Pescuit in jud. Botosani
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Pescuit in jud. Botosani
Nu stiu care sunt cei mai smecheri,la ANPA sau la AJVPS, ca's smecheri si unii si altii. Asta ca sa bage prapaditul de cotizant in ceata. La Rogojesti smecherii de la AJVPS fac legea, ca smecherii de la ANPA nu au luat lacul in gestiune. Trist ca smecherii mai smecheri decat ceilalti smecheri au reusit sa ne desbine. Ne strangem de gat cu vorbele unii pe altii ca e ANPA ca e AJVPS uitand ca noi platim si ei... Fiti seriosi, daca era o lege fara ambiguitati, era clar care si cum. Oricum, daca e ANPA pleaca ai nostri vin de ai nostri, daca'i AJVPS tot de'ai nostrii dar n'au loc altii care vor si ei sa fie bagati in seama. AJVPS si ANPA sunt in braconaj legislativ. Si pentru ca unii au mai multi sfinti ca altii au sa ne fluture in final victoria unor "sfinti" la fel de "sfinti" ca si pana acum(ANPA sau AJVPS).
- lucian_flo
- senior
Ca sa stam linistiti pe Rogojesti luam si viza de la AJVPS si carnetul ANPA.........de-am fi noi sanatosi, sa avem timp de pescuit si ape limpezi.
Am ”pescuit” zilele trecute o imagine cu 56 de lebede pe lacul Rogojesti. Minunat!lucian_flo scrie:Ca sa stam linistiti pe Rogojesti luam si viza de la AJVPS si carnetul ANPA.........de-am fi noi sanatosi, sa avem timp de pescuit si ape limpezi.
mihali scrie:Nu stiu care sunt cei mai smecheri,la ANPA sau la AJVPS, ca's smecheri si unii si altii. Asta ca sa bage prapaditul de cotizant in ceata. La Rogojesti smecherii de la AJVPS fac legea, ca smecherii de la ANPA nu au luat lacul in gestiune. Trist ca smecherii mai smecheri decat ceilalti smecheri au reusit sa ne desbine. Ne strangem de gat cu vorbele unii pe altii ca e ANPA ca e AJVPS uitand ca noi platim si ei... Fiti seriosi, daca era o lege fara ambiguitati, era clar care si cum. Oricum, daca e ANPA pleaca ai nostri vin de ai nostri, daca'i AJVPS tot de'ai nostrii dar n'au loc altii care vor si ei sa fie bagati in seama. AJVPS si ANPA sunt in braconaj legislativ. Si pentru ca unii au mai multi sfinti ca altii au sa ne fluture in final victoria unor "sfinti" la fel de "sfinti" ca si pana acum(ANPA sau AJVPS).
Absolut de acord ... din păcate

Eu am cotizat, alternativ, ba la unii, ba la alții. Într-un an sau 2, chiar la ambii ( adică ajvps si anpa - via prieteni pescari ), ca sa am liniște.
Mă interesa doar cum se poate pescui legal pe Rogojesti, fără sa te uiti mereu peste umăr ca vin "ai noștri" sau "ai lor" cu chef de scandal ...
Înțeleg ca pe locatia asta ajvps aduna banii ... cel puțin anul asta ...
Asa este. Lacul de la Rogojesti il gestioneaza clubul AJVPS Siret. M' am interesat inainte de a plati undeva (mi' e indeferent unde, numai sa fiu in regula) si am ramas consternat: lacul Rogojesti > AJVPS, in aval de baraj > ANPA. Adica eu, localnic, daca vreau sa "privesc" lacul sunt in regula ca am platit suta de lei cotizatia la Siret. Daca imi trece prin gand sa fac doi pasi in aval trebuie sa le dau si la ceilalti smecheri. Si unii si ceilalti ma asigura ca numai ei sunt cinstitii. Cred ca au dreptate numai daca eu raman prostul sau...prostitul.peter76 scrie: Absolut de acord ... din păcate![]()
Eu am cotizat, alternativ, ba la unii, ba la alții. Într-un an sau 2, chiar la ambii ( adică ajvps si anpa - via prieteni pescari ), ca sa am liniște.
Mă interesa doar cum se poate pescui legal pe Rogojesti, fără sa te uiti mereu peste umăr ca vin "ai noștri" sau "ai lor" cu chef de scandal ...
AJVPS sunt pe langa lege, fara suparare. Pe Rogojesti si pe Bucecea sunt suficiente permisele ANPA (30 lei), fara a fi cotizant la vreo asociatie, pentru ca din cauza braconajului salbatic, nimeni n-a depus dosar la Bucuresti pentru a le lua in primire.mihali scrie:Asa este. Lacul de la Rogojesti il gestioneaza clubul AJVPS Siret. M' am interesat inainte de a plati undeva (mi' e indeferent unde, numai sa fiu in regula) si am ramas consternat: lacul Rogojesti > AJVPS, in aval de baraj > ANPA. Adica eu, localnic, daca vreau sa "privesc" lacul sunt in regula ca am platit suta de lei cotizatia la Siret. Daca imi trece prin gand sa fac doi pasi in aval trebuie sa le dau si la ceilalti smecheri. Si unii si ceilalti ma asigura ca numai ei sunt cinstitii. Cred ca au dreptate numai daca eu raman prostul sau...prostitul.peter76 scrie: Absolut de acord ... din păcate![]()
AJVPS de altfel n-a depus dosar pentru vreo apa, multumindu-se cu actiuni fara noima in instanta.
