Noutati Delta Dunarii

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 13 Aug 2009, 00:40

adiwolf scrie:
rine scrie:nu m-am lasat pacalit, dar a fost destul sa-mi distruga iesirea vezi monitorul oficial di 30 iulie
vi odata cu explicatiile alea??
poate citezi si monitorul ala ca sa fie oficiala toata treaba,dar pana atuncea explica-ne frumos ce si cum ca uite ai facut curiosi niste oameni :?
despre peste:canalul are cam60m latime impadurit pe ambele maluri cu adancime medie de 5 m.cel mai bine a mers la shad alb si verde gliter de 8cm.mult strap de250 gr+biba de 200gr+malita la fel.la oscilanta sau vobler mai mare nu a vrut de loc.la rotativa{eu am dat cu mepps aglia long nr 2 }luai la 10 avati unu la kgsi la 20 marle una la 800 gr.canalul e o pepiniera naturala.daca aveti copii care sa-i initiati in spining e o pista buna ca n-or sa se plictiseasca.ptr,un pescar este prostitutie profesionala.vb de tataru ostrov.fir intins!

Pop Vasile
senior
senior

Mesaj de Pop Vasile » 13 Aug 2009, 10:57

Am fost - pentru prima data, in Delta, Crisan, Pensiunea Eden:

1. A fost scump ( foarte scump). Dar daca ai pretentii... sau mergi cu familia, asta e !
Sunt si variante mai ieftine ( pensiune la 120 lei/camera, cu dus).
Parcarea in Tulcea este aglomerata ( este bine ca prezentarea sa fie cu 2 ore inainte de plecare). Am parcat la Hotel Esplanada= 40 lei / zi ( se poate negocia !).
Este obligatorie rezervarea la navele rapide.
In Crisan sunt cel putin doua magazine bine aprovizionate.
O barca cu motor ( fara benzina) = 120 - 150 lei/zi. Sunt Statii de benzina plutitoare, pe Dunare.
1 ora mers cu barca, cu ghid = 40 - 60 lei.
Am vizitat: canale si lacuri cu nuferi, Padurea Letea si Sulina ( plaja si baie in Mare)
Comuna Letea cred ca este singura comuna care are WC public !
Turisti : 1/2 fata de anul trecut.

2. Despre pesti.
Se pare ca este complet gresit sa crezi ca, odata ajuns in Delta vei prinde mult peste. Normalitatea, se pare, ca este invers.

Apa a scazut; am pescuit pe lacuri, la stiuca: Puiu, Puiulet, Buna Ziua, Bogdaproste si Trei Iezere.
Am fost impreuna cu doi localnici, fiecare cu un bat si 1 naluca: lingurita argintie Gippo de 13 gr.
La inceputul partidei ( ora 5,30 - 6) incercam tot felul de voblere ( zalt, salmo, predatek) rotative sau plastice. Intotdeauna fara rezultat.
Dupa ce un localnic prindea prima stiuca, schimbam si eu pe oscilanta de succes.
Am incercat si alte oscilante ( Berti, galbene....), fara rezultat.
Stiucile prinse au fost sub 50 cm. Am prins si de 15 cm. Am prins si bibani frumosi ( tot la Gippo 13 gr).
Ca si numar: intre 5 si 20 buc. / persoana/ partida

Am prins pe Dunare, la twister, 3 shalai - dintre care unul retinut ( 50cm)
Am mai prins caras frumos ( 200 - 300 gr) la mamaliga ( nu boabe de porumb) , 1 platica si rosioara frumoasa, pe canal.

Am mai dat cu vobler, pe Dunare, la avat, fara rezultat.

Am fost controlat de permis ( pe Puiulet) de catre un reprezentant al Rezervatiei. Permisul ANPA a fost OK.

Imi permit si un sfat: luati scule puternice, inclusiv minciog ( nu povestesc de ce)

A FOST EXCELENT !

pupu
veteran
veteran

Mesaj de pupu » 13 Aug 2009, 17:17

Da ,asa este ,saptamana trecuta am fost si eu pe Tataru si au venit dupa taxa, mi-au spus ca a fost concesionat de Raduta .

Numai bine...

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 13 Aug 2009, 22:13

rine scrie:foarte simplu.plec la inceputul lui august pe bratul tataru ostrov la pomul laudat dupa informatiile de pe alt site.ajung acolo cu permis pg, etc etc acte ok,si surpriza!vin agentii de paza cu cu politia de frontiera si cu maonitorul in brate ca tre sa platesc taxa de 10 ron/ziptr pescuit fiindca de la 30 iunie zona e luata in concesiune.bla bla bla toata lumea i-mi dadea dreptate pot s-o tin strans in brate da banu e ban.asa ca ori platesti ori te cari.scurt pe2.asa ca mare grije.lucrurile pe care le stiai se pot schimba in noaptea care o petreci pe drum.
ciudat,foarte ciudat,
poti sa imi spui clar care monitor si ce lege invocau??
nu de alta,da sa stiu ce naiba caut.
nu ma mai mira nimic in tara asta :evil:

inca un motiv de a nu mai merge in Delta decat peste 20ani,daca mai apuc :? :evil:

