lacul Bicaz, raul Bistrita
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
Nu cumva era coregon??? Coregonul e salmonid, dar se prinde foarte greu la naluci, avand o guritza foarte mica. Intr-o vreme aveam asa ceva pe lacurile Gilau-Tarnita si ii prindeam cu voblerele Cozma de 2 cm. Se pot prinde si la musca, mai ales la nimfa. In Vidraru este si acum coregon.Cati scrie:... in schimb la Vidra am vazut prinsa o specie ciudata de peste care aduce putin cu ...cleanul , dar nu e clean ...Regretul este ca nu l-am "pozat" , ulterior am vazut stoluri pe lac (in coada barajului)din specia respectiva , "nu pun botul" la naluci , i-am urmarit , am dat dupa ei dar...degeaba ...
Mihai , cunosc speciile de pastravi care sunt la "noi" foarte bine , nici gind sa fie coregon ( pe Vidra se prinde frecvent la oscilanta ), nu are puncte pe el , nu seamana cu pastravul sub nici o forma , are aripioarele dorsale putin rosietice si solzi vizibili, destul de mari ca sa faca parte din familia salmonidelor !!!
Dupa deskiderea sezonului la munte , am sa incerc sa prind unul si "sa-l trag " in poza , poate cineva stie despre ce este vorba...
Dupa deskiderea sezonului la munte , am sa incerc sa prind unul si "sa-l trag " in poza , poate cineva stie despre ce este vorba...
Coregonul e salmonid, nu pastrav.
Uite asta:
http://www.unb.ca/fredericton/science/b ... tefish.htm
sau ceva asemanator, oricum, ruda din Ro
Uite asta:
http://www.unb.ca/fredericton/science/b ... tefish.htm
sau ceva asemanator, oricum, ruda din Ro
Da Mihai , ceva asemanator , prind eu unul anul asta si..."il dau la studiu "..! 
Din cite stiu eu , din familia salmonidelor fac parte : lostrita , pastravul de lac , pastravul de munte , pastravul curcubeu , pastravul fintanel , pastravul coregon si lipanul...
E logic , asa cum linul nu poate fi crap ( facind parte din aceiasi familie) , nici coregonul nu e pastrav ...
Asa cum am zis mai sus , ce am vazut in Vidra , nu cred ca face parte din familia salmonidelor , dar...nici clean nu este !!!

Din cite stiu eu , din familia salmonidelor fac parte : lostrita , pastravul de lac , pastravul de munte , pastravul curcubeu , pastravul fintanel , pastravul coregon si lipanul...
E logic , asa cum linul nu poate fi crap ( facind parte din aceiasi familie) , nici coregonul nu e pastrav ...

Asa cum am zis mai sus , ce am vazut in Vidra , nu cred ca face parte din familia salmonidelor , dar...nici clean nu este !!!
...Da Razvan , poti sa ajungi cu masina ; o poti lasa si in parcarea motelului , este la numai 100-200m de lac . Valea de Pesti este in judetul Hunedoara , mergi pe ruta Petrosani , Vulcan , Lupeni , Uricani si treci de satul Valea de Brazi . Mergi tot inainte si undeva pe stinga vezi indicatorul spre lac si motel ...
Cati , da berile ......berile alea ......dupa care ai vazut bancurile de pesti..................aveau inotatoare adipoasa ?Cati scrie:Din cite-mi amintesc eu , nu cred ca avea Mihai , nu pot sa spun exact dar nu cred ca avea ...

Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.