pescuit in Bistrita!

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
cezaroi
senior
senior

Re: pescuit in Bistrita!

Mesaj de cezaroi » 18 Noi 2014, 07:05

Mersi de informatii! Vreau sa fac la sfarsitul saptamanii o iesire la stiuca sau salau si nu stiu pe unde. Ai ceva sugestii? Poate sa fie si cu taxa!

fox_spin
senior
senior

Mesaj de fox_spin » 20 Noi 2014, 05:52

Sigmir , faragau
set the hook!!

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 23 Dec 2014, 23:05

Prieteni pescari, a mai trecut un an alaturi de voi, in preajma sfintelor sarbatori de iarna, va urez tot binele din lume, si daca ceva din ce v-ati propus nu s-a indeplinit anul acesta, sper sa se indeplineasca la anul ( legat de pescuit :) ) .
Craciun Fericit si cumpatat, si nu uitati ca, Craciunul nu inseamna altceva decat, NASTEREA DOMNULUI, ca din ce vad, are multe alte indeletniciri din pacate, decat o sarbatoare sfanta .
Imagine
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

florin.beudean
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de florin.beudean » 18 Ian 2015, 18:00

La Multi Ani! si Bine v-am gasit! stimati colegi, concitadini (sau nu) si (cu siguranta) impatimiti ai pescuitului la rapitori.

De curand m-a lovit si pe mine patima pescuitului si, mai nou (in vara trecuta), cea a spinningului :roll: . Am debutat in spinning pescuind cu o lanseta batrana, din fibra de sticla, grea, prezenta in arsenalul tatalui meu. Desi capturile de pana acum au fost putine si nu au depasit nici macar limita legala (am dat doar la clean) au fost suficiente cat sa ma faca sa ma indragostesc de acest sport si stil de pescuit. Intre timp mi-am dotat si eu arsenalul cu 2 bete de spinning (8-25g fast - pentru salau, stiuca si ce a mai fi in zona si 2-10g fast pentru clean), modeste ce-i drept, si cateva naluci care sper sa ma ajute sa am parte de partide frumoase de pescuit.

Pe de alta parte trag speranta ca ma veti sprijini cu sfaturi din vasta voastra experienta (tehnici, locuri, naluci, scule etc.) atat online cat poate si live la o socializare (orasul nostru-i mic, poate chiar ne cunoastem) astfel incat sa reusesc si eu sa ma perfectionez in acest stil de pescuit. Vad ca topicul are deja aproape 6 ani si sunt convins ca intre timp ati descoperit cam tot ce se putea in materie de spinning in zona noastra.

Si daca tot am postat primul in acest an, in calitate de novice, va intreb: sunt sanse la pescuit la rapitori in zona in perioada asta? Ati avut careva parte de vreo captura recent?

Fire intinse si partide cat mai spectaculoase in acest an va doresc! Si, deocamdata, spor la revizuit echipamentul! :D :respekt:

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 18 Ian 2015, 18:26

Bine ai venit Florin; microbul isi face treaba, ca de aceea se numeste microb, nu :twisted:
Pe acest site gasesti tot ce vrei si ce nu vrei (trebe doar sa cauti si sa citesti), mai putin locuri, alea-s sfinte 8) , alea se descopera, se nasc din iscusinta, trebuie doar sa iti pui piciorusele la plimbarica si ochi in actiune.
Pe raul nostru eu zic ca sanse zero sau spre zero in aceasta perioada, mai ales ca sunt destule sectoare unde gheata este din mal in mal, dar este vreme, apuca-te de studiu, si o sa treaca rapid vremea.
Nu am descoperit chiar tot, nu cred ca stie cineva reteta "finala" a acestui sport frumos, nu cred; si nici nu trebuie sa apara !...in fiecare zi inveti cateva ceva, perfectionezi cate ceva, elimini cate ceva, adaugi cate ceva , asa ca, drumul e lung dar frumos, o sa vezi si ce-i mai important, NU SE TERMINA...
Asa ca, fir intins, si daca putem, te-om mai ajuta si noi cu cate un sfat. :wink:
Imagine
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

fox_spin
senior
senior

Mesaj de fox_spin » 19 Ian 2015, 17:48

Florine, lansetele sunt bune ca si putere de aruncare insa pt clean si stiuca nu trebuie fast ci parabolica sau moderata. o sa te descurci si cu ce ai dar o sa numeri cateva rateuri pana ce ti se formeaza reflexul. Actiunea fast este pt utilizarea nalucilor mai putin reactive , asa cum sunt gumele. actiunea moderat sau fast te ajuta la pescuitul pestilor cu voblere sau oscilante dar si la drilul in curent. in perioada asta cam greu cu spinningul in teritotiu. daca ai barca poate ai sanse la salau in Colibita la adanciumi de 30 m.
set the hook!!

