Lacul Colibita (Jud BN)
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
Salut la toti.Am rasfoit repede caci topicul e deja foarte lung.Pt ca locuiesc in Bistrita merg destul de des la colibita si vreau sa lamuresc chestiunile in ordine.Deci lostrita nici nu am auzzit sa fie populat si nici sa existe asa ceva pe acolo.Povestea cu scafandrii o stiu si e super exagerata.A fost o chestie cand a cazut o masina in apa si au venit scafandrii dar prooblema lor era adancimea foarte mare si faptul ca la adancimi mari nu este lumina.Am inteles ca nu erau dotati cu reflectoare corespunzatoare si au incercat diverse improvizatii.Eventual putea sa fie un pericol crescut faptul ca lacul e destul de nou si inca nu au putrezit copacii care altadata existau acolo.In rest nici poveste de lostrite si monstrii marini.Personal am facut baie de nenumarate ori si am trecut si lacul inot si nu m-a ingrozit nimic.Acum vreo 6-7 ani a fost golit aproape complect si am umblat pe fundul lacului si nu am gasit nimic fioros.Pastrav am prins doar la coada lacului la pluta cu pestisor.Dadeam la clean si din cand in cand mai intra cate un pastrav dar micut.Un amic a prins pastrav mare la lingurita din barca in septembrie.Este pastrav dar fiind mult clean si salau e mai greu sa il prinzi caci pastravul e cam fricos .Caras se prinde cam la orice ora dar depinde de cheful lui.Saptamana trecuta am prins numai la fund cu rama rosie si numai in locurile cu malul lin.Lacul are multe golfuri cu adancime foarte mare care te atrag dar de regula se prinde mai bine unde malul e lin si adancimea progresiva.Eu nu sant pescar de salau dar am vazut salau de 3 kg prins la colibita la fund cu pestisor.Cam asta e spor la treaba celor care vin in zona.Si inca un sfat : Cine nu cunoaste zona sa incerce coada lacului pt ca nu ai acces la lac din cauza cabanelor.Acces mai usor se poate face pe partea dreapta a lacului respectiv trecand barajul.Pe partea stanga numarul cabanelor este atat de mare incat nu prea ai pe unde ajunge la lac.De asemenea acces mai facil este pe la coada lacului si pt a ajunge acolo trebuie mers pe malul stang al lacului (respectiv nu se trece barajul) pana la intrarea in localitatea Mitza.
- ravenheart
- veteran
plec astazi la Colibita pe week-end si printre altele o sa-mi iau si metalele cu mine sa incerc pe coada lacului, poate, poate iese ceva 

Dark, morbid, a poet and singer, your death and my resurrection. I am a warrior, a shadow lord. I am the one who troubles your mind. I am the one that you always try to subdue, I am the moon frost, the superior race, the one you'll never achieve.
- cristinel33
- utilizator constant
- serbanhbk!!
- veteran
- cristinel33
- utilizator constant
Nu e adanc ...nesemnificativ...asa pe la 90-100 metri (la baraj)
. Sonarul mi-a aratat maxim 78 m cam la 800 m distanta de la baraj....si nu era plin nici atunci.
P.S. Cei care visati la pastrav..din pacate trebuie sa va dezamagesc...este foarte rar...s-ar putea sa aveti nevoie de vreo 10 iesiri sa vedeti coada de pastrav...Dar cine stie..poate nu
....In mai se apropie mai mult de maluri aia mari(daca mai sunt)..

P.S. Cei care visati la pastrav..din pacate trebuie sa va dezamagesc...este foarte rar...s-ar putea sa aveti nevoie de vreo 10 iesiri sa vedeti coada de pastrav...Dar cine stie..poate nu

- cristinel33
- utilizator constant