Gostilele

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 29 Noi 2004, 13:05

Intr-adevar balta e f mare si probabil greu. de supravegheat , iar pe increderea pescarilor nu e tocmai bine sa mizezi cel putin nu inca.
Insa ei trebuia sa gaseasca un sistem pentru a rezolva aceasta problema .
Sa creeze un club , sa faca si carduri...solutii ar fi destule .
Eu am inceput sa merg pe aceasta balta incepend din vara si pana acum cred ca am pescuit acolo de 10-15 ori.De fieacre data am intrat pe la caban paznicilor , am inchitriat barca , am vaslit ca Patzaichin , si m-am intors tot pe la cabana lor.Cred ca au putut sa-si faca o idee ca nu sunt genul de pescar nici traistar si nici gunoier.
Ultima oara insa nemaigasind barci de inchiriat am intrebat daca pot intra pe la ei cu barca mea pneumatica.
A trebuit sa astept cam juma de ora pana se trezeste o persoana care sa-si dea acceptul pt asta.
Am fost la un pas sa plec pentru ca m-am simtit .....
Nu vreau sa acuz pe nimeni , cei de acolo au fost in general ok si politicosi , insa nu e normal ce se intampla.
Vreau sa merg la pescuit sa ma relaxez, nu sa vaslesc ca disperatul 1 ora la stilul smuls pentru ca ...nu-i asa?...nu prezint incredere ...sau nu vin din partea nimanui.
Mi-as dori asa cum a zis si Piticu , sa ma duc la ei sa zic uite asta sunt , platesc, intru pe balta si nu ma supar sa ma controleze de cate ori vor.

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 29 Noi 2004, 13:15

ca sa nu supar pe nimeni ...trag o concluzie
in dreptul meu

NU ma intereseaza cum curata balta ...nu e treaba mea ...dar s-o faca
NU ma intereseaza de cate ori ma controleaza ....dar s-o faca si nu cum au venit ieri de ex pt taxa cu barca in cea mai mare viteza facand valuri mai ceva ca la cazino in Constanta
NU ma intereseaza ce fel de club vor sa faca ....dar pt cei ce platesc la fel sa fie la fel
NU doresc sa fiu privilegiat pe o balta indiferent cat de prieten sunt cu nea romica sau paulica sau cum l-o chema , NU as mai avea indrazneal atunci sa spun ce am prins si cum pe o balta unde unii nu o pot face cel putin la fel de bine ca mine

personal inchid discutia aici pt mine dorind sa nu fiu inteles gresit , nu am nimic cu nimeni , fiecare face ce ii place si cum poate ...era o simpla discutie si nu numai la balta in discutie ...cum am spus mai sus ...e de principiu
iar pt domnii dela balta ...frate nu eu te-am pus sa iei balta si nu eu iti spun cum sa iti faci treaba ..fa-o cum trebuie si tot respectul
cat despre pescari acelasi respect
fir intins :D :D

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 29 Noi 2004, 13:19

poate se va face un fel de club ceva
pe de o parte s-a vazut ce inseamna sa ai incredere in toata lumea, pe de alta parte sunt pescari care sunt ok si acestia probabil ca vor avea conditiile necesare de pescuit
om vedea.....

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 29 Noi 2004, 14:30

ok
ca sa concluzionez si eu
eu am crezut chiar ca este o veste buna ceea ce v-am spus, si asta din urmatoarele motive:
- exista f. putine balti pe langa bucuresti, care sa mai aiba rapitor, unde sa dai o taxa rezonabila si sa poti pescui din barca
- din acest motiv in scurt timp s-a vazut ca se pune o presiune mare pe aceasta balta: pescari f. multi, galagie, gunoaie, puiet de peste la sacosa, etc.
sa nu uitam ca balta a fost populata cu tone de ciortan, si va spun eu ca la anul cand vor veni baietii sa nadeasca si sa planteze ar fi iesit mare scandal
- un astfel de loc nu poate rezista fara un set de reguli minime, care sa garanteze faptul ca va ramane si se va dezvolta ca un loc civilizat de pescuit, cu peste, fara gunoaie si manelisti cu zeci de lansete pe mal

din punctul meu de vedere, initiativa de a face din aceasta balta un loc cu acces mai restrictiv este o initativa foarte buna, care ar putea garanta faptul ca se va transforma intr-un loc de pescuit mai civilizat
impartirea baltii in doua: crap si rapitor este iarasi o initiativa foarte buna
faptul ca 80 % din pescarii romani se comporta cum se comporta este iarasi o realitate, pe care nu poti sa o ignori
ca atare, mi se pare normal ca pescarii care demonstreaza ca au o tinuta morala corespunzatoare sa poata sa pescuiasca pe aceasta balta in conditii bune
in fond si la urma urmei omul nu vrea decat sa cunoasca persoanele care vor veni acolo la pescuit, probabil ca pe baza de incredere fiecare va avea acces la aceleasi conditii

