lacul Tarnita

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Sorin
Moderator
Moderator

lacul Tarnita

Mesaj de Sorin » 11 Noi 2004, 15:39

Stie cineva cum se mai prezinta acest lac? ( TarnitaII)
Acum vreo zece ani pescuiam destul de des pe acolo si avea pastrav de lac , clean din belsug si lostrita .
De atunci n-am mai ajuns si nici multe de bine nu am mai auzit (multe cabane construite pe malurile lacului, secari repetate din motive ''tehnice)
Se mai prinde ceva?

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 11 Noi 2004, 15:50

Pentru ca spuneai ca de 10 ani nu ai mai fost , am gasit o info care desi e din mai sper sa iti faca o idee de ce este acolo
eu personal habar nu am dar sper sa te ajute o idee a altcuiva de pe net

Data comentariului: 14-05-2004.
"Pe lacul Tarnita am avut cele mai mari capturi la clean din viata mea (1,5 kg). Am pescuit la vobler de 3,facut de Cozma. Am observat ca cele mai mari sanse de a prinde sunt la mal, pescuind din barca lansand dinspre larg spre mal. FIR INTINS! Taxa pe 2004: se plateste abonament.
Informatii oferite de: Bondane Ion, Cluj - Napoca "

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 12 Noi 2004, 08:09

Dat fiind ca pescuiesc des pe Tarnita iti pot spune ca dupa golirile care au fost s-a cam terminat cu salmonidele din lac. 99% din ceea ce se prinde e clean si biban. Intr-adevar, la clean poti sa ai capturi frumoase, cei de 1-1.5 kg nefiind deloc rari.
De pe mal nu prea poti pescui. Cea mai buna solutie e barca gonflabila.

LeHHeL
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de LeHHeL » 05 Aug 2005, 20:01

De ce nu poti pescui de pe mal, ca e privat sau ca nu prinzi de pe mal?
Mergem pe vreo 5 zile la Tarnita si avem acces la pescuit de pe mal, de asta intreb. Barca nu avem :-((
Merg cu vobler, dar ceilalti au doar la fund si pluta, ce recomandati?
Cele bune,
Valics Lehel

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 06 Aug 2005, 12:09

Clenii stau de obicei pe langa mal, acolo unde copacii isi intind crengile pe deasupra apei, la 30-50 cm de aceasta. In acele locuri nu te poti deplasa in lungul malului. Acolo unde te poti deplasa nu prea e peste.
Ca un exemplu, acu doua zile un amic a pescuit din barca, la msuca, in timp ce alti 6 dadeau de pe mal la voblere si rotative. Cel cu barca a prins de 2 ori mai mult decat toti cei 6 la un loc!!!

LeHHeL
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de LeHHeL » 06 Aug 2005, 13:36

O sa incerc tot posibilul sa duc o barca cu noi (daca nu alta, una din aia de la Metro, din plastic), dar totusi cei ce nu au voblere si au doar la pluta si la fund, ce recomandati la Tarnita?
Intreb asta deoarece cu nada nu vad ce sa cautam acolo fiind numai peste rapitor, clean, pastrav, biban, lostrita (gresesc??).
Cu ce ar merge de momit?
Ducem cu noi viermusi si acolo poate gasim cosasi, dar asta pe carlig, nu stiu cu ce sa momim. Nu am fost inca pe un lac unde numai rapitori sa fie.
Cele bune,
Valics Lehel

Bogdan_Alex
veteran
veteran

Mesaj de Bogdan_Alex » 06 Aug 2005, 23:36

Ca o curiozitate poate imi spuneti si mie unde se afla aceasta Tarnita ? Thnx!

LeHHeL
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de LeHHeL » 07 Aug 2005, 09:12

E un lac mare dupa Cluj, la intrersectia de la Gilau spre dreapta si pina sus in munte e tot lac ...
Cele bune,
Valics Lehel

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 08 Aug 2005, 07:46

Am vazut ca se mai prind bibani la bucatica.

Iujin
veteran
veteran

Mesaj de Iujin » 08 Aug 2005, 08:05

[quote="LeHHeL"]O sa incerc tot posibilul sa duc o barca cu noi (daca nu alta, una din aia de la Metro, din plastic)[/quote]
Nu cred ca ii o idee buna sa mergi cu o plastica de la Metro pe Tarnita. Mai ales la adancimea pe care o are apa!!!! :wink:
Fara barca nu se prea poate face treaba pe lac, trebuie incercat pe langa maluri spre capat la rotative mici si la voblere mici (2.5 - 3 cm).
Si vrei sa aduci rapitorul la tine :lol: Io zic ca ar fi mai bine sa il cauti, la rapitor nu ii ca si la crap si caras sa il momesti si sa stai sa astepti sa traga ceva. :idea:

Scrie răspuns