HOBAIA laie sau balaie...

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

radu.i
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de radu.i » 26 Ian 2006, 10:35

.....si apropos, de ce nu se ia nimeni de Sarulestiu lu' Tiriac, unde nici macar nu poti pescui iar abonamentul anual iti da palpitatii???!!!!!!!!

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 26 Ian 2006, 10:45

radu.i scrie:
Pentru placerea unu pescuit de calitate, merita macar o data pe an efortu asta.
parerea mea.
Mai pui cateva milioane si mergi in Delta, unde chiar ai parte de un pescuit de calitate.
Cu lacrimi Bastus!

MariusC
senior
senior

Mesaj de MariusC » 26 Ian 2006, 11:07

Astfel de preturi arata limpede starea de c---t a apelor noastre. Chioru' e imparat in tara orbilor!

Cu toate ca e edevarat ca "nu-ti convine, nu te duci", intrucat suntem pe forum, putem sa ne dam cu parerea ref. la subiect.

Degeaba e balta buna, curata, nu manele, peste mare, etc., daca nu e accesibila pt. nimeni (sau aproape nimeni).

Desi majoritatea noastra si-ar putea permite o data pe an o astfel de extravaganta, eu unul nu cred ca merita.

Pe de alta parte, cu toate ca ne place tuturor sa tragem de cate o namila, sau de cat mai multe, pt. mine nu ar fi mare satisfactie sa stiu ca iau peste intr-o balta suprapoulata.

Nick
veteran
veteran

Mesaj de Nick » 26 Ian 2006, 13:06

Haideti sa va povestesc si o chestie locala.Un "patron" de balta are vre-o 5 lacuri,iar unul l-a facut ptr trofee.Vara baga crap,novac,alte minunatii.Toamna insa baga stiuca si somn destul de mult si mare,la o taxa de 750 000(acceptabila)Toate bune pana aici,dar s-au gasit niste "pescari" care au dat cu jig si pe saltatoare cu.........ancora :evil: ,prinzand 25 de kg de somn pe zi,la japca.Si fiindca puteau retine numai 7 kg de persoane surplusul l-au vandut pe balta pescarilor care nu aveau prins nimic.Si au facut treaba asta timp de 2 saptamani pana cand niste "invidiosi"i-au parat patronului care le-a interzis accesul pe balta.In Romania chiar daca incerci sa faci ceva frumos,se gasesc niste "smecheri" sa te rezolve. :evil:
http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 26 Ian 2006, 13:41

MariusC scrie:Degeaba e balta buna, curata, nu manele, peste mare, etc., daca nu e accesibila pt. nimeni (sau aproape nimeni).

Pe de alta parte, cu toate ca ne place tuturor sa tragem de cate o namila, sau de cat mai multe, pt. mine nu ar fi mare satisfactie sa stiu ca iau peste intr-o balta suprapoulata.
Apele ajvps'urilor n'au peste mare? Iar manele prin zonele salbatice ale muresului sau oltului nu cred ca o sa auzi.

cred ca taxele pe baltile din jurul bucurestiului sunt concepute special pentru o anumita categorie de clienti, adica cei cu buzunarul plin si incapabili sa prinda peste in alte conditii. si cum bucurestiul e mare :lol: au o gramada de abonati.

pupu
veteran
veteran

Mesaj de pupu » 26 Ian 2006, 16:48

Domnilor cum am spus, eu am pescuit pe Hobaia din 94 si cunosc balta perfect tinand cont ca mergeam acolo de 3-4 ori pe luna ,si unii dintre participantii la calificare pentru echipa nationala stiu ca le-am spus la fata locului ce sanse au ,de aceea ma repet cu toate ca se bracona ,si se stia si cine erau , era peste suficient si pentru cine stia zonele dinspre Podisoru pasiunea devenea plictis (la caras ma refer) si cu tot braconajul pescari plecau multumiti , si cum am spus balta era p lina mereu de pescari. Astazi balta e pustie , probabil nu mai braconeaza aia din sat in schimb plasele sunt bagate tot mereu iar pestele este de multe ori vandut in Bolentin vale in centru nu departe de politie.Asa ca stau si ma gandesc cine a pierdut si cine a castigat din aceasta afacere, oricum pescarii obisnuiti au pierdut pe toata linia.

Sa mai auzim si de bine !...

