La Marea Rosie

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Puiu.BZ
veteran
veteran

La Marea Rosie

Mesaj de Puiu.BZ » 08 Iun 2008, 13:01

Salutare tuturor!

Daca imi puteti da vre-o info in legatura cu pescuitul la Marea Rosie, promit ca o sa ma gandesc si la voi inainte de lanseuri. Plec saptamana viitoare intr-o vacanta si desigur imi voi lua ceva "aparatura" cu mine.

Cele bune.

storm fish
veteran
veteran

Mesaj de storm fish » 08 Iun 2008, 17:27

iti pot spune eu
o lanseta surf de 3,60-3,90m sau mai lunga
80-150g
mulineta cu capacitate mare(50-60)
plumb100g
carlig 5/0
momeala se pot folosi pesti congelati(sardine)se gasesc acolo
cel mai bine este sa mergi seara pe plaja si sa vezi pescarii, dar majoritatea celor care pescuiesc pe mal asa dau:intra in apa cat pot da mult lanseaza cat pot de mult vin cu lanseta si o pun intr-o teva infipta in nisip(suport) si astepta sa traga.....si prind niste chesti rosiatice(pesti) cam de vreo 1-2kg buc,foarte deliciosi.
asata se intampla in Sanna un oras din Yemen...dar ma gandesc ca tu mergi unde merg toti...la sharm-el-seik(egipt)
fire intinse!
la fiecare sedinta de pescuit invat cate ceva.....

Puiu.BZ
veteran
veteran

Mesaj de Puiu.BZ » 09 Iun 2008, 06:21

Multam fain. Am notat.

Teoo
senior
senior

Mesaj de Teoo » 09 Iun 2008, 12:43

La Sharm El Sheik , am fost eu anul trecut.
Pentru ca zona este rezervatie naturala , pescuitul este interzis...
Totalmente interzis...
Singurele expeditii de pescuit pe mare , le faceau unii , intr-o semiclandestinitate , pe un pret exorbitant...
500 Euro o zi intreaga in larg , pe barca lor de pescuit.
Te duceau prin tot felul de locuri ascunse de privirile indiscrete ale autoritatilor.
Sincer nu-ti recomand sa risti...incercand sa pescuiesti de pe mal.

Puiu.BZ
veteran
veteran

Mesaj de Puiu.BZ » 09 Iun 2008, 12:55

Multam. Am notat si asta. Chestia e ca nu ajung la Sh-e-Sh, ci undeva in zona Suez. MA orientez la fata locului. Poate dau de vre-un clampau de rechin in deriva pe langa recife. Doamne fereste!

Puiu.BZ
veteran
veteran

Mesaj de Puiu.BZ » 10 Iun 2008, 07:06

Pe artificiale o sa merg...imposibil sa nu haleasca ceva...

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 11 Iun 2008, 02:27

Este baracuda , si ii cea mai aproape destinatie care tine GT , pe linga alte chestii , insa cel mai usor ii baracuda si zarganii , din info care le am eu , zarganii is mari . Nu stiu daca tine lufar .
Minowuri albicioase recuperate aproximativ ca la stiuca pentru baracu, pentru restu viteza .Leader fluoro gros , 0,60 min . Incearca la orice ora , intra bine si noaptea .
Intrarile in port is o zona sigura daca nu-i ceva port superpoluat .

Fir Intins!!!

Diver
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Diver » 11 Iun 2008, 08:24

Nu vreau sa-ti retez elanul, dar sansele de pe mal sint micutze. O barcutza cu care sa dai la trena, de-a lungul marginii recifului, ti-ar creste sansele. Trebuie lestat, sau sa ai o aripioara de trena, care sa-ti duca voblerul pe la 6-8m. Despre rechini- uita-i . Nu am vazut rechini mai acatari decit la 8-10 mile de tarm, la Sud de Marsa Alam si la Elphinstone, dar aici doar la adincimi mari, peste 40m. Ia-ti oricum cu tine o masca un snorchel si niste labe si o sa fii fascinat de ce vezi sub apa ( watch & release ).

milcica
junior
junior

Mesaj de milcica » 11 Iun 2008, 13:03

anu trecut am fost in Hurghada -Egipt nu am rezistat si am luat cu mine o telescopica. din tara am contactat o agenntie care facea excursii pt pescuit..asa ziceau..nu a fost mult 40 iepuroi/caciula dar ce sa vezi..in loc de 8 pers cate am inteles ca sunt erau fro 40-50 de rusi cu nevasta, copil, purcel toti pescuiau la fir la mana... o rusine nu il poti numi pescuit. In 7 ore cred ca s-au prins 20 de pesti mici, nu pescuiai in recif ca nu aveai voie, te duceau undeva unde asteptai o ora pt o trasatura ...in rest sute de incurcaturi de linie cu rusii -o bucurie.
Situatia am salvat-o intr-o noapte cand am vazut calamari langa pontonul de la hotel...aveam un twister alb si am prins niste ceva ...cred 'marlitza' de baracuda..cca 30-40 cm -calamarii veneau, atacau dar nu se agatau in jig, asa ca aII-a zi am cumparat dupa multe peripetii un wobler pt calamar cu f multe ace, exact asta:
http://www.cabelas.com/cabelas/en/templ ... 4887&Nty=1
si am avut succes maxim pana l-am pierdut...oricum faceam c&r .
Partea marfa e ca dupa ce ii prinzi tre sa te feresti de jeturi de cerneala si apa la care nu se zgarcesc deloc.. am si niste poze cu ei..
:cry: imi da si o lacrima cand imi aduc aminte....

Puiu.BZ
veteran
veteran

Mesaj de Puiu.BZ » 11 Iun 2008, 13:34

Multam tuturor! Mi-am luat deja telescopica de 3 m, o Baracuda cica productie 08', ieftina dar singura care incape in traista!
Cand v-aud cu baracudele alea mi se cam zbarleste blana pe mine, daramite cu clampaii de recif...snorchelu-i pregatit, chilotii de tabla, va trebui sa-mi iau si un harpon ca sa mai scap de rusi...in rest, viata e frumoasa. Cu certitudine ca o sa postez si fotografii cu peisaje diverse de prin partea locului.
Va salutez!

Scrie răspuns