Noutati Delta Dunarii

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
tali
veteran
veteran

Mesaj de tali » 27 Sep 2008, 10:58

Aseara m-am intors din delta mai exact din zona pardina dupa o partida de doar 2 sapt :lol: :lol: :lol: si ce pot sa va zic e ca s-a terminat cu inca o zona buna d pescuit din cauza satenilor care bagau plasele de cel putin 6-7 ori/zi. Am prins si o vreme execrabila cu doar vreo 5 zile cu soare din cele 12. Eu personal am dat numai dupa rapitor adica somn salau avat iar colegii au incercat si la crap dar cu rezultate dezastroase adica ciortan maxim de 1.5kg. Ce ma surprins neplacut e ca a disparut pana si avatii care in anii trecuti se prindeau 5-10buc/zi. Capturile mele mai rasarite au fost un somn de 8kg(singurul de altfel), salau la 4kg si multi avati pana in 1.5kg toti eliberati. Cu alte cuvinte nu va recomand sa va duceti pe acolo ca va duceti de pomana. S-au bagat colegii p apa cu sonarul si in 4 km cat era drumul pana in localitate n-au aparut decat maxim 7 pesti mari!!!

nik2008
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de nik2008 » 27 Sep 2008, 19:45

Si eu am revenit aseara dupa 5 zile in Delta, zona Uzlina. Am sa va relatez punctual experienta avuta anul acesta in perioada 22-26 Septembrie. Mentionez ca am pescuit numai la stiuca, forte putin salau si biban.
Asadar dupa un drum de 6 ore si o cazare rapida, luni la ora 9.30 eram pe Kiril. Venisem initial pentru Isac, dar apa era la fel de neagra ca sufletul meu la vederea ei.
Ceea ce m-a surprins a fost faptul ca, desi plouase, bratul nu avea destul de multa apa, iar pe canale si canalutze, daca aveai motor cu cizma lunga, atingeai rapid fundul malos. De asemenea Uzlina, Isacul si Kirilul erau pline de vegetatie, inaintarea facandu-se destul de greoi. Exceptie face Isacul, care avea apa mai multa, dar ciocolata (curios lucru, pentru ca anul trecut cand Dunarea era neagra si Uzlina la fel, el era curat ca lacrima si am avut o partida excelenta de stiuca).
Asadar, la ora 9.30 am inceput sa pescuiesc pe Kiril...Vegetatie multa, apa curata si destul de mica...Initial am pescuit spre sudul Kirilului, unde dadusem cu un an in urma...Am luat eu o marla si amicul meu una si un biban, apoi tacere...Ne-am mutat spre nord, cautand apa mai adanca. Trebuie sa spun ca apa este extrem de mica si cam neoxigenata. Lingurile folosite au fost usoare si variate: de la Gipo, Berti, Arrow, etc. pana la cele de argint, cupru si alama productie personala. In partea de nord am vazut multe atacuri la mal... Am pus repede linguri de 6 grame si am aruncat...Spectacool...Marla dupa marla...pana la ora cinci dupa amiaza cam 50 de bucati eliberate, de caciula (la care adaugam o pauza buna de masa si un mic somn, ca doar venisem dupa o noapte de nesomn)... Am batut o buna parte din zona de nord a lacului, cautand apa mai mare si culoare printre tonele de bradis de pe fund. Nu prea am gasit si am cautat sa dau paralel cu malul, bucurandu-ma de atacurile in tromba ale marlelor.
Marti am fost de dimineata pe brat la salau. In doua ore doar doua atacuri, ceea ce ne-a pus repede pe fuga spre Kiril. De data asta am schimbat si am intrat in partea de est pe niste golfulete de toata frumusetea, sperand ca pe langa sutele de marle care atacau frenetic, sa dam si de cate una mai rasarita. Zadarnic... Trageau marlele ca bezmeticele...In cate un golfulet dadeai in 5-6 care trageau electric...
Cam peste suta si ceva eliberate... Pe la 5 dupa amiza am mers pe canalul ce face legatura intre Perivolovca si Isac, unde am zapacit un biban si un avat la linguruta Mepps 0.0 si 1.0, dar si la microvoblere Daddy si Salmo.