florin.beudean
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de florin.beudean » 19 Ian 2015, 20:29

@ Marius și Fox
Mersi de intampinare colegii!
Într-adevăr Marius ai dreptate, multe se dobândesc plimbandu-te pe apa. Prin locuri nu ma refeream la locuri explicite. Mai mult la locuri de evitat(cu agățători frecvente) , genul de locuri unde se cauta cleanul(sub crengi, pe vad, în locuri cu apa lina,toate astea (f) de vreme).
Acum am terminat de citit tot acest topic... Deci pentru apele din Bistrita partea cu studiatul am indeplinit-o. Ramane partea cu practica. Cea care ne omoară :D.
Eu stau în zona de langa kaufland și îmi cântă în urechi în fiecare zi Bistrita Ardeleana. Și asa ma roade... Chiar de câteva zile mi-a venit lanseta de clean și mor de nerăbdare s-o încerc. De asta v-am întrebat care este situatia la ora actuala.

@fox eu mai peste tot unde am citit am văzut ca la clean este buna Fast UL. Acuma rămâne de văzut cum se va comporta. E o Okuma New Safina Spin 1.80m 2-10g. Modesta dar sper sa își facă treaba.

Citind topicul am văzut ca l-ați pomenit pe Jedi(inconfundabilul). . E și el spinner? Am fost vecini și prieteni din copilărie... E pe-aici pe forum? Îl iau de mana sa ma școleasca și el un pic... :D
Eu de când am început sa pescuiesc la Spinning am avut doar 1 clenut pe Bistrita, 1 clenut pe Sieu, 2 clenuti pe Someș și 2 bibanei pe Colibita. Sper ca anul asta sa fie mai fructuos. Am de gând sa încep devreme ...

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 19 Ian 2015, 22:20

Pe viitor treci pe bat de 2.10 minim, 1.8 totusi cam scurtut, bat pentru barca, dar vezi cum te impaci cu el, o sa ai nevoie si de aia 30 de cm candva ;)
La ce pret are, linistit poti sa dai cu el pana crapa, e din fibra de sticla...bun pentru incepatori, parca prea ieftin inca :headbash:
Imagine
Fii pescar nu talhar.

florin.beudean
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de florin.beudean » 19 Ian 2015, 22:34

Bățul vechi cu care am început spinningul era tot de 180. M-am împăcat tare bine cu el ca lungime.Cand am luat celalalt bat de spinning, primul bat de spinning de altfel, de 210 îmi părea destul de lung. Ala e 8-25g. Și m-am gândit ca la apele noastre și mai ales datorita faptului ca ești nevoit sa te târăști prin tufe de multe ori ca sa ai acces la locuri bune, îmi va ajunge 180. Pe site-ul de pe care l-am luat scria carbon. Pe net am găsit și carbon și fibra de sticla. Nu ma prea pricep f bine sa deduc dacă e sau nu carbon dar și pe el e o avertizare ca, carbonul atrage curentul electric. Ce-i drept fata de celalalt bat de spin materialul din care e făcut e smooth, nu asa riflat. Cum sunt și cele de bolo de carbon. Ramane de văzut cum se comporta. Fiind primul bat Light sau ultra light și ținând cont de experienta mea m-am gândit ca mai bine rup unul ieftin :)). :headbash:

fox_spin
senior
senior

Mesaj de fox_spin » 22 Ian 2015, 16:56

Florine pana la urma lanseta iti da confortul sau disconfortul in pescuit. doar prin comparatie poti sa iti dai seama ce ti se potriveste. daca cu o lanseta de 180 cm lansezi 15 m , cu una de 240 cm lansezi 25. cam asta e diferenta. pt bistrita zic ca e ok si 180 dar daca mergi pe somes se schimba situatia.
sa sti ca in zona kaufland defapt de la tribunal si pana la groapa de gunoi poti sa prinzi cleni frumosi si numerosi. am batut mult zona anul trecut si a fost multumitor.
set the hook!!

Scrie răspuns