Pescuit in jud. Botosani

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Ciobanu Tiberiu
junior
junior

Mesaj de Ciobanu Tiberiu » 14 Feb 2010, 20:47

ma refer la nr o.4 , 0.35????

costica_05
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de costica_05 » 15 Feb 2010, 21:07

Tiberiule nu stiu daca ai mai fost la Prut la pescuit pescuitul la Prut difera foarte mult de pescitul de apa statatoare.Daca te duci in lacul Stinca poti face fata cu betele care leai descris tu ca apa este statatoare iar nailonul ar fi indicat 04 asa folosesc eu pentru ca nu stii ce vine dai la caras poti sa ei si crap dai la salau poti sa ei somn la pestisor dai la rima poti sa ei mreana 2~ 3 kg ori platica 3~4 kg asa ca trebuie sa ai baza si siguranta pe nailon ar fi pacat sa ai rateuri ca poti sa ai 3 ~4 trasaturi pe partida Nailonul se freaca de praguri la recuperare acele praguri sint cu scoici se aschiaza se rup trebuie sa ai tambur de rezerva In schimb in amonte unde curentul apei este mare este indicat bete lungi sanatoase puse pe suporti in picioare ca firul sa intre in apa cit mai mica portiune ca altfel plumb de 150g pleaca la vale iar firul trebuie sa fie de 05 06 chiar mai mult depinde de zona Daca sunt agataturi copaci cioate nailonul trebuie sa reziste pestele cind se inteapa pleaca la vale pe curs unde ai multe surprize la o partida am perdut si 5- 6 monturi in agataturi Prutul iti cere sa cunosti locurile experienta si conteaza mult nivelul apei limpezimea ei si momeala variaza dupa apa care o gasesti cind ajungi acolo daca nu ai fost la Prut sa nu te aventuriezi fara un partener cu experienta care cunoaste multe taine ale Prutului dar ai o toata viata in fata ai doar 18 ani dar nimeni nu sa nascut invatat pescuiesti toata viata si tot nu poti sa spui ca stii tot pentru ca sculele evoluiaza de la sezon la sezon pina si pestele mai invata cite ceva asa ca rabdare si multa bafta

Ciobanu Tiberiu
junior
junior

Mesaj de Ciobanu Tiberiu » 15 Feb 2010, 22:20

Multumesc domnule Costica.Pe Prut nu am mai fost si de aceea de anul asta vreau sa incep sa invat tainele acestui pescuit foarte tehnic.Stiu ca la Prut nu este un pescuit ca la iaz. poti prinde mult peste intr-o zi si sa nu ai nici o trasatura intr-o saptamana.De aceea v-am cerut si ajutorul.La pescuit niciodata nu merg singur ....mai ales pe Prut unde trebuie sa stai cel putin 2 zile.(pt. mine acesta este si farmecul...sa stai in natura....uiti de toate atunci cand esti numai tu si apa).Poate voi avea okazia sa pot lua lectii de la dvs la acest tip de pescuit. :d Va multumesc inca o data pentru raspunsuri :oops:

