Gostilele

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 22 Dec 2004, 17:21

salut dane !nu ma asteptam la atata poezie la un pescar de jig,pe bune .fa-ne un colind cu shad-uri si grub-uri poate producem bani cu el si concesionam gostilele.cat de mare e balta?nu crezi ca poate fi epuizata?romanii pot orice,la noi carasul a ajuns o raritate si acum 10 ani era specie dominanta.
sunt curios cum o sa se imparta balta in doua:rapitor si pasnic.pentru ca a doua regula la salau e ca urmareste sursele de hrana.toamna asta unde luam bib luam si salau.nu ar fi exclus ca salaul sa se simta mai bine in zona de crap.am o intrebare :ai luat strapazan cu urme de salau sau stiuca pe el(e o diferenta) in gostilele? daca da ,asta inseamna rapitor mult,suprapopulare.
walleye

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 22 Dec 2004, 21:04

versurile alea nu le-am compus eu; sugerau ceva
balta este separata in doua printr-o plasa
ce-or sa faca salaii nu stiu, cu urme pe ei nu am vazut

misterb
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de misterb » 11 Ian 2005, 12:58

selectia pescarilor prin marirea pretului, la cote ce depasesc limita comertului de buna credinta (apropos de pescari de buna credinta) in speranta ca cei care isi permit acei bani vor fi oameni de calitate si pescari cu moralitate nu poate decat sa starneasca rasul si mila pt cel care gandeste asa (daca intr-adevar marirea taxelor a avut acest scop). Se stie prea bine ca nu banul aduce si cei 7 ani de acasa si se cunoaste de asemenea multitudinea de parveniti cu bani si fara educatie care , poate ca sa fie in voga au un simplu hobby de sezon, isi pot permite acest pret si mai mult lansete shimano din cele mai scumpe (fara ca macar sa stie de ce sunt asa de scumpe). Aceasta categorie care daca are bani cred ca li se cuvine totul pana si ulita (poate de asta isi parcheaza x5-urile la 1 m de bordura ca sa arate ca ei sunt stapanii) dar care scuipa pe strada sau arunca gunoaiele pe malul baltii si carora le bubuie manelele la statia limuzinei ,poate ca acum se vor extinde si pe balti fie ele si concesionate. Daca aceasta categorie este incurajata asta este. Eu nu spun ca toti care isi permit un asemnea pret sunt din aceasta categorie dar ...
Nu cred ca, costurile sunt atat de mari avand in vedere facilitatile oferite si cum spunea cineva macar de ar fi mai multe barci si daca ar fi dotate cu motor ca sa nu dai la vasle 1 ora pana sa ajungi unde vrei. Investitia este minima si asta se vede si din lipsa unei minime poteci din beton pana la malul apei si a unui drum de acces cat de cat decent. ca solutie pt respectarea regulilor , daca intr-adevar vor sa amenajeze ceva (macar niste locuri de dat de pe mal decente si nu printre gunoaie) nu au decat sa inconjoare balta cu gard la care sa ii aduge senzori pt cei care ar sari (dar asta este o utopie fireste). oricum pt amenajare bani ar fi daca s-ar gasi cineva sa faca o solicitare la Agentia SAPARD sau sa angajeze paznici. Oricum pana acum de cate ori am fost am dat acea taxa dar chitanta nu am primit asa cum ar fi normal. Cat depsre balta numai de bine !
Ca mentiune pe ultima fila a revstei ALP taxa apare ca fiind de numai 300000 lei, taxa de barca nefiind trecuta decat in articol. Cam confuz!

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 14 Ian 2005, 16:57

io am intzeles din ALP ca de pe mal e 300.000.

:?
near the beer

BIBI
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de BIBI » 14 Ian 2005, 20:11

Conform regulamentului publicat în ALP nr. 30 - ianuarie 2005, Gostilele 1 - în amonte de plasă (spre Măriuţa): taxa de pescuit 300000 lei/zi; taxa pt. barcă 600000 lei/zi; pescuitul este permis numai din barca proprietarului bazinului; este permis doar pescuitul cu năluci; pot fi opriţi, într-o zi de pescuit, doi peşti,dacă e vorba despre ştiucă şi şalău; pt. şalău şi ştiucă, dimensiunea admisă - 30 cm. Peştii peste 5 kg vor fi eliberaţi... ; pescuitul de pe mal cu peşte viu sau mort, este interzis. Abonaţii ALP - taxa de pescuit 250000 lei/zi.

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 21 Ian 2005, 20:44

Acum il inteleg pe Florin Negretu. Indignarea lui e perfect justificata. Ia priviti:

http://www.pescuitul.ro/ps/foto.php/id/661a/

http://www.pescuitul.ro/ps/foto.php/id/640a/

Mare-i foamea ! :x
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 21 Ian 2005, 22:00

eu sunt unul din pescarii care ajuns in toamna la gostilele...balta are mult salau...mult inseamna mult...am inteles de la tovarasi de-ai mei ca in vara s-a prins mult salau....pescari care au pus prima oara mana pe o lanseta si un jig...au prins 10kg de salau...c-o fi ca n-o fi asa...nu stiu....cert este ca indecembire...luna in care salaii incep sa doarma....am prins la fiecare iesire...2 salai frumosi..odata am prins 3...pestii peste 2 kg...nu cunosc balta...am dat unde am gasit un prag un ceva..oricum....la nimereala. si am prins. un prieten de -al meu a prins o stiuca de 7kg la jig pe 3 ianuarie. si a eliberat-o. asa ca poate fi prinsa in continuare...cat depre faptul ca in interviul din ALP se spunea vai ce greu este...sa ma scuteasca....reclama pe fata...iar acum eu nu inteleg...in partea dinspre darvari...au scris ca este taxa 1milion. pescuit la crap...daca pescuiesc la salau tot 1milion este taxa? eu am fost pe 10 ianuarie si am fost taxat cu 300de mii pe stavilar,deci in partea dinspre darvari...dar nici nu am prins nimic...sau poate salaii s-au dus inspre mariuta..fiindca au citit in ALP ca salaul trebuie sa stea spre mariuta...ca sa dam 300. si intr-adevar se baga plase ...erau pe dig....o gramada de solzi....se vedea ca cineva a scos o scula...plus ca am vazut pe unii cu barca care scoteau plase...si credeti-ma ca din 2 in 2 metri...era un salau un ciortan....asa ca si cei care au ganduri cu crapii...sa se mai gandeasca. oricum pescari f putini si in decembrie....si in ianuarie....eventual poate mai gasim propuneri...ca nu stiu cum va suna viitorul la "MECCA":) pescarilor de salau din bucuresti.

cristiandinbucuresti

masina + barca pentru duminica 27.02.2005

Mesaj de cristiandinbucuresti » 25 Feb 2005, 15:08

Posesor masina caut posesor barca pentru o partida la rapitor si nu numai duminica 27.02.2005.
Amatori?

Jean Pescaru
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Jean Pescaru » 13 Mar 2005, 18:19

deci taxa este 300k de pescar si 600k pt barca ?Oricati pescari ar fi in barca?

Jean Pescaru
utilizator nou
utilizator nou

Gostile

Mesaj de Jean Pescaru » 17 Mar 2005, 23:34

Am fost azi la Gostile,am pescuit din barca de la 9 la 15.Rezultat=nici o captura.Am incercat toate twisterele si shadurile posibile,chiar si lingurite,pestisori vii si nimik.Erau paznicii care prindeau ceva..la plasa.Nu mai calc pe acolo...

Scrie răspuns