Gostilele

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 18 Dec 2004, 20:37

salut!mi-ati facut capu'mare cu gostilele.nu cred ca mi-ar place sa pescuiesc pe o balta atat de mica cu atat de multi pescari.se duce dracu' intimitatea actului sportiv(?!).dane iarta-ma ca te intreb ,pescarii de pe acest site, din care val de invadatori a facut parte ?(vezi articolul lui florin negretu din aventuri la pescuit) ;sau voi erati aborigenii.oricum mi-a venit inima la loc .credeam ca numai in zona mea,sunt pescari halositi.
in rest, sa auzim de bine.
walleye

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 18 Dec 2004, 20:55

balta nu e chiar mica; in rest nu stiu la ce te referi
eu am fost doar de doua ori anul asta acolo, am dat doar din barca, am prins si m-am simtit bine ambele dati
in rest fiecare cu socoteala lui

piticu
veteran
veteran

Mesaj de piticu » 20 Dec 2004, 10:30

danr scrie:[...]taxa: 600.000 lei barca/zi + 300.000 lei de pescar[...]

adio, gostilele.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 21 Dec 2004, 10:17

ce parere aveti despre articolul din ALP ?

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 21 Dec 2004, 10:20

Al lui Florin Negretu?

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 21 Dec 2004, 10:26

da, despre gostilele

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 21 Dec 2004, 10:39

Mie mi se pare scris intr-o nota mult prea pesimista ca sa nu zic alarmista .
Incheie prin a spune ca nu mai sunt rapitori pe Gostile , ca ''valurile de pescari migratori'' au distrus malurile si pestele.....
Lacul e imens si are un potential enorm ...nu cred ca il pot seca de peste pescarii cu lanseta in mana .
Nu oricine prinde peste pe Gostile si cunoasterea locurilor e extrem de importanta .
Este clar insa ca datorita mediatizarii in ALP si pe Site , tot mai multi pescari frecventeaza aceasta balta
Este de salutat apelul autorului la civilizatie vis -a -vis de curatenia locului de pescuit si binenteles la sportivitate prin eliberarea pestelui prins
Pretul unei zile de pescuit pentru anul viitor cred insa ca e cam piperat si nu imi dau seama inca daca se doreste indepartarea pescarilor veniti in numar mare in ultimul timp sau o selectie a lor

pescarel
senior
senior

Mesaj de pescarel » 21 Dec 2004, 11:16

Articolul e un apel general. Ca e valabil si la Gostilele, asta e altceva.
Cat despre taxa, nu stiu ce se urmareste, insa eu as fi pescuit C&R la taxa rezonabila de pana acum. Dar la anu' sa dau 900, e cam mult. Cred ca mentalitatea e ca traistarii nu pot fi printre cei cu bani multi. Eu insa am vazut in toamna asta "pescari" cu masini smechere, 6 bete de crap bagate la baboi - si un strapazan de pana in 20cm in galeata!
Oricum, oameni vor mai veni. Taxa mare nu inseamna o triere a celor care tin tot, ci mai degraba o 'scoatere' a patronului, dupa mentalitatea: "oricum nu se va prinde, in medie, de peste 900 de caciula".
Noi nu avem altceva de facut decat sa militam pentru o mentalitate curata, in sensul protejarii fondului piscicol, in general, si sa speram ca nu o sa mai fie patronii nevoiti sa recurga la diferite strategii de combatere a traistarilor.
Firele cele mai intinse!

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 21 Dec 2004, 22:01

adriane, acum m-am prins la ce te referi, am citit articolul
esenta este ca pe o strada lunga scurta se ducea un om venind
si-n tacerea lui profunda se auzea boloborosind

pe scurt: migratorii sunt doar pescari care au auzit de o balta buna si s-au dus si ei la pescuit
un lucru foarte normal de altfel....
si au platit toti taxa, chiar daca putini au prins; o omisiune importanta
ca apar gunoaie si se retin pesti sub dimensiune iarasi este un lucru obisnuit, din nefericire, la pescarii romani
ca unii s-au obisnuit sa pescuiasca singuri pe acolo si i-a deranjat aglomeratia este iarasi foarte adevarat, poate a omis sa spuna autorul articolului treaba asta
poate si de aici supararea pe unele site-uri pe care a aparut informatie despre aceasta balta, inclusiv poze cu capturi "insangerate"; ca doar era mai bine sa nu se afle nu ?
ca s-au exterminat pestii de acolo mi se pare o aberatie; au venit multi dar putini au prins; balta este destul de mare oricum
chiar acum vreo 2-3 saptamani s-a prins destul de bine, inclusiv doi salai peste 4 kg
asa ca......

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 22 Dec 2004, 00:00

mie mi se pare ca ultimul numar din AVP, intr-o masura prea mare este dedicat acestui lac.

Dat fiind anunturile de tipul: proprietarii interesati de reclama sa ne contacteze pe adresa redactiei, concluzia e una.

Vaicareli de genul: se impusca pasaricile, "valurile de migratori", "golitul de peste", etc, sunt cam subtiri.

Ma rog, consider ca daca se plangeau de prea multe "valuri de migratori", nu mai faceau atata publicitate si majorau urgent taxa.

Nu zic ca balta nu-i buna. Are si peste destul. Io am auzit de la niste bastinasi ca au bagat si plasele (primele doua saptamani n-au scos rapitorul, dupa....Dumnezeu cu mila!)

In rest - marketing.

Scrie răspuns