dunarea

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
T.Adrian
veteran
veteran

Mesaj de T.Adrian » 09 Aug 2010, 19:36

Tocmai ce am venit de pe Dunare, zona Harsova. Am stat de marti seara pana azi dimineata. Am pescuit doar dimineata de la 5 la maxim 12 (era mult prea cald chiar si la umbra) si puin seara.
Miercuri dimineata am prins avat din orice pozitie timp de vreo doua ore, toti in jur de 1-2 kg si unul m-a rupt in anafor fara sa imi dea de inteles cat era de mare. Din pacate a plecat si cu lingura oscilanta in gura. La oscilanta tragea doar pe modelul pe care l-am pierdut :lol: si era singura lingura asa.
Dupa incercat alte culori fara nici un rezultat, am bagat o rotativa axat de la Berti si a reinceput recitalul pana am agatat-o intr-o piatra pe care am fortat-o. La fel ca si la oscilanta, era singura din trusa :D
Una peste alta, avatul a incetat sa manance pe la 8-9 dimineata asa ca m-am apucat sa plimb o rotativa Panther Martin pe langa maluri pe langa copaci ca sa pot sa stau si cat de cat la umbra. Iarasi, surpriza, marlitza din orice pozitie. De la 100-200 gr pana la kg (mai rar). Unele dintre ele sareau in sus si faceau lumanari ca pastravul 8) . Cand m-am plictisit sa astea mici, m-am apucat sa dau cu linguri mai mari oscilante la care au sarit cateva stiuci mai rasarite (nimic trecut de 1.5-2 kg). Am dat si cu un vobler Rapala original floater la care s-a bagat o stiuca mare (estimata) pentru ca m-a tinut in dril cateva minute fara sa apuc sa o vad dupa care a scuipat voblerul :( .
Asta a fost prima zi. A doua zi a mers ceva mai slab dar aproape la fel de distractiv.
Din a treia zi a crescut dunarea cu 10-20 de cm si toti pestii s-au ascuns. Singurul mod in care mai puteai sa faci ceva era sa dai la undita sa prinzi babusca de 3-400 de grame care ofera super driluri pe o varga fina :) . Nu aveam batul de fly la mine asa ca dadeam ceheste stand in apa pana la brau (bineinteles la momeala naturala desi sunt sigur ca ar fi tras si la nimfe mici).
A patra si a cincea zi a fost teribil in lipsa pestelui care nu isifacea aparitia. Caldura capatase in felul asta un efect dea dreptul insuportabil, motiv pentru care singura "distractie" a fost balaceala in apa pana la piept (mi-a fost frica sa ma bag mai la adanc) :!:
Una peste alta, o iesire foarte reusita, mai ales ca am invatat ca trebuie sa ai cel putin 2 modele din fiecare naluca.
Fire zbuciumate va doresc!
Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.

Bogdan_Alex
veteran
veteran

Mesaj de Bogdan_Alex » 09 Aug 2010, 23:04

Si eu am fost la Giurgiu in we. Lume multa si balaceala. Intre copacii cazuti in apa altfel statea povestea. Fierbea apa si nu de avat. Cum zicea si "antevorbitorul" meu , marlitzele faceau legea. Se pare ca de cand cu inundatiile ceva s-a petrecut pt ca eu nu am vazut atatea marlite pe Dunare si cu atat mai putin pe zona care o colind. Cot la cot, avatii mari si marlitele dadeau iama'n obleti. Eu nu m-am ales decat cu o sg marlita si 2 scapate la X-rap culoare Goby , dupa ce am scufundat toata trusa fara alte rezultate. Caldura insuportabila a scurtat si partida si m-am capatat si cu un bronz pronuntat pe langa polarizati.

serbanhbk!!
veteran
veteran

Mesaj de serbanhbk!! » 10 Aug 2010, 20:57

xact acelasi lucru l-am observat pe br. sf ghorghe :(

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 30 Aug 2010, 09:38

am fost sambata la giurgiu.apa in scadere in mod vizibil.strapi si moace.de unde o fi aparut atata mocuta?daca reuseste sa scape in trei ani o sa avem somotei ca lumea.mai bine a mers avatul mai ales seara dupa asfintit.