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 14 Aug 2009, 08:10

rine scrie: toate cele bune
nu prea aveti pe unde.in niciuncaz pe tataru,tataru_ostrovsau pe chilia,le-a luat robert raduta in concesiune din nou.cum reuseste baiatu asta sa faca ce vrea in delta?preturile sunt de la 10la20 lei pe zi.vin agentii lui de 2 ori pe zi ptr taxa si sunt foarte obraznici.bratul chilia e concesionat de la km o la 64 cu pretul de 20 roni pe zi.pana si cei de la anpa tin cu el .
asa ca sa aveti nervi tari.[/quote]
Dee ce te miri? Astia de la ANPA sunt de fapt niste prostituate care se vand atat pe bani publici (ai nostri) cat si privati (Raduta si altii ca el). Sefii politiei de frontiera nu zic nu cand le baga Raduta baxul de whiski in salupa sau le trimite niste fetitze sa ii mai "incalzeasca" in noptile reci de toamna.Singura solutie ar fi sa apara un rechin biped mai mare si mai rau, evident si mai bogat si pilos, care sa ii sufle concesiunile lui Raduta.... sau mai e alternativa doi - sa se inece Raduta in Dunare singur sau cu "ajutor" din afara. :lol:

Pop Vasile
senior
senior

Mesaj de Pop Vasile » 14 Aug 2009, 09:39

Fario_nebunu scrie:Singura solutie ar fi sa apara un rechin biped mai mare si mai rau, evident si mai bogat si pilos, care sa ii sufle concesiunile lui Raduta....
Nu e bine: rechin mai mare, taxe mai mari !

Cel mai bun este rechinul suprem : statul. ( ANPA)

Oricum, si la modul serios, eu cred ca este mai bine sa fie un administrator ( chiar exigent). Acesta stabileste niste reguli si urmareste respectarea lor. Daca nu-ti convine, pleci in alta parte. Delta este mare !

La fel si cu baltile private din tara ( inclusiv Sarulesti, Doripesco etc.....) care au si taxe mari: frecvent 80 - 100 lei /zi ( ( in sistem C@R pentru crap peste 5 kg sau cumperi pestele prins cu 20 lei/kg - sunt doar citeva exemple de reguli care imi vin in minte ). Si au pescari ( clienti).
Aici poti sa-ti rezervi standul, sa inchiriezi barca, sa dormi si sa maninci in conditii civilizate, nu prea auzi manele sau racnete ......
Si culmea, se prinde peste !
Nu-ti convine ? Nu-ti permiti ?
Firesc, mergi pe apele publice !
Sau pe balti cu taxe mai mici.

Vai de balta fara stapan ! ( exigent ).
Ca si exemplu: Sacalaia, Rezervatia Lacul Stiucii. In urma cu 3-4 ani stiuca disparuse practic din balta, iar cabana era o mizerie.

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 14 Aug 2009, 10:02

corect.dar totusi faci o confuzie intre apele publice cum sunt delta....si apele particulare pe care le-ai pomenit.de ce suprataxa in delta sau si,permis anpa?oruna ori alta.si daca am permis anpa inainte de concesionare ce fac ?inseamna ca am restante?e ca taxa de prima inmatriculare?e corect sa platesc taxa intr-un loc public unei persoane particulare dupa ce am platit alte taxestatului respectiv arbbd+anpa?pe permisul anpa care il am eu nu scrie nimic de concesiuni.ar fi trebuit ca posesorii de permise obtinute dupa data concesiuniisa fie platitori de taxe si asta in cel mai rau caz!

DidelPro
veteran
veteran

Mesaj de DidelPro » 14 Aug 2009, 10:25

Fratilor..pai nu vin alegerile!!!!!!...este furt pe fata...incintele mai "treaca-mearga"..dar pe "natural"...a bagat frun peste in afara de sturionii care au costat 10 eu din bani nostri ai tuturor...judecata ca peste tot a fost in favoarea celui mai tare.....basca precedentul,la anu...busti toti la cite o bucatica....eu unul as prefera sa coste permisul in delta+dunare si toate curgatoarele..200-300 ron..si se duc unde trebuie..dar ma indoiesc..interesele primeaza....iar "concesionarea"mi se pare un abuz!!!!!!!!!!!ca multe altele!

Pop Vasile
senior
senior

Mesaj de Pop Vasile » 14 Aug 2009, 10:37

rine scrie:corect.dar totusi faci o confuzie intre apele publice cum sunt delta....si apele particulare
Nu cred ca este vorba de nicio confuzie.

Permisul ANPA da drept de pescuit in apele publice.
Dupa concesionarea unei suprafete de apa, aceasta nu mai este publica !
Cel care concesioneaza plateste o taxa proprietarului ( Statul).

Este adevarat ca prin concesionarea unor ape, ANPA reduce locurile unde avem acces, prin plata modicei taxe.
Oricum ramin multe ape publice iar taxa, repet, este modica.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 14 Aug 2009, 10:44

rine scrie:corect.dar totusi faci o confuzie intre apele publice cum sunt delta....si apele particulare pe care le-ai pomenit.!
si alea au fost publice pana au fost concesionate!
asta cu "bunuri ale intregului popor" era odata! :lol:

Scrie răspuns