pescuitul la spining pe neajlov!!! schimb de experienta

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
RAFYYY91
veteran
veteran

Re: pescuitul la spining pe neajlov!!! schimb de experienta

Mesaj de RAFYYY91 » 27 Sep 2014, 10:22

pe unde merg eu e usor, din Bucuresti mergi pe DN5 pana ajungi la iesirea din Calugareni, si de acolo o iei la stanga prin padurea de pe malul raului, locuri sunt destule dar trebuie sa le cauti si sa te bagi prin boscheti :)

MANDRAVELA
junior
junior

Mesaj de MANDRAVELA » 27 Sep 2014, 11:03

Multumesc pentru raspuns, dar serios daca se poate totusi ceva mai concret. Stiam sa ajung la Calugareni (si tot pe DN), intrebarea era pe care mal (fata de pod: amonte sau aval, pe cel dinspre Branistari sau pe cel dinspre baltile de la fostele balastiere) si pe unde se intra cu masina (din DN). Daca spui de iesirea din Calugareni, sa inteleg ca venind dinspre Bucuresti trebuie sa trec podul si apoi sa tai linia continua si sa intru pe drumul care merge prin padure pe langa baltile de la fostele balastiere sau exista si alt drum pe malul raului (si cum intru pe el)? Locurile de care vorbesti sunt inainte de padure, prin padure sau dupa ce Neajlovul iese din ea? In mod normal nu imi propun sa intru cu masina prin boscheti, dar nici nu as vrea sa n-o pot vedea din locul in care dau... Merci :)

MANDRAVELA
junior
junior

Mesaj de MANDRAVELA » 27 Sep 2014, 11:30

Ar mai fi ceva de spus si sper sa nu fiu inteles gresit: locurile pot sa ramana "secrete" doar pentru noi cei care nu dam la peste pentru a avea ce manca, ceilalti ("electricieni, parasutisti...") le cunosc pentru ca sunt din zona (localnici). Doar daca am fi mai multi decat ceilalti pe apele inca "naturale"... ar mai fi o sansa pentru a incerca sa limitam distrugerea macar a ce a mai ramas!

MANDRAVELA
junior
junior

Mesaj de MANDRAVELA » 27 Sep 2014, 13:22

RAFYYY91 scrie:pe unde merg eu e usor, din Bucuresti mergi pe DN5 pana ajungi la iesirea din Calugareni, si de acolo o iei la stanga prin padurea de pe malul raului, locuri sunt destule dar trebuie sa le cauti si sa te bagi prin boscheti :)
Citesc de mult acest forum, iar aseara am scris primul meu mesaj si astept raspunsuri, cat de cat, de bun simt.
Sub aspect negativ nu prea ma mai surprinde ceva si am parcurs destule subiecte pana sa ajung sa scriu totusi un mesaj.
Din putinele mele cuvinte scrise se putea intelege sau macar intui ca am mai "socializat cu lumea"... Dar se poate (sa scriu) si altfel in cazul in care cineva are chef de 'sto-uri rasuflate, harneala ieftina sau daca ultima data cand a fost la peste a plouat si s-a umflat smecheria in el!
Cat despre raspunsul primit, pe unde mergi tu si "e usor", din Bucuresti si altii au ajuns la Calugareni mergand tot pe DN. Cat despre faptul ca locurile (de pescuit) "trebuie sa le cauti si sa te bagi prin boscheti" nu mai era nevoie sa scrii, presupuneam ca asa ai facut... Acolo de unde "o iei la stanga prin padurea de pe malul raului" ai "pacalit" avatul de 1-1,5 kg (cu aproximatie de "juma' de kil")? :!:

RAFYYY91
veteran
veteran

Mesaj de RAFYYY91 » 28 Sep 2014, 19:53

what's wrong with you? ce nu ar fi de bun simt la mesajul meu? adica lumea incearca sa te ajute si tu incepi cu chestii de genul? eu nu am masina asa ca de obicei nu stau sa dau explicatii dpdv al intrarii cu masina pana pe malul raului, merg cu maxi-taxi sau la ocazie si ma orientez la fata locului, poti sa incerci si pe partea cu balastierele si pe cealalta, eu am prins de pe aman2, iar avati sunt destui prin zonele cu curent, s-a spus si mai sus treaba asta, doar ca nu ii prinzi la nimic de obicei... si vezi ca inainte de pod e un sens giratoriu, faci stanga ca sa o iei inapoi spre bucuresti si apoi dreapta pe un drum de tara paralel cu podul

