lacul varlaam

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
georgeborza
veteran
veteran

Re: lacul varlaam

Mesaj de georgeborza » 02 Apr 2016, 18:29

Din punctul meu de vedere acest lac sigur are o mare densitate de peste, rapitor ma refer un mare bravo patronilor care chiar au avut grija si stiu ce au de facut,dar din punctul meu de vedere fara sa deranjez pe nimeni si nu este nimic personal,este o balta destinata pescarilor care nu stiu sa prinda peste.

adrianm
junior
junior

Mesaj de adrianm » 02 Apr 2016, 20:18

unii mai pescuiesc si de placere. nasol ar fi fost de aveam vreo 20d balti d astea pentru pescari care nu stiu ca prinda peste in care sa prinda oricine 10-20-30 d stiuci pe zi cu administratori cum sunt cei de la varlaam si cu conditii macar asemanatoare.

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 03 Apr 2016, 09:35

georgeborza scrie: ... este o balta destinata pescarilor care nu stiu sa prinda peste.
Discutia este lunga, insa parerea mea este ca nici pe balta asta si nici pe altele daca nu stii cum e cu pestele nu-i prea vezi coada decat intamplator. Asemenea balti sunt o solutie buna, poate o solutie de compromis pentru apele publice aflate in moarte clinica si foarte putinele balti private unde mai sunt cativa rapitori rataciti ... Aceasta balta este pur si simplu o alternativa buna zic eu, o locatie ingrijita, cu peste, aproape de oras ...

adrianc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de adrianc » 04 Apr 2016, 10:35

Cand te saturi de hardcoreala 4-5 iesiri la rand pe balti destinate profesionistilor, unde ai drilluri cu caini morti, carpe si 1-2 strapi de 20 cm trecuti prin navod....ce bine prinde o iesire pe Varlaam :)

E atat de **** situatia cu locurile de pescuit incat normalitatea a inceput sa ne para ciudata.

adrianc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de adrianc » 04 Apr 2016, 10:48

Mai bine spuneti astia care ati fost - cum a mers in weekend?

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 04 Apr 2016, 16:16

adrianc scrie:
E atat de **** situatia cu locurile de pescuit incat normalitatea a inceput sa ne para ciudata.

Bine zis !

Praduiala continua si constanta de atatia ani de zile isi arata astazi efectele, dezastrul apelor publice este total ... Un salau la kil pe salbatic devine aproape un trofeu, unul la 2 kile e vis.
Plasele se baga zilnic sub ochii autoritatilor, pe combinatii, poate mai cu fereala astazi ... O tara cu autoritati de ca.cat ... Zice bine intr-o gluma de-a lui Horatiu Malaele : trecut de ca.cat am avut, prezent de ca.cat avem, bine macar ca n-avem nici un viitor ! Suna tragic si comic in acelasi timp :wallbash:

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 10 Apr 2016, 10:09

Am pescuit vineri 8 Aprilie ca sa fac un test al Zillion SV TW si al unor voblere suspending. Presiunea fost in scadere si vremea s-a schimbat de la placuta la rafale de ploaie.

Vestea buna este ca au crescut plante si jumatate de lac s-a limpezit fata de saptamana precedenta.
Impreuan cu prietenul Narcis am prins exclusive cu voblere suspending desi am incercat cu toate nalucile rective :alte tipuri de voblere, spinnerbait.
Numai stiuci sub 1.5kg dar nu sunt motivate , cateva au venit pana al suprafata dupa naluci ,uan s-a jucat ca un catel cu un vobler si Narcis a prins-o la 2m de barca.

Am prins putine stiuci dar suficiente cat sa ne tina atenti , eu am avut si vreo 3 scapate in drill si 2 atacuri violente.Am trecut pe carlige debarbetate pe toate voblerele.
Mai era un pescar pe care il cunosc care a prins cateva pe plastice de pe mal.

adrianc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de adrianc » 13 Apr 2016, 16:31

Foarte buna treaba cu debarbetarea, mai ales pe balta asta unde stiucile se agita rau si reusesc deseori tot felul de scheme cu ancorele de la vobler :)
E vreo varianta mai buna/simpla in afara de strangerea constraspinului cu un patent?

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 27 Apr 2016, 09:44

Prima partida pe acest an pe Varlaam a fost sambata trecuta. Inca de vineri seara prietenii reusisera sa ma ingrijoreze, apa e inca rece, metabolismul stiucilor nu este deocamdata unul alert, iar apa este tulburica, deci sunt sanse mici pentru o partida cu multe prezentari, dar du-te hai si fie ce-o fi ...
Am ajuns la 7.30 pe balta pe jumatate dezumflat de predictiile primite si ma declaram multumit daca voi avea 5-6 prezentari toata ziua. Si am luat balta la pas din loc in loc, lansare dupa lansare. Din cauza auspiciilor sumbre primite am zis ca nu e cazul sa fac improvizatii si testari de naluci noi si am ales siguranta, respectiv doar gume care au confirmat in timp: Sandra red head de 9 cm si 12 cm si Canibal Shad de 10 si 12.5 cm si vreo doua modele bune de la Relax. Am facut toata balta la pas pana la pranz iar pe la ora 10.00 deja ma linistisem, stiucile erau inca acolo flamande si raspundeau la apel pe toate locurile cu apa mica si medie, exceptie a facut malul cu locurile cu apa adanca (3-4 m) unde nu le-am gasit sau nu au mancat.
Dintoasele au fost foarte nabadaioase, asa cum le stiam de anul trecut si lumanarile au fost spectacol. Capturile desi nu au fost mari au fost numeroase cu o medie de 1 – 1.5 kg si pana seara am numarat 22 de piese puse pe mal plus cateva rateuri , o zi plina adica ...
In miezul zilei pe o caldura mare activitatea cum era si normal s-a mai redus fata de dimineata, insa in a doua parte a zilei, incepand cu ora 17.00 a inceput din nou recitalul intens cu atac dupa atac si pe langa dintoasele la kil si-a facut aparitia si una mai imbracata undeva la cca. 3 kg care mi-a asigurat un drill de exceptie, cu lanseta covrig si emotii. Sandra bat-o vina e irezistibila, un evergreen al nalucilor de stiuca.
Restul e can can, se stie asa ca nu insist, curatenie, civilizatie la cote inalte si respect ptr pescari, adica ingredientele pe care ti le-ai dori sa le ai pe fiecare balta pe care mergi. Cu siguranta voi mai reveni aici curand.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 30 Apr 2016, 10:38

Ieri stiuci mofturoase la pranz dar am prins doar cu voblere in zonele cu vegetatie. Cand a inceput furtuna prin preajma si ceva inainte stiucile s-au activat treptat. Am avut si o surpriza cu o stiuca de 5.4kg cantarita si pozata de Brad care a inghitit swinbaitul. Duap ore 17 au inebunit si muscau la orice naluca impreuna cu Eugen German ne-am distrat cu toate tipurile de naluci. Una a muscat la 1m de pontonul cu barci :D .
A fost un moment pe care anul asta nu l-am mai intalnit anul acesta.Apa a fost mai limpede decat saptamana trecuta.

Scrie răspuns