Noutati Delta Dunarii
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
- wilddanube
- veteran
Re: Noutati Delta Dunarii
Declansati si voi o campanie- NU MAI CUMPARATI PESTE SUBDIMENSIONAT !!! si piata se va regla de la sine.
Pana atunci insa asta va fi situatia. Si anul acesta inca este bine. Apele sunt mari si pestele este mai destept.
Tristetea a fost anul trecut.
Pana atunci insa asta va fi situatia. Si anul acesta inca este bine. Apele sunt mari si pestele este mai destept.
Tristetea a fost anul trecut.
www.wilddanube.ro
Din pacate asa este .
Daca nu ar cumpara nimeni pestii sub dimensionati probabil ca ar fi eliberati.
Nu stiu daca odata capturati mai traiesc dupa eliberare, dar localnicii mi-au dat asigurari ca cele mai bune stiuci sunt cele sub 40 cm si ca ei doar pe acelea le mananca fiindca celelalte sunt atoase.
Asa ca sa nu ne miram daca prindem din ce in ce mai slab.
De aceasta data am avut vreme sa vizitez toate imprejurimile Milei 23.
Nu mi-a venit sa cred ce amenajari piscicole erau facute acolo la Obretin si cum au fost distruse.
Incredibil, cat pot fi de inconstienti, si-au distrus singuri o sursa de venit foarte buna si o rezerva pentru peste ,care ar fi salvat delta de la braconajul salbatic la care a fost supusa din 1990 incoace, fiindca acoperea o mare parte din necesarul de peste.
Sa speram ca vor mai ramane ceva pesti si pentru pescarii cu undita si lanseta.
Adrian
Daca nu ar cumpara nimeni pestii sub dimensionati probabil ca ar fi eliberati.
Nu stiu daca odata capturati mai traiesc dupa eliberare, dar localnicii mi-au dat asigurari ca cele mai bune stiuci sunt cele sub 40 cm si ca ei doar pe acelea le mananca fiindca celelalte sunt atoase.
Asa ca sa nu ne miram daca prindem din ce in ce mai slab.
Nu mi-a venit sa cred ce amenajari piscicole erau facute acolo la Obretin si cum au fost distruse.
Incredibil, cat pot fi de inconstienti, si-au distrus singuri o sursa de venit foarte buna si o rezerva pentru peste ,care ar fi salvat delta de la braconajul salbatic la care a fost supusa din 1990 incoace, fiindca acoperea o mare parte din necesarul de peste.
Sa speram ca vor mai ramane ceva pesti si pentru pescarii cu undita si lanseta.
Adrian
WHY WORK WHEN YOU CAN xxx?
Frumoasa delta avem! Pasari, nuferi, natura trezita la viata.
Pescuitul? Ce e aia? Trei zile de batut Holbina, Solomon, Oaia, un atac de marla, 3 moace, noroc cu bibanii... Profesionistii cu sute de metrii de scule adunau 10-12kg pe zi.
In rest, canicula, tauni si tantari. Fire intinse!
Subscriu si eu la a nu cumpara peste subdimensionat
Localnicii si-o fac cu mana lor, printre clientii tipului unde stam de ani de zile
am inceput sa ne facem cunoscuti ca "aia care prind peste si il arunca inapoi in apa"...
Peste 2-3 ani nici turisti nu o sa mai vina si atunci sa vezi foame.
Pescuitul? Ce e aia? Trei zile de batut Holbina, Solomon, Oaia, un atac de marla, 3 moace, noroc cu bibanii... Profesionistii cu sute de metrii de scule adunau 10-12kg pe zi.
In rest, canicula, tauni si tantari. Fire intinse!
Subscriu si eu la a nu cumpara peste subdimensionat
Localnicii si-o fac cu mana lor, printre clientii tipului unde stam de ani de zile
am inceput sa ne facem cunoscuti ca "aia care prind peste si il arunca inapoi in apa"...
Peste 2-3 ani nici turisti nu o sa mai vina si atunci sa vezi foame.