feugen
veteran
veteran

Mesaj de feugen » 28 Sep 2014, 20:02

RAFYYY91 scrie:...si vezi ca inainte de pod e un sens giratoriu, faci stanga ca sa o iei inapoi spre bucuresti si apoi imediat dreapta pe un drum de tara paralel cu podul
Ajungi la rau si aici ai posibilitatea sa faci dreapta pe sub pod sau stanga pe malul raului (aval). Te opresti unde vrea muschiuletul tau si incepi sa pescuiesti. Este cat se poate de clar ca daca vei pescui strict langa masina sansele de capturi sunt modeste. Spinningul pe Neajlov inseamna, inainte de toate, distante apreciabile strabatute pe jos cu lanseta in mana si tatonand orice loc iti permite cat de cat o lansare, chiar si una slaba ca si lungime.
Bucuresti

MANDRAVELA
junior
junior

Mesaj de MANDRAVELA » 28 Sep 2014, 23:16

RAFYYY91 scrie:what's wrong with you? ce nu ar fi de bun simt la mesajul meu? adica lumea incearca sa te ajute si tu incepi cu chestii de genul? eu nu am masina asa ca de obicei nu stau sa dau explicatii dpdv al intrarii cu masina pana pe malul raului, merg cu maxi-taxi sau la ocazie si ma orientez la fata locului, poti sa incerci si pe partea cu balastierele si pe cealalta, eu am prins de pe aman2, iar avati sunt destui prin zonele cu curent, s-a spus si mai sus treaba asta, doar ca nu ii prinzi la nimic de obicei... si vezi ca inainte de pod e un sens giratoriu, faci stanga ca sa o iei inapoi spre bucuresti si apoi dreapta pe un drum de tara paralel cu podul
Ceea ce nu era ok iti explicasem din primul mesaj... cum sa ajung la Calugareni pe DN si sa caut locuri bagandu-ma prin boscheti stiam si fara sa intreb... ideea era ca nu prea pot sa merg de suficiente ori ca sa cunosc locurile, iar atunci cand ajung as vrea sa nu pierd vremea nimerind in locuri nepescuibile (cu mal prea inalt sau cu perdele de arbusti desi care se intind pe sute de metri pe mal pana la apa asa cum exista pe Arges multe locuri)... si vroiam sa stiu pe care mal si in ce portiuni si pe care drum se poate intra cu masina, unele drumuri fiind naspa dupa ploaie.... acum chiar mi-ai explicat cate ceva si iti multumesc!

MANDRAVELA
junior
junior

Mesaj de MANDRAVELA » 28 Sep 2014, 23:50

feugen scrie:
RAFYYY91 scrie:...si vezi ca inainte de pod e un sens giratoriu, faci stanga ca sa o iei inapoi spre bucuresti si apoi imediat dreapta pe un drum de tara paralel cu podul
Ajungi la rau si aici ai posibilitatea sa faci dreapta pe sub pod sau stanga pe malul raului (aval). Te opresti unde vrea muschiuletul tau si incepi sa pescuiesti. Este cat se poate de clar ca daca vei pescui strict langa masina sansele de capturi sunt modeste. Spinningul pe Neajlov inseamna, inainte de toate, distante apreciabile strabatute pe jos cu lanseta in mana si tatonand orice loc iti permite cat de cat o lansare, chiar si una slaba ca si lungime.
Merci!
Pe Neajlov la Calugareni exista si podul si padurea... una din necunoscute era daca locuri pescuibile (asa cum am scris in mesajul anterior adresat lui RAFYYY91) sunt in amonte de pod sau in aval, iar in aval de pod care portiune e mai buna (in amonte sau in aval de padure?) sau daca exista si locuri acolo unde padurea se intinde pe ambele maluri, adica prin padure?
Nu ma sperie mersul pe jos, am invatat demult ce inseamna raurile, doar ca nu am dat pe Neajlov si nu prea mai am timp sa fac orientare turistica.
Iar din masina sau chiar langa masina nici pipi nu fac, chiar daca asa ar vrea muschiuletul meu.... mai bate vantul si nu as risca sa indoi vopseaua sau vreun geam... :)

RAFYYY91
veteran
veteran

Mesaj de RAFYYY91 » 05 Oct 2014, 00:24

am fost azi pe Sabar vro 2ore, am prins cativa clenisori si am admirat superba mazga dubioasa care se strangea pe vobler :lol: :lol:

spinmx
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de spinmx » 07 Oct 2014, 19:11

In ce zona ai fost pe sabar? pe drumul spre calugareni? ms

Scrie răspuns