lacul Bicaz, raul Bistrita

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

dan_81
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de dan_81 » 20 Mar 2007, 07:15

costica_fishing scrie:si inca ceva.
ce dracu s-au schimbat zonele astea de habitat ale pestelui pe un curs de apa?
Cu 10 ani in urma, pe Vidraru era pastrav. Acum se prinde caras :(
La fel si la Bicaz?
din pacate treaba cu carasu e o mare pacoste pentru apele de munte.pana acum vreo 3-4 ani mergeam si eu la noi in bihor le Lesu sau Dragan si luam clean si pastrav(unu kiar frumos la 2,3 kg la countdown). dar am observat la ultima iesire ca la coada lacului pe Lesu scoteau baietii de pe mal cu bat fix de 7m caras in prostie.mie mi se pare o tampenie sa mergi la un lac de munte sa prinzi caras mai ales ca la noi in bihor e plin de caras pe canale.
a fost cineva recent sau relativ recent pe Lesu?
cum e apa?

adrianc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de adrianc » 20 Mar 2007, 13:24

la bicaz in perioada asta "se prinde" pastrav la Potoci...ca din cand in cand se cearta aia de la pastravarie sau dracu stie ce fac, ca se mai distrug cateva viviere de-ala si scapa toti pastravii din ele :). Informatia e verificata - am trecut week-endul trecut pe acolo, si erau cativa pescari (bineinteles ca dadeau cu vergi de 5 m la stationar :evil: ) la care am vazut destui pastravi.

Daca ai barca si mult timp la dispozitie, se pot gasi locuri de clean mai greu accesibile si care au destul peste. Oricum, maimutele care locuiesc in localitatile de pe marginea lacului fac tot ce le sta in putinta sa braconeze.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 20 Mar 2007, 13:58

costica_fishing scrie:si inca ceva.
ce dracu s-au schimbat zonele astea de habitat ale pestelui pe un curs de apa?
Cu 10 ani in urma, pe Vidraru era pastrav. Acum se prinde caras :(
La fel si la Bicaz?
caras e pe vidraru de cel putin 15 ani de cand stiu eu si cu siguranta si mai demult
lacul e la doar 800 m altitudine si relativ calda asa incat catalogarea drept apa de munte e cam fortata si pe caras il doare-n 14 ......
carasu a aparut si la Oasa asa ca nu e de mirare
cat despre pastrav .....intr-o emisiune nu de mult V Tarus a prins 2 pastravi ( curcubei parca ) la Sbirolino , da erau marunti si probabil sunt rari
da ,ce carasu nu e bun ?
:D :D :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 20 Mar 2007, 14:08

Sorin scrie:.intr-o emisiune nu de mult V Tarus a prins 2 pastravi ( curcubei parca ) la Sbirolino , da erau marunti si probabil sunt rari
da ,ce carasu nu e bun ?
Era un curcubeu si un fantanel, cica din popularea facuta de RNP in toamna. De prins i-a prins la twister, sbirolino fiind de fapt un ajutor pentru ca twisterul sa ajunga unde se doreste. S-a mai discutat metoda in urma cu ceva vreme pe acest forum. Tot am vrut s-o incerc si eu, dar n-am mai ajuns.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 20 Mar 2007, 14:14

da , sbirolino sau bombetta era doar ,,lestu''l folosit
desi montura e grosiera si din cate imi aduc aminte firul era textil .....a dat .....
practic a jiguit montura
e o idee de incercat
pescuiasca si el va

Cati
senior
senior

Mesaj de Cati » 20 Mar 2007, 15:45

Sorine , bat Oasa de nici nu mai stiu citi ani , sincer , caras nu am vazut niciodata pe acolo, nici prins si ...nici in apa ( pe linga maluri) . La Vidra iar la fel , in schimb la Vidra am vazut prinsa o specie ciudata de peste care aduce putin cu ...cleanul , dar nu e clean ...Regretul este ca nu l-am "pozat" , ulterior am vazut stoluri pe lac (in coada barajului)din specia respectiva , "nu pun botul" la naluci , i-am urmarit , am dat dupa ei dar...degeaba . Cel care l-am vazut prins "a dat" la viermisori , la pluta !!! In schimb i-ti pot spune ca pe lacul Valea de Pesti pe linga indigen ( si mai rar curcubeu) se prinde caras si crap de toata frumusetea , se spune ca este si lostrita dar nu am vazut prinsa niciodata , am vazut rapitor urias atacad craietii aproape de mal , dar nu pot sa spun daca era lostrita sau pastrav...Oricum , ce am vazut eu , era foarte mare , a urmat o "vinatoare " de multe saptamani in locul respectiv dar...pastrav si c-am atit !!!

