@DjBeju: Hai sa-ti spun eu o partida "RATATA" cum tre' sa arate: -Mures, apa perfecta, soare, vant slab, gaseti un loc in care colcaie de avat.Te apropi tiptil, studiezi zona... pestii parca au inebunit si ataca de pretutindeni, nici nu sti de unde ar fi mai bine sa lansezi.Prima aruncare, voblerul atinge apa, incepi recuperarea, dar nu apuci sa mulinezi de doua ori, ca un avat la kil inhata naluca si se lasa usor adus la mal.De fermentat ce esti, nu mai are rost sa flosesti minciogul si apuci avatul de dupa cap, cu gandul doar la urmatorul lanseu.....insa avatul se zbate cu putere si una din ancorele voblerului de 9 cm, se infige adanc, mai exact toata, in deget

.Avatul simte ca e momentul si ti-o trage profesional, dand din cap pentru a fi sigur ca tripla intra cat mai adanc...

TZEAPA lui, pentru ca nu mai are unde sa intre, sfacul e inauntru pana dupa curbura...si sti nici nu te mai doare...

degetul si 1/3 in palma e amortita si semi-paralizata.Aflat in stare de soc si constient de gravitatea momentului, te eliberezi de avatul sadic de pe cealalta tripla, care inca da din cap ca un PITBULL agatat in pom si, cu maiestria dobandita in timp, la dezgatarea carligelor din buzunare, pulovare sau alte materiale de diferite texturi, reusesti sa scoti tripla din os, carne si...(cel mai greu) din piele.
Borborosind ceva intr-o limba doar de tine inteleasa, te intinzi pe spate, pe mal, pe pietre,...asta asa ca sa nu lesini si astepti sa-ti revina graiul, privind cerul, cu inima pulsand ritmic in deget.....

dar nu!!! .....ce sa se mai poata intampla pt ca partida sa fie PERFECTA?!

Va spun eu: un nor negru, singuratic, se aseaza in dreptul soarelui si ramane acolo, in ciuda vanticelului care a inceput si el sa bata.Din acel moment nu a mai fost nici o bataie!!!
VREAU SA PRECIZEZ CA ACEASTA NU E FABULATIA UNEI MINTI BOLNAVE, CUM DE ALTFEL SI PARE, ESTE UNA DIN IESIRILE MELE PE MURES DE SAPTAMANA TRECUTA, iesire care va ramane in analele istoriei.
Pt cei ce vor sa invete.....minciogul si penseta sunt cele mai importante piese .....folositile....NU VA FIE LENE!