Miercuri copiat la indigo, cu o singura exceptie, am prins cateva marle de masura, cam la 800-1000 g :) . Credeam ca incepe sa traga si cea mare si cum solunarul ne spunea ca joi si vineri sunt perioade prolifice, am plecat joi cu noapte-n cap pe Kiril. Vantul incepuse sa bata, norii umplusera cerul si statea sa ploua. Cand s-a crapat de ziua, o ceatza groasa acoperise lacul, facandu-l pe amicul meu sa se ingrijoreze. Desi ne postasem intr-un golf destul de ferit, totusi vantul ne intra pana la piele. Spre multumirea noastra ceata s-a ridicat, iar cerul a inceput sa se limpezeasca. :lol: :lol: Ne-am spus: Gata, dam lovitura!
Am tot lansat in apa mai adanca, langa mal, cumatra cea mare nu voia in ruptul capului sa traga. In schimb gradinita era activa: una dupa alta, atacuri la suprafata, in aer... Nu am vazut asa ceva de cand sunt... :shock: :shock:
Am hotarat sa intram intr-un alt loc, dand usor la rame, ca nu cumva sa o speriem :( :(
Acolo am prins doua buc la kil, una la 1.5 (amicul meu a avut norocul asta) si cateva marle. La un moment dat amicul meu a schimbat lingura, punand una de argint, hand made. Marlele parca innebunisera... daduse benga in ele. Se repezeau cate doua sau trei la facatura, de iti era mai mare dragul. Ce sa mai, spectacool.
Ne-am mutat putin mai jos, intr-o zona cu apa mai adanca, dar la fel de plina de vegetatie. Am dat cu lingura usoara, insa atacul marlelor intarzia sa apara. Am schimbat cu un Gipo de 13 grame, plimbat cam rapid prin apa ce mai ramanea de la bradis in sus. Marla a atacat si bucuria a renascut.
Amicul meu are un atac fulgerator. Inteapa, lanseta se inconvoaie si pentru cateva secunde credeam ca am spart gheata. Numai ca imediat cumatra smuceste ca o nebuna, iar micuta lingura de argint se elibereza din menghina cu puzderie de dinti. Uluitor! :oops: :oops: Ne revenim dupa ceva timp si reluam cu indarjire lanseurile. Incepem sa schimbam. Trecem pe linguri mai grele (10-16 grame), recuperate mai repede, ca nu cumva ancorele sa se opreasca in enervant de multul bradis. Dupa ce am strecurat cam o ora apa fara nici cea mai mica urma de atac,
am plecat spre nord cu gandul sa ne distram in locurile unde luptasem cu gradinita de marle. Numai ca memoria ne jucase feste. Uitasem ca dupa noi trecusera niste marlani cu o salupa, care, printre doua injuraturi, aruncau in sac pixurile, ca pe adevarate trofee. Acesti spinningisti de doua parale ne facusera atata greata, incat am refuzat sa-i pastram in memorie. Poate tocmai de aceea am mers in locurile unde gradinita fusese distrusa de marlani.
Soarele incepuse iarasi sa arda (dupa ce ne cam prajise luni, marti si miercuri), iar noi ne gandeam unde sa mai cautam cumatra cu colti de argint. Auzisem ca pe brat, la intinsura merge mai bine. Drept urmare am tulit-o la pomul laudat. Dupa 40 de minute eram pe intinsura, aruncand ca in cada si strecurand apa cu linguri, voblere si twistere. Seara la masa ne lamurise cineva ca zona fusese puternic electrificata :x :x
Vineri temperatura a scazut foarte mult in timpul noptii si a inceput sa ploua. Ne-am bucurat ca am plecat. Captura s-a ridicat per total la 20 de buc. intre 800 si 1.5 Kg.
Concluzie:
1. Apa foarte mica si murdara. Vegetatie multa. Nerecomandat motoarelor cu cizma lunga
2. Linguri recomandate: 6-15 gr, recuperate cat sa nu se agate de bradis (personal mulinam ori cu batul la vericala, ori cu varful in apa)
3. Rezultate bune la lingurile din argint hand made, la cele Berti gramaj mic si la Arrow
4. Am mers cu motor personal si barca inchiriata, costurile fiind extrem de rezonabile. Daca se inchiriaza barca cu motor si barcagiu, preturile sar in aer.
Cam atat.

