Io de alta balta cu asemenea taxa nu am auzit nicaieri in Europa. Apropos, sa zica Dom' Jean cat e taxa / an pe unde pescuieste dumnelui.
Tudor?
Iar pe de alta parte sunt convins ca acolo concesiunea nu se obtine pe 2 lei, iar daca o obtii ai niste sarcini foarte clare. La noi, cineva ia in administrare o balta, in primul an face mare tam-tam ca a populat cu o tona de carasei si 3 ciortani. Al doilea an pune taxa 1 milion si al treilea o rade cu navodu'. Halal investitie!
In ceea ce me priveste, nu ma pasioneaza garlele de genul asta. Lacurile pe care merg eu costa intre 9 RON si 20 / zi. Prietenii stiu care!
HOBAIA laie sau balaie...
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
- costica_fishing
- veteran
Costica, aici nu sunt balti concesionate. Nu stiu ce sa zic. Ca sa fie balti concesionate ar fi trebuit sa fie mai intii un regim comunist. Aici au vrut ei sa faca o chestie din asta pe la sfirsitul secolului 18 si sunt fericit ca nu a mers, dar si ca nu am trait acea perioada cind s-au casapit intre ei mai multe milioane de co-nationali.
Sunt balti pe proprietati private, si atunci face proprietarul ce vrea in cazul in care aceste ape nu se varsa sau nu comunica cu altele.
Altfel ce e apa publica ramane publica si e deschisa tuturor. Deci daca te duci pe privat platesti cit cere proprietarul si respecti regulamentul impus de el, altfel, pe ape publice, ai permis de pescuit si respecti legea.
Incerc sa prepar un articol cu toate aceste detalii, dar eu nefiind jurist ca tine, mi-e mai greu sa explic. Dar la asta imi bat capul in momentul de fata. "Ce este bine sau nu aici". Si chestia o fac pentru ca vad ca pescuitul in Romania se reorganizeaza, si am impresia, poate falsa, ca Franta e luata ca model. Ori si aici sistemul are defectele lui, si as vrea sa va atrag atentia asupra acestora.
Tudor
Sunt balti pe proprietati private, si atunci face proprietarul ce vrea in cazul in care aceste ape nu se varsa sau nu comunica cu altele.
Altfel ce e apa publica ramane publica si e deschisa tuturor. Deci daca te duci pe privat platesti cit cere proprietarul si respecti regulamentul impus de el, altfel, pe ape publice, ai permis de pescuit si respecti legea.
Incerc sa prepar un articol cu toate aceste detalii, dar eu nefiind jurist ca tine, mi-e mai greu sa explic. Dar la asta imi bat capul in momentul de fata. "Ce este bine sau nu aici". Si chestia o fac pentru ca vad ca pescuitul in Romania se reorganizeaza, si am impresia, poate falsa, ca Franta e luata ca model. Ori si aici sistemul are defectele lui, si as vrea sa va atrag atentia asupra acestora.
Tudor
defecte?...este putin spus...sau "gingasii"....uite asa ca si comparatie a extremelor putem sa discutam baltile "HOBAIA"&"FACAU".....produsele democratiei de "tranzitie indelungata".....fir intins!!!!!!Incerc sa prepar un articol cu toate aceste detalii, dar eu nefiind jurist ca tine, mi-e mai greu sa explic. Dar la asta imi bat capul in momentul de fata. "Ce este bine sau nu aici". Si chestia o fac pentru ca vad ca pescuitul in Romania se reorganizeaza, si am impresia, poate falsa, ca Franta e luata ca model. Ori si aici sistemul are defectele lui, si as vrea sa va atrag atentia asupra acestora.

Ce poate fi mai trist decat mediocritatea in viciu....
maik-mea cata "rautate" au unii in ei...Gerula scrie:Chiar, la Facau cat mai e scorul dupa ce i-au facut reclama cu stiuca aia de 18kg?

Ce poate fi mai trist decat mediocritatea in viciu....
Facau apartine de AVPS Diana si a avut un regim special anul trecut, insa anul asta am aflat ca o sa puna o taxa mai omeneasca (nu stiu ce inseamna la ei omeneasca )si o sa poata pescui oricine. Si apropo de baltile astea unde pescuiesc doar vreo 3-4% din pescarii Romani ce rost mai au recordurile aparute prin reviste ?
Numai de bine !..
Numai de bine !..