Situatia apelor din judetul Suceava este urmatoarea:
1 Asociaţia Priereni Pescari Iaşi Str.Aleea Musatin nr.1,|Bl.M11,Sc.D Ap.19 Iasi Tel.0745519133 5 10 20 157/07.03 Moldova 59 km Confl. cu pr. Umor- limit jud. (com. Drăguşeni)
158/07.03 Siret şi afluenţii săi 123 km Graniţa cu Ucraina- limit jud. (com. Dolhasca )
159/07.03 Somuzul Mare şi afluenţii 49 km Izvoare- confl. cu Siretul
160/07.03 Somuzul Mic şi afluenţii 32 km Izvoare – confl. cu Siretul
161/07.03 Balta Rădăşeni 2,5 Ha Rădăşeni
162/07.03 Mitocul Dragomirnei 150 ha
285/08.03 Suceava 170 km Izvoare- Liteni
Tocmai ce spuneam : fiecare sa da mare. Asociaţia Invrajbirii Pescarilor, ca e mai cinstit.boistean scrie:AJVPS sunt pe langa lege, fara suparare. Pe Rogojesti si pe Bucecea sunt suficiente permisele ANPA (30 lei), fara a fi cotizant la vreo asociatie, pentru ca din cauza braconajului salbatic, nimeni n-a depus dosar la Bucuresti pentru a le lua in primire.
AJVPS de altfel n-a depus dosar pentru vreo apa, multumindu-se cu actiuni fara noima in instanta.
Situatia apelor din judetul Suceava este urmatoarea:
1 Asociaţia Priereni Pescari Iaşi Str.Aleea Musatin nr.1,|Bl.M11,Sc.D Ap.19 Iasi Tel.0745519133 5 10 20 157/07.03 Moldova 59 km Confl. cu pr. Umor- limit jud. (com. Drăguşeni)
158/07.03 Siret şi afluenţii săi 123 km Graniţa cu Ucraina- limit jud. (com. Dolhasca )
159/07.03 Somuzul Mare şi afluenţii 49 km Izvoare- confl. cu Siretul
160/07.03 Somuzul Mic şi afluenţii 32 km Izvoare – confl. cu Siretul
161/07.03 Balta Rădăşeni 2,5 Ha Rădăşeni
162/07.03 Mitocul Dragomirnei 150 ha
285/08.03 Suceava 170 km Izvoare- Liteni
Interesant: daca ANPA nu le-a vrut fiind prea golae pentru pretentiile celor de acolo cum de vor 30 lei pentru ceea ce nu au? Si cine trebuie sa rezolve problema ”braconajului salbatic”. Aha, ceilalti ca dupa aia vine ANPA. Stiti, este o vorba: lasati'i incet ca spun tot.boistean scrie: Pe Rogojesti si pe Bucecea sunt suficiente permisele ANPA (30 lei), fara a fi cotizant la vreo asociatie, pentru ca din cauza braconajului salbatic, nimeni n-a depus dosar la Bucuresti pentru a le lua in primire.
pai sunt ale ANPA, ca absolut toate apele din Romania!!!mihali scrie:Interesant: daca ANPA nu le-a vrut fiind prea golae pentru pretentiile celor de acolo cum de vor 30 lei pentru ceea ce nu au?
nu le-a vrut nicio asociatie de pescari in administrare, ca sa nu-si complice existenta

Daca era asa nu plateam la AJVPS. Numai ca eu consider ca o hotarare judecatoreasca definitiva este mai presus de moftul cuiva. Stiu precis a cui este lacul de la Rogojesti in schimb nu mai am siguranta de a merge in alte locatii din cauza baietilor destepti de la ANPA. Trebuie sa ma profilez pe pescuitul marin (ANPA este deocamdata o caracatita). Nu se poate stat in stat. Muschiulosii sa desfiinteze AGVPS-ul ca sa ramana ANPA. Unii spun ca va fi invers. Ca simplu pescar am impresia ca cele doua organisme sunt in campanie electorala perpetua. Eu cu cine votez? ... Si de ce cu ei si nu cu ceilalti? Ca ANPA daca nu se mai poate razboi cu AJVPS prin instanta se razboieste cu pescarul. Halal prieteni ai pescarilor. Cica daca vreau sa devin membru ANPA imi trebuie recomandare. De la cine? Poate de la Mos Craciun. Dupa 30 de ani de cotizatie undita a devenit o prelungire a mainii. Asta da recomandare. In rest, AJVPS,ANPA sunt o prelungire a mainii spre buzunarul meu pentru niste balti ”care nu prezinta interes”. Sa termine razboiul si apoi sa ma anunte si pe mine. Chiar... de ce nu s'ar uni cele doua asociatii sub denumirea Asociaţia Prietenii Braconierilor? Ca astia sunt singurii care nu au probleme.boistean scrie: pai sunt ale ANPA, ca absolut toate apele din Romania!!!
nu le-a vrut nicio asociatie de pescari in administrare, ca sa nu-si complice existenta