Pasarea - 10 km de la iesirea din Bucuresti, spre Calarasi

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Ati contribui la popularea unui lac cu stiuca?

da, in mod rezonabil
18
67%
da, dar nu Pasarea, propun altul
6
22%
nu stiu / nu cred
3
11%
nu, nu cred ca este legal
0
Niciun vot

Voturi totale: 27

Lucian Anghel
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Lucian Anghel » 14 Oct 2004, 17:06

M-am gandit la Snagov din mai multe motive :
- este balta cu , poate cel mai bun ecosistem din partea asta de tara; are numeroase izvoare naturale, cele mei multe nelocalizate inca ;
-are gropi imense si steparis care face aproape imposibila navodirea in cea mai mare parte; plantele de fund cresc foarte mari si chiar in perioada in care cad tot impiedica navodul.
- compozitia chimica a apei nu permite cresterea crapului si a carasului dar este deosebita pt platica, stiuca, somn,biban si albitura (hrana..);
Sunt locuri in care intotdeauna s-a prins si se prinde in continuare somn mare.
Pt stiuca, un singur lucru ar face-o sa revina in abundenta , intr-0 prima instanta - starpirea nenorocitilor care dau la copca cu asa-zisul "capac".
Mergand la plimbare pe ghiata am gasit de mai multe ori pripoane cu stiuci agatate si moarte; fie ca ninsese si nu s-au mai vazut copcile fie ca, cel mai probabil, derbedeii se imbatasera si au uitat de pripoane.
Apropo de metoda - la una din emisiunile Fir Intins chiar din iarn asta , a fost descrisa in detaliu; ca doar e pescuit sportiv deh... ( adunatura de cretini).
In rest, pescuitul la naluci nu o poate goli nici-odata.
Cunosc bine lacul din perioada cand faceam canotaj si stateam acolo din Iunie pana tarziu in Sep. Dupa aceea am pescuit destul de mult acolo. Mai putin la naluci si mai mult la peste viu la trena.
Pe vremea aceea , o sa radeti, dar se putea bea apa din Snagov fara probleme.
In timp, cine stie, poate reusim sa impunem niste reguli acolo, daca nu pe tot lacul cel putin pe o bucata din el.
Inmultirea vilelor, dupa cum am vazut, mai are si un lucru "bun"- locurile prin care se poate intra cu barca raman tot mai putine. Iar pe cei care le populeaza, inafara de Jet-uri su manele nu-i prea trage ata la pescuit.
Si-apoi, vorba lui Dan- in loc de o iesire la pescuit de ce sa nu incercam o mica populare ( urmata de un gratarel... ca oameni suntem, nu?)

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 14 Oct 2004, 17:07

merg si eu pe mana lui Dan.

Stiuca a existat in toate lacurile din Bucuresti. De la mama ei!
Ca au scos-o, asta e alta treaba!

In Snagov stiu oameni (cu vile pe maluri) care mai cauta si cate o marla. Aia ar da bani pt populare. Si nu cred ca s-ar opri la 500 k.
Si as mai baga si eu, si tu, si noi si voi!

De secat n-or sa-l sece never! Ca nu se poate!

Si Pasarea suna bine. Era un lac frumos cand l-am vazut eu ultima oara! Padure pe margine, etc...

LA 11 EUR/mp, are utilitati, Piticule?

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 14 Oct 2004, 21:31

de ce nu exista si optiunea de "nu" sau "in nici un caz"? regret, dar nu pot intelege cu nici un chip o astfel de fapta, si nu din ratiuni financiare.

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 14 Oct 2004, 23:01

Eugene, eu votez pentru, din motiv ca daca tot iei, si iei, si iei.... nu mai este. Care este! :D

Acu' e si treaba aia cu sensibilizatul opiniei publice & stuff!

Daca bagi tu 10 marle in lac, si vezi dupa aia ca altu le alearga cu butelia si autogenu', eu zic ca sentimentul proprietatii altfel te face sa arunci cu pietre dupa el! :lol:

Frate, nu e mare deranjul, si poate-poate s-o alege ceva!

Mshad
veteran
veteran

Mesaj de Mshad » 14 Oct 2004, 23:24

Pasarea apartine de asociatia Diana.Asta era prin primavara,poate s-a schimbat proprietarul pana acum.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 15 Oct 2004, 07:50

O balta e privata, alta e de stat. Daca vrei sa gasesti motive sa nu populezi, le gasesti, nu-i greu. Daca tot stai si studiezi problema si o intorci pe zeci de fete iar nu populezi.
Eu zic ca daca va adunati cativa ce puteti pune de o populare, faceti-o si gata. Nu anuntati presa, etc, fiindca va treziti cu probleme si cu interdictii. N-o faceti pentru a va da mari si pentru a aparea in presa. Puteti sa nu ziceti nici aci pe site, sa nu afle braconierii, si gata.
Daca aveti nevoie de un sfat tehnic, vorbiti cu Ghimi din Pitesti, ca el e unul din cei ce s-au ocupat de popularile de pe Bascov-Budeasa si s-a invatat (chiar si sa evite tunurile producatorilor de puiet)

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 15 Oct 2004, 09:01

eugene, tu nu vezi nici un motiv
iti spun motivul meu: mi-ar da o satisfactie personala sa bag niste puiet de stiuca in snagov
1 - as simti ca fac si eu ceva pentru balta aia, care era un paradis si in scurt timp o sa ramana fara stiuca
2 - daca repetam treaba asta anual cred ca o sa se simta
3 - este un prim pas, poate ne organizam la ceva mai amplu ulterior, gen club rapitori.ro si balta proprie
4. personal am scos destul peste din baltile patriei, si banii platiti cred ca s-au dus in buzunarul unora, si nu in alevini
mai bine nu platesc permis da fac altceva cu banii aia
poate in subconstient am un oarecare sentiment de vinovatie :lol:

ref. la puctul 3. - acum este prematur dar in 1-2 ani, cand o sa fim mai multi si o sa ne cunoastem mai bine, un club rapitori.ro si eventual o balta ar fi fezabile

piticu
veteran
veteran

tot vorbim si vorbim, 3 sa incepem de undeva...

Mesaj de piticu » 15 Oct 2004, 10:10

ok dane, esti de acord sa te ocupi tu?
de colectarea banilor macar?
snagov it is then.
daca ne merge si ne place facem si in alta parte, dup-aia.
pot sa iti trimit 500.000 prin mandat, da-mi o adresa postala, ceva...
weekendul asta sunt plecat dar luni ii trimit negresit.
e bine asa?

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 15 Oct 2004, 10:13

nu e bine
asteptam primavara intai, personal cred ca e mai bine pt. puiet, daca prind vara au sanse mai mari sa traiasca
vedem cati suntem, facem un calcul
o sa ma interesez la primavara la ferma Nucet cat costa puietul mai marisor
dupa aia intr-o zi cu soare, luam gratarele, si mergem pe snagov sa facem un mititel :)
oricum, eu personal credc ca tb. sa luam acceptul primariei pentru populare, si sa chemam si revistele de profil
eu cred ca nu strica deloc - tot atati pescari sau braconieri vor fi pe snagov si de acum incolo
in schimb o floare ici, o floare colo, asa se face primavara.........

poate gasim si un sponsor sa dea cateva milioane acolo, sa facem o treaba mai serioasa

piticu
veteran
veteran

Mesaj de piticu » 15 Oct 2004, 10:57

ok, primavara it is , then...

Scrie răspuns