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 26 Ian 2006, 23:48

todi scrie:
MariusC scrie:Degeaba e balta buna, curata, nu manele, peste mare, etc., daca nu e accesibila pt. nimeni (sau aproape nimeni).

Apele ajvps'urilor n'au peste mare? Iar manele prin zonele salbatice ale muresului sau oltului nu cred ca o sa auzi.

cred ca taxele pe baltile din jurul bucurestiului sunt concepute special pentru o anumita categorie de clienti, adica cei cu buzunarul plin si incapabili sa prinda peste in alte conditii. si cum bucurestiul e mare :lol: au o gramada de abonati.

Nu cred ca Hobaia e o problema din punct de vedere al pescuitului. In jurul Bucurestiului sunt destul de multe locuri de pescuit; din punct de vedere al pretului oferta este suficient de diversa.
In aceste conditii astfel de discutii (extrapolate in alt domeniu) incep sa sune ca si cum i-am reprosa lui Ferarri ca nu face masini ieftine (pentru ca altfel sunt destul de bune pentru noi :wink: ) ... si am putea ajunge sa-i reprosam Daciei ca nu are la masini caracteristici la acelasi nivel cu Ferarri.

Hobaia e o initiativa privata destinata unei anume cereri, unui numar redus de clienti. A aparut si rezista ... deci clientii sunt multumiti.
Exista insa si un numar de potentiali clienti ... fie dintre cei nemultumiti de pret ... fie dintre cei care au o abordare de genul asta:
radu.i scrie:
Pentru placerea unu pescuit de calitate, merita macar o data pe an efortu asta.
parerea mea.
Cred ca nemultumiri de genul "Cei bogati cumpara tot ce e mai bun" sunt periculoase astazi (26 ianuarie)... De miine si eu sunt de aceeasi parere. Insa ma abtin sa "arunc cu pietre". (pur si simplu ... ii ignor) :oops:

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 26 Ian 2006, 23:55

Ioane, io nu sunt impotriva burghejilor, da pretul ala e pus in bataie de joc. Asa, ca sa arate ca de fapt pescarii nu sunt bineveniti acolo, si ca banii se scot poate chiar mai bine din pescuitul cu navodul.

Parerea mea!
near the beer

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 27 Ian 2006, 01:00

Costica, pot spune ca de citiva ani nu am mai fost pe nici o balta. Ba mai mult, nici nu mi-am cultivat acele relatii care-mi permiteau uneori accesul gratuit. (e drept ca pe mine ... m-a "prins" iremediabil Prutul)
Poate de accea nu prea pot intelege de unde atitea regrete pentru o balta sau alta (Hobaia, Sarulesti ... etc.).
Si nu cred ca problema sa aiba rezolvare. Este rezultatul unor anume mentalitati suprapuse unor cistiguri mari. (Exista banii ... exista mentalitatea ... iata ca a aparut si cel care stie sa "colecteze" acesti bani.)

Nu cunosc balta. Nu stiu ce a fost, nu stiu ce se prinde acum. Insa observ fenomenul ... si cred ca sunt neutru ... asa incit (cei carora pretul li se pare exagerat) puteti merge pe sfatul meu: Nu sunteti doriti pe acea balta! In nici un caz sa nu faceti eforturi (financiare) sa ajungeti acolo!

As merge mai departe si as sugera sa nu-i faceti "antireclama" pentru ca s-ar putea transforma in mintea unora in tentatia "fructului oprit".
Incercati sa acceptati existenta ei asa cum este, cu argumente logice despre cum s-a ajuns la asa ceva. Vorbiti doar despre locurile unde mergeti la pescuit.

Sa auzim de bine !

Aquaro Angler
veteran
veteran

Mesaj de Aquaro Angler » 27 Ian 2006, 08:47

Mi se pare normal ca intr-o tara sa existe cateva balti destinate exclusiv pescuitului competitional la nivel international. Este posibil ca si costurile investitiilor in populari cu pesti pentru a mentine o densitate optima necesara unor astfel de concursuri precum si alte costuri administrative sa se ridice la nivel european. Taxa de 100 $ la nivelul salariilor din UE nu este exagerata pentru o astfel de balta cu destinatie de circuite competitionale. Este clar ca aceasta balta nu este destinata marii majoritati a pescarilor. Contradictiile apar cand se compara taxa de pescuit cu nivelul salariilor din tara. Dar mai exista si alte balti bune cu taxe de pescuit mici.

Scrie răspuns