ovidiu, aluzia cu lauda nu ma atinge sa stii, si nici chestia cu privilegiatul
in primul rand nu va tine nimeni sa va duceti pe balta cu sonar si motor de acasa, sa il puneti pe o barca de acolo si sa va duceti sa pescuiti unde vreti
sunt convins ca daca cineva se duce la administrator si sta de vorba cu el 10 minute, pe incredere primeste acelasi tratament, inclusiv cu intratul cu barca pe unde vrea
iti spun foarte sincer ca eu daca as avea o balta, in conditiile din tara asta nu as lasa sub nici o forma sa vina cine vrea si sa intre cu barca unde vrea, si eu sa nu am nici un control
asta este realitatea.....

revenind, eu am crezut ca va veti bucura ca se doreste ca acest loc sa devina un loc mai civilizat, si ca pescarii ca noi, care respectam un set de reguli minime vom putea sa mergem la pescuit in conditii civilizate, sa nu gasim gunoaie, baboieri, manelisti samd

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 29 Noi 2004, 17:12

Dan,
se pare ca zicala "de ce ti-e frica nu scapi" merge de minune in ceea ce am postat
accentuasem ca nu ma refer la nimeni anume in ceeace scriu si departe de mine gandul sa ma refer la tine
chiar nu am considerat ca te lauzi cu ceva aici in ceea ce postezi sau in alte domenii
pentru mine forumul ramane un manual de "stiati ca ..." si o " carte cu povesti "
crede-ma ca nu am dorit sa ating pe nimeni in ceea ce am spus si e valabil pt toti cei de aici
cat despre reguli ok ...daca sunt facute nu trebuie decat sa le respectam si nimic altceva ..
balta sa dea Dumnezeu sa fie una excelenta si ma voi bucura alaturi de ceilalti asa cum am mai facut-o

mi-ar parea rau sa intrepretezi altfel de cum am dorit sa fie postarea exact de asta accentuasem cand am postat

voi avea mai multa grija pe viitori la postari SERIOASE caci nu am chef sa deranjez si sa-mi stric placerea de a citi si scrie

scuzele de rigoare celor ce au simtit ce nu exista si numai bine

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 29 Noi 2004, 17:29

ok, nu-i problema, ti-am zis ca oricum nu m-am simtit atins :lol:
om vedea ce s-o intampla
stii care-i problema, ca alternativa la sistemul asta ar fi o taxa uriasa si selctia prin bani
da frate, 1 milion taxa si lasati cate gunoaie vreti si luati ce peste vreti si asta este
patronii plimba apa si fac smecherii sa nu prinda pescarii, pescarii fac ce vor ca doar au dat 1 milion, si asa mai departe

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 29 Noi 2004, 17:57

Regula asta cu bagatul barcii numai pe la casa paznicului are urmatoarea explicatie:

se intra de catre "meseriasi" cu barca si cu un pripon agatat de ea. Pe pripon - 50 de ancore. Si se plimba priponul. Se intra pe la coada lacului si tot pe acolo se iesea.
Chia si eu am anuntat paznicii cu referire la un astfel de meserias. Din pacate, apucase sa arunce cu tot priponul.

Partea proasta: aceasta noua regula nu rezolva problema: se va intra cu barca pe la casa paznicilor, se va lua de la mal, ulterior priponul, se grebla tot fundul baltii, se va scoate pestele tot cu ajutorul altora.
Iar barca, goala, se va scoate pe la paznici, din nou!

dar facem cu totii canotaj! Pe vremea asta e bine, te incalzesti!

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 17 Dec 2004, 15:05

conditii noi de pescuit pe gostilele din 2005

- la rapitor se pescuieste numai din dreptul casei paznicilor pana la digul din amonte, exclusiv din barca, numai cu barca firmei, exclusiv cu artificiale
se pot retine maxim 2 pesti, mai mari de 30 cm, bibanul este la liber

taxa: 600.000 lei barca/zi + 300.000 lei de pescar

partea in aval de casa paznicilor: pescuit la ciprinide - crap, caras, in alte conditii

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 18 Dec 2004, 15:01

Dane, ori sunt eu tampit ori in tara asta se depasesc orice limite ale bunului simt. Nu inteleg partea cu taxa ?!! Barca aia are motor? Nici asa nu s'ar justifica 600 k pe zi.. E ireal :shock: De cand se practica scorurile astea ?

Free Gostilele!! :P

pupu
veteran
veteran

Mesaj de pupu » 18 Dec 2004, 16:24

totul a fost pregatit , nu v-ati prins ? din partea mea sa pescuiasca numai patronii , eu am inca multe locuri unde ma pot duce si unde ma pot simtii mult mai bine

Scrie răspuns