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 20 Mar 2007, 15:52

Cati scrie:Sorine , bat Oasa de nici nu mai stiu citi ani , sincer , caras nu am vazut niciodata pe acolo, nici prins si ...nici in apa ( pe linga maluri) . La Vidra iar la fel , in schimb la Vidra am vazut prinsa o specie ciudata de peste care aduce putin cu ...cleanul , dar nu e clean ...Regretul este ca nu l-am "pozat" , ulterior am vazut stoluri pe lac (in coada barajului)din specia respectiva , "nu pun botul" la naluci , i-am urmarit , am dat dupa ei dar...degeaba . Cel care l-am vazut prins "a dat" la viermisori , la pluta !!! In schimb i-ti pot spune ca pe lacul Valea de Pesti pe linga indigen ( si mai rar curcubeu) se prinde caras si crap de toata frumusetea , se spune ca este si lostrita dar nu am vazut prinsa niciodata , am vazut rapitor urias atacad craietii aproape de mal , dar nu pot sa spun daca era lostrita sau pastrav...Oricum , ce am vazut eu , era foarte mare , a urmat o "vinatoare " de multe saptamani in locul respectiv dar...pastrav si c-am atit !!!
orice peste ar fi in stolurile alea Cati pe vVdra, nu-mi vine sa cred ca nu au pus boticu pe oscilantele ale micute ale tale...eu am avut parte de un recital, chiar cand am fost cu Sorin pe Vidra, de n-am luat la treierat lacul cu barca cu motor si cu toate nalucile posibile...CANCI peste :D , insa 2 baieti cu o ruseasca pacaleau la lingurile alea mici :wink: , mai ales atunci cand muscareau curucbeii pe suprafata! mai insista!

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 20 Mar 2007, 16:07

Cati scrie:Sorine , bat Oasa de nici nu mai stiu citi ani , sincer , caras nu am vazut niciodata pe acolo, nici prins si ...nici in apa ( pe linga maluri) . La Vidra iar la fel , in schimb la Vidra am vazut prinsa o specie ciudata de peste care aduce putin cu ...cleanul , dar nu e clean ...Regretul este ca nu l-am "pozat" , ulterior am vazut stoluri pe lac (in coada barajului)din specia respectiva , "nu pun botul" la naluci , i-am urmarit , am dat dupa ei dar...degeaba . Cel care l-am vazut prins "a dat" la viermisori , la pluta !!! In schimb i-ti pot spune ca pe lacul Valea de Pesti pe linga indigen ( si mai rar curcubeu) se prinde caras si crap de toata frumusetea , se spune ca este si lostrita dar nu am vazut prinsa niciodata , am vazut rapitor urias atacad craietii aproape de mal , dar nu pot sa spun daca era lostrita sau pastrav...Oricum , ce am vazut eu , era foarte mare , a urmat o "vinatoare " de multe saptamani in locul respectiv dar...pastrav si c-am atit !!!
Cati ,
acu vreo 2 ani cred , eram in coada la Oasa
unu dadea pe langa maluri cu o plasa parca :twisted: .....si dupe ce scoate , l-a intrebat pe Ovidiu 14 ce peste e ala ....si ii arata un caras de toata frumusetea .....eram si eu acolo
deci nu e pescareasca

e f posibil
ia gandeste-te la cati vin acolo sa dea la pastrav , nu putin pescuind la naturale
unu dintre ei o fi venit cu carasei la bidon si dupa partida , ,, e pacat de ei '' ce nu i-a mai trebuit i-a aruncat in lac
alt explicatie n-am
nu stiu daca vor rezista carasii acolo , sper ca nu ......

ce ai vazut tu pe vidra nu o fi ,,moioaga''?
pe tarnita era un peste mai ciudat cu denumirea asta ( sper sa n-o pocesc ) si se asemana cu porcusorul ( gobio )
pescuiasca si el va

Cati
senior
senior

Mesaj de Cati » 20 Mar 2007, 16:08

:lol: :lol: :lol: Da , te cred Ovidiu , doar erau "baietii mei " , i-am " crescut " de mici copii!!! :lol: :wink:

Cati
senior
senior

Mesaj de Cati » 20 Mar 2007, 16:13

Tot ce se poate Sorin , dupa cum ai spus si tu , eu pe lacuri nu dau la naturale ...nu stiu cum se numeste "ciudatenia" despre care ti-am zis ...
Da , e foarte posibil ca cineva sa fi adus carasei drept momeala ; si la Vidra am vazut multi care dadeau la mamaliga de mama focului !!! :lol: :lol: :lol:

Scrie răspuns