nes
junior
junior

Mesaj de nes » 02 Mar 2010, 10:51

costica_05 scrie:Tiberiu la stiuca este inchis de la 1 feb 60 zile La Negreni dupa ce se ia ghiata este bine sa mergi la pescuit acolo nu este perioada de prohibitie Acum primavara vine pestele pe linga mal dai la pluta rima vermusti mamaliga doua scule dai la 100m la pamint cu rima vermusti cu momitor mamaliga vara la adinc se ia caras 500 600g la rima iar mamaliga crapusor 1kg rosioara babusca foarte frumoasa Este bine sa dai un bat la pamint la bucatica de rosioara taiata suvite sau obleti eu am prins lafiecare partida 3 sau 4 bucati la500g La pluta trebuie dat nada din cind in cind cite putin
Vai de capul meu! Bre Nea' Costica matale vorbesti tot asa cum postezi? Cuvintele vin asa aleatoriu si noi trebuie sa le punem intr-o fraza? Eu inteleg asa: Tiberiu este inchis la stiuca de pe 1 feb. Pentru 60 zile. Dupa ce se " ia ghiata" ( cred ca vine cineva si o fura) este bine sa mergi la pescuit. Primavara pestele vine pe langa mal si atunci dai la: pluta, rama, vermusti cu momitor, mamaliga, la doua scule, la 100 m, la pamant cu rama. Vara in schimb se petrece un fenomen foarte interesant: la adanc carasul se prinde la 500-600 g si mamaliga se prinde la crapusor de 1 kg, la rosioara si la babusca, dar cele din urma sa fie neaparat frumoase. Apoi daca dam cu un bat "la pamant" e posibil sa prindem rosioare cate 3 sau 4 bucati a cate 500 de g pe partida, gata taiate si suvitate.
Tiberiule nu stiu daca ai mai fost la Prut la pescuit pescuitul la Prut difera foarte mult de pescitul de apa statatoare.Daca te duci in lacul Stinca poti face fata cu betele care leai descris tu ca apa este statatoare iar nailonul ar fi indicat 04 asa folosesc eu pentru ca nu stii ce vine dai la caras poti sa ei si crap dai la salau poti sa ei somn la pestisor dai la rima poti sa ei mreana 2~ 3 kg ori platica 3~4 kg asa ca trebuie sa ai baza si siguranta pe nailon ar fi pacat sa ai rateuri ca poti sa ai 3 ~4 trasaturi pe partida Nailonul se freaca de praguri la recuperare acele praguri sint cu scoici se aschiaza se rup trebuie sa ai tambur de rezerva In schimb in amonte unde curentul apei este mare este indicat bete lungi sanatoase puse pe suporti in picioare ca firul sa intre in apa cit mai mica portiune ca altfel plumb de 150g pleaca la vale iar firul trebuie sa fie de 05 06 chiar mai mult depinde de zona Daca sunt agataturi copaci cioate nailonul trebuie sa reziste pestele cind se inteapa pleaca la vale pe curs unde ai multe surprize la o partida am perdut si 5- 6 monturi in agataturi Prutul iti cere sa cunosti locurile experienta si conteaza mult nivelul apei limpezimea ei si momeala variaza dupa apa care o gasesti cind ajungi acolo daca nu ai fost la Prut sa nu te aventuriezi fara un partener cu experienta care cunoaste multe taine ale Prutului dar ai o toata viata in fata ai doar 18 ani dar nimeni nu sa nascut invatat pescuiesti toata viata si tot nu poti sa spui ca stii tot pentru ca sculele evoluiaza de la sezon la sezon pina si pestele mai invata cite ceva asa ca rabdare si multa bafta
Si uite asa imi sunt facute praf si pulbere toate principiile si crezurile mele, de catre nea' Costica: pescuitul la Prut difera foarte mult de pescuitul "de apa statatoare" ( pe principiul ca iarna nu e ca vara). Si diferenta asta este si mai stridenta daca te duci "in lacul Stinca". Acolo poti face fata doar daca dai cu fir de "04". Nu se stie niciodata cand dai la caras, la crap, la salau sau la somn. Si atunci trebuie sa fii pregatit pentru 3-4 rateuri pe partida, mai ales ca poti sa iei mreana la 2-3 kg si platica la 3-4 kg. E lucrul "dreacului" nailonul asta, in special cel de 04. Cand se aschiaza, cand se rupe si atunci trebuie sa ai tambur de rezerva. Chestia asta cu pescuitul pe Prut devine o adevarata aventura mai sus, in amonte. Acolo betele trebuie sa fie sanatoase si lungi. Acolo daca firul nu intra in apa, pe o portiune cat mai mica, plumbul pleaca la vale. De fir ce sa mai zic... Minim 05 - 06 si asta deoarece , cum am spus si mai sus, nu se stie niciodata la ce pescuiesti. Drept e ca si mie mi s-a intamplat de multe ori sa ma trezesc pe malul apei si sa nu am habar ce e cu mine. De multe ori mi-am pus si eu intrebarea ce dreaq fac eu pe malul apei? Oare pescuiesc la crap? Oare caut salaul?
Deci draga Tiberiu, daca ajungi pe Prut, si sunt cioate, agataturi si copaci, pestele trebuie sa reziste! Si ai grija mare "pe vale in curs"! Multe surprize te pot astepta. Conteaza foarte mult sa cunosti experienta si locurile. De asemenea nivelul apei, limpezimea ei si momeala variaza in functie de apa pe care o gasesti acolo. Dar toate astea nu trebuie sa te descurajeze. Important e sa nu te aventurezi pe Prut fara un partener care cunoaste multe taine. Trebuie sa recunoastem ca avand doar 18 ani ai toata viata inainte, timp suficientsa inveti toate astea. Dar chiar si asa, nimeni nu s-a nascut invatat, iar sculele evolueaza de la un sezon la altul. Si sa tii ca si pestele, cat e el de..peste, tot invata si el ceva de la un sezon la altul.
Si uite asa s-a dus dreaq "spinning-ul"! Si prin prisma celor de mai sus, am impresia ca nu pestele e cel care mai invata ceva de la un sezon la altul ci dimpotriva, pescarii se tampesc de la un sezon la altul. S-au cine stie? Poate prea mult timp petrecut pe malul apei este nociv materiei cenusii cu care ne-a dotat "mama natura".
Dar, pana la urma , cine dreaq sunt eu sa comentez si sa bagatelizez ceea ce nea' Costica incearca sa ne invete? Dupa cum si marele carmaci al tarii afirma , nu cu mult timp in urma, suntem o tara compusa din 99% manelisti. Si daca reusim performanta sa terminam o scoala de ospatari sau de mecanici auto, nu mai este nevoie de nimic altceva. Da-i dreaq pe tampitii de Mihai Eminescu, George Enescu, Stefan Luchian, Octav Bancila, Nicolae Iorga, Octav Onicescu, Constantin Gane, Grigore Antipa (doar cateva personalitati nascute pe meleaguri Botosanene)! Ei sunt cei care , daca stam sa analizam faptele, mai mult rau decat bine au facut acestei natii. La ce naiba e buna atata invatatura si scoala? La urma urmei il avem pe "sfantul GOAGLE" de partea noastra. Nu trebuie decat un "click" si avem raspuns la toate si la tot.
Va doresc o primavara frumoasa, sanatate si ca martisor va ofer http://www.youtube.com/watch#v=Aa_5GdgD ... re=related
PS. Imi cer scuze fata de "cei 99%" iar voi ceilalti 1%: sa va fie rusine!

