multumire ( au muncit totusi ) , in care sa cerem a-si intensifica actiunile impotriva braconierilor, a pescuitului fara permis sau cu nerespectarea .....
LUPTA CONTINUA !