Cati scrie:Sorine , bat Oasa de nici nu mai stiu citi ani , sincer , caras nu am vazut niciodata pe acolo, nici prins si ...nici in apa ( pe linga maluri) . La Vidra iar la fel , in schimb la Vidra am vazut prinsa o specie ciudata de peste care aduce putin cu ...cleanul , dar nu e clean ...Regretul este ca nu l-am "pozat" , ulterior am vazut stoluri pe lac (in coada barajului)din specia respectiva , "nu pun botul" la naluci , i-am urmarit , am dat dupa ei dar...degeaba . Cel care l-am vazut prins "a dat" la viermisori , la pluta !!! In schimb i-ti pot spune ca pe lacul Valea de Pesti pe linga indigen ( si mai rar curcubeu) se prinde caras si crap de toata frumusetea , se spune ca este si lostrita dar nu am vazut prinsa niciodata , am vazut rapitor urias atacad craietii aproape de mal , dar nu pot sa spun daca era lostrita sau pastrav...Oricum , ce am vazut eu , era foarte mare , a urmat o "vinatoare " de multe saptamani in locul respectiv dar...pastrav si c-am atit !!!
Cati ,
acu vreo 2 ani cred , eram in coada la Oasa
unu dadea pe langa maluri cu o plasa parca

.....si dupe ce scoate , l-a intrebat pe Ovidiu 14 ce peste e ala ....si ii arata un caras de toata frumusetea .....eram si eu acolo
deci nu e pescareasca
e f posibil
ia gandeste-te la cati vin acolo sa dea la pastrav , nu putin pescuind la naturale
unu dintre ei o fi venit cu carasei la bidon si dupa partida , ,, e pacat de ei '' ce nu i-a mai trebuit i-a aruncat in lac
alt explicatie n-am
nu stiu daca vor rezista carasii acolo , sper ca nu ......
ce ai vazut tu pe vidra nu o fi ,,moioaga''?
pe tarnita era un peste mai ciudat cu denumirea asta ( sper sa n-o pocesc ) si se asemana cu porcusorul ( gobio )