Armand
veteran
veteran

Mesaj de Armand » 29 Sep 2008, 14:50

Gerula scrie: Armand, cand am fost noi acolo mai era o singura barca, cu 2 oameni, bagata in stuful de la gura dinspre Isac. Atat. Nu stiu ce vrei tu de la pescuit, dar noi astia care am mers acolo nu venisem in Delta ca sa alergam o zi intreaga dupa cativa strapi-fantoma. Barem cei doi frantuji cotcodaceau de fericire la fiecare biban :lol:. Apropo de retinut, eu unul nu car peste din Delta acasa, am ce manca. Barcagiul, baiat din partea locului, a zis mersi, poate nu stia de "sarma" :lol:.
Gerula,
Eu de la pescuit vreau liniste, lume putina(preferabil deloc) si eventual cativa pesti...
Nu e vorba de carat peste acasa, e vorba de mancat un peste proaspat...pe care nu prea ai de unde sa il cumperi pt ca nu gasesti nicaieri peste cu adevarat proaspat... Iar cel putin eu daca ma hotarasc sa pastrez un peste si trebuie sa il arunc la cos ca e plin de viermi, ma oftic rau de tot.
Barcagiul a spus merci pt ca probabil il vinde la cherhana si mai face 100 de mii :wink: deci chiar daca stia nici nu ii pasa de sarma...
Spining....Prea bun ca sa fie light...

storm fish
veteran
veteran

Mesaj de storm fish » 29 Sep 2008, 16:20

Aseara am venit din delta, zona Uzlina,am prins furtuna de joi pana sambata seara,vant puternic fara ploaie.
joi dimineata ceva strapi si bibani in fata la Anastasia2(UZLINA)zona se cheama parca "batol".
vineri nu am iesit pe apa era vant puternic.
ceva marlite sambata dimineata pe un canal ce intra in Chiril si cateva pe Isac intr-o zona cu apa mai limpede,biban pe gura de iesire in Isac dinspre Chiril si 2 strapi pe legatura dinte Isac si Uzlina.nu am retinut decat biban pentru o saramura.
duminica dimineata vremea sa indreptat si am reusit sa pacalesc cativa strapi pe dunarea noua exact unde incepe bucla.

Eu am pescuit doar la rapitor.
prieteni mei au dat la pasnic si au luat ceva crap pana in 5 kg (vreo 5-6 buc)duminica dimineata.
fir intins.
la fiecare sedinta de pescuit invat cate ceva.....

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 29 Sep 2008, 18:50

"batol".
De fapt cica e "batal".Este o zona cu apa adanca care tine crap mare!Din pacate este foarte pescuita! :cry:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

wilddanube
veteran
veteran

Mesaj de wilddanube » 03 Oct 2008, 18:08

Stiuci multe si marunte.
www.wilddanube.ro

wilddanube
veteran
veteran

Mesaj de wilddanube » 05 Oct 2008, 18:45

Si crap si stiuca.
La stiuca au aparut si unele bucati pe la 3, 4
www.wilddanube.ro

nik2008
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de nik2008 » 07 Oct 2008, 08:46

wilddanube scrie:Si crap si stiuca.
La stiuca au aparut si unele bucati pe la 3, 4
Cristi, pe unde mananca stiuca. Isac, Kiril, Onofrei...?

wilddanube
veteran
veteran

Mesaj de wilddanube » 07 Oct 2008, 11:50

peste tot dar bucati mici
www.wilddanube.ro

wilddanube
veteran
veteran

Mesaj de wilddanube » 07 Oct 2008, 14:16

OFERTA SPECIALA - in intervalul 12.09 -29.10 - ALEGETI-VA O SAPTAMANA LA PESCUIT
Preturi Hotelurile plutitoare Anastasia 1 si 2
800 LEI - Cazare si demipensiune( mic dejun, cina) - 7 zile/6 nopti
40 LEI - Transfer la locurile de pescuit din zona Uzlina - dus intors/ zi, pentru cei ce vor sta pe mal.
190 LEI - Inchiriat barca cu 9.9- 20 hp
390 LEI - Inchiriat rapida 70 hp
Toate preturile contin T.V.A.

Va astept
Cristi 0722 680 402
www.wilddanube.ro

Scrie răspuns