RX6 & Daiwa SS owner!
la fel este situatia si cu incintele de stiuca de la caraorman - faimoasa stiucova - bazinele sunt colmatate, aproape pline cu stuf, doar in mijlocul bazinelor mai este un ochi de apa, unde poate mai gasesti o bucata, daca ajungi pana la luciul de apa sa lanseziadriand scrie: ....
.....
Adrian
Imi aduc aminte de partida la stiuca din toamna anului trecut.
Noi am prins cateva marle, trimise dupa bunici, pe cand plasele kilometrice ale localnicilor, erau pline de
pesti subdimensionati. Cred ca anul acesta nu voi mai merge, ca un protest fata de aceasta distrugere
a fondului piscicol al Deltei.
Noi am prins cateva marle, trimise dupa bunici, pe cand plasele kilometrice ale localnicilor, erau pline de
pesti subdimensionati. Cred ca anul acesta nu voi mai merge, ca un protest fata de aceasta distrugere
a fondului piscicol al Deltei.
Acum doua zile s-au intors trei amici de la Mila. Au pescuit la crap, stiuca si biban. Foarte slab. Apa mare si limpede. In schimb in plase mult peste mic si mediu.
- serbanhbk!!
- veteran
nici pe kiril nu se prinde deloc...
- wilddanube
- veteran
Eu am prins mult salau
Dar nici unul mai mare de 1,5 kg. Hai poate 1,75.
Jiguri de 17-25 gr asta pentru cine ma intreaba de locuri
Apa arata bine pe Dunare
Dar nici unul mai mare de 1,5 kg. Hai poate 1,75.
Jiguri de 17-25 gr asta pentru cine ma intreaba de locuri
Apa arata bine pe Dunare
www.wilddanube.ro
Stiuca - Lumina, Rosu, Rosulet, Puiu, Puiulet, Sontea, Fortuna - ape proaste, stiuca 0. Doar biban, destul de razlet.
Avat - bine
Avat - bine
Desi am spus ca nu voi mai merge in Delta, la insistentele unui prieten de suflet am dat curs invitatiei. Pestele vizat: stiuca.
Apele bune, neasteptat de bune. Pe canale incepusera sa curga plauri, iar pe lacuri bradisul era destul de sus, permitand in unele zone sa te bucuri de lansari.
Lacurile pe care am pescuit: Fortuna, Ligheanca, Trei Iezare, Baclanestii Mari.
Canale: Sontea, Olguta, Canalul spre Stipoc si micile canale adiacente.
Plase, multe plase si vintire. Unele dintre ele blocau pur si simplu intrarea in anumite canale.
La Mila s-a prins bine crap, de la Riorom si pana la canalul spre Stipoc.
Chiar daca temperatura era mare, 33-34 C, stiuca a mancat binisor. Pe Sontea am reusit sa prind cateva bucati, apoi pe Ligheanca si canalele adiacente canalului spre Stipoc. Insa multe mici si foarte mici.
Daca localnicii nu vor intelege ca trebuie sa existe un echilibru intre turism si pescuitul intensiv pe care il practica, sunt sigur ca vor ramane fara ambele in viitorul apropiat.
Apele bune, neasteptat de bune. Pe canale incepusera sa curga plauri, iar pe lacuri bradisul era destul de sus, permitand in unele zone sa te bucuri de lansari.
Lacurile pe care am pescuit: Fortuna, Ligheanca, Trei Iezare, Baclanestii Mari.
Canale: Sontea, Olguta, Canalul spre Stipoc si micile canale adiacente.
Plase, multe plase si vintire. Unele dintre ele blocau pur si simplu intrarea in anumite canale.
La Mila s-a prins bine crap, de la Riorom si pana la canalul spre Stipoc.
Chiar daca temperatura era mare, 33-34 C, stiuca a mancat binisor. Pe Sontea am reusit sa prind cateva bucati, apoi pe Ligheanca si canalele adiacente canalului spre Stipoc. Insa multe mici si foarte mici.
Daca localnicii nu vor intelege ca trebuie sa existe un echilibru intre turism si pescuitul intensiv pe care il practica, sunt sigur ca vor ramane fara ambele in viitorul apropiat.