lacul varlaam

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
alex.b
utilizator constant
utilizator constant

Re: lacul varlaam

Mesaj de alex.b » 11 Noi 2015, 12:24

Later edit:

Toti pestii pentru inmultire sunt dependenti de vegetatie, isi depun icrele in vegetatie, puietul sta in vegetatie unde isi gaseste protectie si hrana.

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 11 Noi 2015, 14:31

Ce relateaza Razvan , a patit si Obretinul (delta). Ramas fara vegetatie , pe lacul mare tulbureala nu trece de cativa ani , lacurile mai mici sunt partial tulburi , dar in mare parte chele . Pescuitul stiucii , care cu cativa ani in urma oferea satisfactii deosebite , acum este aproape nul . Nu mai merita taxa de 50 ron , care nu este mare , dar inutila . De banii astia poti vedea scene cu "chinezoi"cat barca de mare . La cat de intinsa este incinta , este greu de scapat de ei . Au aparut si generatii mai tinere . Sunt oarecum pe langa subiectul topicului dar vroiam sa ajung si eu cu baietii mei pe Varlaam (nici nu stiu unde este locatia deocamdata)si mi-ar placea sa-l gasesc in plina "forma".

Obletele
veteran
veteran

Mesaj de Obletele » 16 Noi 2015, 18:38

intervin si eu: poate putin pe langa topic dar am pescuit de cateva ori pe Varlaam si pot spune doar atat: indiferent cad oxigen e in apa si cat de sanatoasa e sau nu pt pesti eu am ramas cu impresia ca stiucile nu sunt doar sanatoase, sunt chiar nebun de sanatoase. energice, parca hranite cu extacy. apa am prins-o si mai limpede si mai tulbure, ce e drept se si excava in spate acolo, era un utilaj care facea ceva deranj prin apa. ma gandesc ca o apa nu tocmai propice stiucilor le-ar afecta si comportamentul..
Ma gandesc totusi ca la mijloc au fost investiti si niste bani, nu tocmai putini si cred ca toata lumea stie ce are de facut... mi-e greu sa cred ca isi permit sa faca asemenea erori.
Apropo de ce a spus Ene am vazut si eu cu ochii mei, stiuci maltratate, fara ochi, gura rupta... nici eu nu folosesc carlige debarbetate dar mi-am propus sa folosec pe viitor.

goodmans
veteran
veteran

Mesaj de goodmans » 16 Noi 2015, 20:14

Nu cred ca ancora folosita de pescari este inamicul nr.1 al stiucii.Inamicul stiucii este chiar stiuca mai mare decat ea.
Am avut drill cu stiuca de 2kg si la 5m de mal a venit una cu valu`n cap de am zis ca-mi zboara si batul din mana.
La final,stiuca din oscilanta mea arata ca dupa razboi,parca infipsese cineva furca in ea.

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 17 Noi 2015, 08:32

Buna precizarea facuta : ar fi bune ancorele debarbetate si jigurile asemenea avand in vedere rata mare a intepaturilor provocate stiucilor ! E un minim efort al pescarului !

rospinning
junior
junior

Mesaj de rospinning » 17 Noi 2015, 09:04

Eu cred ca e important ca pescarul sa aloce atentia si timpul necesar pt dezgatarea pestilor.deasemenea, in unele cazuri m-a ajutat f mult un patent cioc de papagal, cu care am taiat partea cu spin a carligului, in cazul in care nu-l puteam extrage cu siguranta. O intrebare- credeti ca ajuta solutia pe baza de iod pe care o folosesc pescarii de crap?

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 13 Dec 2015, 23:22

O iesire scurta de cateva ore mi-au oferti niste solutii atipice care dau rezultate in situatii care se aratau dificile. Un pescar care a pescuit absolut atipic a prins bienein conditiile in care stiucile nu mancau, totusi a prins impotriva conditiilor nefavorabile.
Am sa revin cu un articol scurt .

adrianc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de adrianc » 14 Dec 2015, 11:46

Am inteles ca omul a prins la un rattlin' suspending, pus pe-o montura cu plumb culisant :lol:
O sa vedem la primavara cat de scurta au memoria stiucile astea. Mi-e clar ca in ultima parte a anului presiunea pescuitului si-a spus cuvantul...au fost tot mai smechere si muscaturile (cand le aveai) parca tot mai discrete.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 14 Dec 2015, 13:08

adrianc,

nu trebuie deconspirata orice solutie atipica :wink: mai au o sansa sa se odihnesca stiucile

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 18 Mar 2016, 22:29

S-au dezmortit domnisorii dupa zanzoleli cu ele, s-au vindecat si ranile si s-au pus pe muscat nalucile. In general masculi micuti dar si unii care au luat ceva fir.Important este ca au fost destui.

Scrie răspuns