Ciobanu Tiberiu
junior
junior

Mesaj de Ciobanu Tiberiu » 02 Mar 2010, 17:03

Domnule Nes sunteti foarte rau:explode:.eu am inteles foarte bine ce a vrut sa imi spuna nea Costica , si iy multumesc inca o data pe aceasta cale.Parerea mea e sa iti vezi u de pescuitul tau si sa lasi in pace pe cei (putini) care vor sa le dea sfaturi la astia ca mine (ex:incepatori in pescuitul pe Prut).La urma urmei nu suntem pe un forum de caligrafie sau mai stiu eu ce :fluch .inaca o data repet:parerea mea este ca aceasta remarca a ta nu isi avea rostul :!:

nes
junior
junior

Mesaj de nes » 03 Mar 2010, 17:16

Din punctul meu de vedere, daca vrei sa iti exprimi o opinie sau sa dai un sfat pe un forum, e bine sa il dai in asa fel incat sa il inteleaga toata lumea. Si pentru mine o fraza inseamna o insiruire de cuvinte, dar din punctul meu de vedere trebuie sa indeplineasca o conditie foarte importanta: sa aiba sens. Si mai mult decat atat : semnele de punctuatie au fost inventate cu un scop... Niste cuvinte aruncate asa aiurea nu imi spun nimic . S-au poate "sfatuitorul" nostru in aceste momente de maxima creatie, retraieste emotiile prin care trece atunci cand este pe malul apei. In acest caz este perfect scuzabil si imi cer mii de scuze.
Cat despre caligrafie, nu stiu ce sa zic....Eu unul tastez aceste mesaje. Tu procedezi altfel?
Acum nu pot decat sa ma bucur ca sfaturile "colegului" iti sunt de folos. Sper sa iti ajute in descifrarea tainelor acestui sport / hobby ( ca pentru mine asta reprezinta).
In incheiere ca sa il citez inca o data pe nea' Costica: multa bafta!

Ciobanu Tiberiu
junior
junior

Mesaj de Ciobanu Tiberiu » 03 Mar 2010, 17:28

Am inteles domnule Nes, dar suna mai mult a ironie :wink: .Numai bn si fir intins. 8)

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 16 Mar 2010, 17:32

cum mai arata Siretul, stiti cumva??? ca de pescuit nu se mai lauda nimeni pe-aici :cry:

nucus
veteran
veteran

Mesaj de nucus » 16 Mar 2010, 23:07

nes, bine ca nu-l spurci si pe Nicu Gane ,ca asta a trait mai mult pe la Foltisheni ,unde a si murit de dorul locurilor natale sau poate nu numai de asta :lol:
Cit despre limba romana (cu ^ pe primul a) mai d-o dreak, ca nici salau,crapu,somnu nu o cunosc, ci doar un jargon de frontiera ca ala din Far West-ul primordial.
In rest cu totul de partea ta: sa le fie rusine celor 1%!!!

mihali
veteran
veteran

Mesaj de mihali » 18 Mar 2010, 07:46

Nervi de primavara. Asa putem cataloga mini disputa pe teme de comunicare. Unii comunica numai prin semne...Ca atata pot. Dar pestele, pestele ce zice? Tot inactiv?

As vrea sa lansez, pana una, alta, o alta discutie. Cum vi se pare ordinul care prevede perioada de prohibitie?
Ma gandeam, dupa un calcul sumar, ca cei din sudul tarii au vreo sapte luni efective de pescuit pe cand noi, cei din nord avem cu chiu cu vai vreo trei.

Scrie răspuns