modigliani
veteran
veteran

Mesaj de modigliani » 27 Sep 2010, 21:26

rine scrie:mai bine a mers avatul mai ales seara dupa asfintit.
Nimic mai adevarat ( vorbesc despre weekend-ul trecut ) . Avat ,, la greu " , marlita la fel , + doua sau trei atacuri ( semi-drill-uri) fulminante . ...... Dunarea ca-n niciun an de pana acum ( din cat stiu eu despre EA ).

Giurgiu : somn , crap ..... aproape lipsa , avat , marlita ( !!! ) ca niciodata , salau ..... ,, subtire " , etc .

Conditii meteo ..... de tot felu' . De la soare ,, topitor " pana la ploaie mocaneasca de ne-a dus la ,, hipotermie " . Presiune la fel , temperaturi , lumina , etc , la fel .

Aia e , cand e sa fie este , cand nu , nu !

...................................................

Dunarea , ...... s-o manance tata pe EA de ,, nebuna " !
Saptamana viitoare ..... Cernavoda sau Fetesti . Tre sa dau de el neaparat !

T.Adrian
veteran
veteran

Mesaj de T.Adrian » 03 Oct 2010, 20:25

Mai des ca niciodata anul asta, revin cu vesti de la Dunare.
Am fost de la pod de la Vadul Oii la deal pana dupa Harsova. Cu parere de rau, a fost cea mai slaba iesire de pe anul asta de la Dunare.
Apa crescuta excesiv de mult pentru perioada asta iar pestii parca erau intrati in pamant.
Am pescuit in doua zone foarte bune de avat, locuri unde am avut mereu prezentari frumoase, si acum am prins un singur avatel de vreo 25 de cm.
Marlitele care te scoteau din plictiseala tragand la foc automat datile trecute, acum deabia se arata una la jumatate de ora.
Suparat, am zis sa incerc si salaul asa ca m-am asezat pe un loc bun (adanc, frumos si cu piatra). Am insistat cu voblere si jeliboane fara nici un rezultat. Am pierdut 2 Rapale bune :( si o carca de jiguri intr-un prag nenorocit). Astazi am pescuit iar pe acelasi loc si nu am agatat decat o data fara sa pierd naluca. Naiba stie ce era acolo :lol:
Una peste alta, la Dunare era destul de aglomerat si destul de racoare. Totusi, ca de obicei, mi-a facut deosebita placere sa o vizitez chiar daca de data asta m-a cam "dezamagit".
Pana data viitoare... 8)
Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.

adrianc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de adrianc » 08 Oct 2010, 17:25

stie cineva cum e pe bratul Borcea, scazuta, crescuta, etc? As da o fuga dar mi-e sa nu fac drumul degeaba..

mersi!

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 08 Oct 2010, 17:31

Adi arunca o privire aici: http://www.afdj.ro/cote/cote.htm

ag_master
junior
junior

Mesaj de ag_master » 10 Oct 2010, 15:34

adrianc scrie:stie cineva cum e pe bratul Borcea, scazuta, crescuta, etc? As da o fuga dar mi-e sa nu fac drumul degeaba..

mersi!
Borcea e mare, m-am intors vineri de acolo si inca crestea. Toata saptamana a batut un vand idiot care nu s-a oprit nici macar noaptea! Peste putin de tot, sta ascuns, el stie unde!!!

andreiu_32
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de andreiu_32 » 10 Oct 2010, 22:18

am fost azi pe borcea,crescuta tare,pestele a mancat rau de tot o lingurita oscilanta de la berti( cei pe la kil asa) si aia mai imbracati intre 2 si 4,5 kile au papat voblere de neadancime.
Un strap pe la kil juma a mancat un mans+30 g plumb

Scrie răspuns