dunarea

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
modigliani
veteran
veteran

Mesaj de modigliani » 18 Mar 2011, 23:48

Tica , .... sa traiesti !!! :wink: :bere: :bere: :bere:

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 26 Mar 2011, 21:12

am fost azi pe Dunare la oltenita -spantov . vant frate nu gluma. daca era iarna se chema viscol.zburau crengile din pomi de parca erau fulgi . nici nu puteai sa lansezi.apa creste vazand cu ochii. capturi :un avatel sub 500 de grame . singurul.

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 26 Mar 2011, 21:17

Ticaaaaaaaaaa , are Pictoru' o surpriza pentru tine . Cica dabia asteapta sa-ti povesteasca . :lol: :lol: :lol:

modigliani
veteran
veteran

Mesaj de modigliani » 29 Mar 2011, 19:24

Indian Larry scrie:Ticaaaaaaaaaa , are Pictoru' o surpriza pentru tine . Cica dabia asteapta sa-ti povesteasca . :lol: :lol: :lol:
Nene , de cateva zile .... nu-i ! :shock: O fi pe Dunare ????? :wink:

stradic
veteran
veteran

Salau dunare

Mesaj de stradic » 21 Apr 2011, 07:52

Ieri am vazut un salau urias prins la Giurgiu :idea: :idea:
rapala the best vobler in the world

rine
veteran
veteran

Re: Salau dunare

Mesaj de rine » 21 Apr 2011, 14:39

stradic scrie:Ieri am vazut un salau urias prins la Giurgiu :idea: :idea:
unde mah? pe yotbe?

stradic
veteran
veteran

salau

Mesaj de stradic » 21 Apr 2011, 22:12

nu nu l am vazut live :!:
rapala the best vobler in the world

Poppy
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Poppy » 08 Mai 2011, 11:10

În zona Păcuiul lui Soare (Cl) a fost cineva în perioada asta ? Este inundată insula, a dat cineva acolo ?

T.Adrian
veteran
veteran

Mesaj de T.Adrian » 16 Mai 2011, 08:29

Dupa un inceput de an teribil la serviciu, care m-a tinut in focuri pana acum, iata-ma ca reusesc intr-un final sa trag o fuga la Dunare.

Faptul ca am baut o dusca in seara de dinaintea plecarii, m-a facut sa nu respect planul cu plecarea la 4.30 AM. Cu greu ma urnesc din pat si la 5.15 AM sunt in masina si sorb o cafea luata din benzinarie.

Bucrestiul e liber, si cu toate astea parca semafoarele nu tin cu mine, asa ca le prind pe rosu pe doua din trei :lol: Deja trezit bine, ajuns pe autostrada infig piciorul in acceleratie, si in scurt timp imi gasesc si un "iepure" care mergea suficient de tare incat sa nu ma plictisesc urmarindu-l :lol:

Imagine

In intarziere fiind, rasaritul ma prinde pe autostrada, dar imi ofera o imagine fantastica. Din pacate, nu am reusit sa ii fac o poza multumitoare, dar mi-a reusit una acceptabila, dupa cum "puteti uita" :P

Imagine[/URL]

Ii dau bice in continuare si la 7.30 am sunt pe malul Dunarii. Ca sa nu ma car cu tot arsenalul dupa mine si sa am mobilitate, pregatesc rapid trusa de avat, mai pun cateva naluci universale, cateva jeliboane si ma duc la locul clasic, care mi-a adus multe bucurii in trecut. Era o ceata sa o tai cu cutitul, apa foarte putin tulbure si nu rece, asa ca incep partida cu un SSR firetiger.
Insist si tot insist, din pacate fara nici macar un tzac, asa ca alternez intre rattling/cracking, SDRs, shaduri albe/verzi pe gramaje diferite. Tatonez locul cu o varietate imensa de naluci, acoperind apa de la suprafata pana la substrat. Evident, nu vroia sa manance. :roll:

In 2-3 ore, deja incepe soarele sa lumineza excelent, si, rareori, se mai vede cate un atac de avat la suprafata. Pun Thrillul de 7, si incep munca :lol: . Lanseurile sunt impresionante, viteza de recuperare la fel, dar avatii se lasa asteptati. Incerc recuperarea in dinti de fierastrau cu viteza ceva mai mica cu acelasi rezultat.

Deja imi este evident ca locul clasic de avat nu merge, cel mai probabil din cauza ca Dunarea era scazuta cu 1-2 metri fata de cum e in mod normal in zona respectiva.

Schimb locatia, ducandu-ma ceva mai "la deal", si incep sa caut salaul/stiuca pe ceva shaduri de 12 pe jig de 28. Morcovul lucreaza exceptional, spunandu-mi tot ce se intampla in apa si confirmand, din nou, ca pestii nu vor sa pape.
La un moment dat, Atac. Intep, ma opintesc putin, si ma bucur desi sunt inca sceptic. Incep recuperarea si imi pare ca ceva totusi e acolo, dar in scurt timp realizez ca e vorba despre altceva. Dupa vreo doua minute de "dril", scot si prima captura, trebuie sa recunosc "impresionanta".

Imagine[/URL]

Unii scot din apa carpe sau alte tampenii pline de jiguri si voblere Rapala. Eu... :lol:

Abandonez prima zi de pescuit, promitand sa revin cu forte proaspete "maine".
A doua zi ma intampina cu un vant puternic, cu mult frig si vreme foarte instabila. Cu toate astea, la ora stabilita sunt pe malul Dunarii, cu planul de a castiga cat mai mult timp pe apa in scurtul concediu.
Dunarea in continuare in scadere lenta dar vizibila, imi ofera o marla scapata la mal pe un shad verde glitter de 12 cm si un pui de avat caruia nici poza nu i-am facut.
Ca de obicei, Dunarea si-a luat "Taxa", facandu-ma sa las in apa un GSR alb de 7, o rotativa 5 de stiuca, o rotativa Berti model vechi + ceva mai multe jiguri si jeliboane.
"Deliciul" a venit cand incercand sa lansez un Thrill la mama naibii, chiar mi-a reusit deoarece pickup-ul mulinetei a revenit pe lanseu (probabil cin cauza ca nu l-am dat pana la capat si nu mi-am dat seama), PP-ul de 10 a cedat si Thrillul chiar s-a dus acolo unde l-am trimis :lol: :lol: :lol: Initial am crezut ca a pocnit blankul morcovului asa ca intr-un final chiar m-am bucurat ca nu a fost cazul si s-a dus doar voblerasul.

Sumar, desi fara capturi notabile, mi-a facut placere as o revad. Mi-am facut si niste prieteni, niste copii sarmani care stau in zona aia si traiesc mai mult din pescuit, copii care prindeau guvizi cu undite improvizate, cu rama pe carlige de 8. Mai jos, puteti vedea cat de importante erau pentru ei unditele respective, si cat de grav era daca se agatau.
Mi-am propus, si sper sa nu "uit", ca data viitoare sa le duc cate o undita ieftina si ceva maruntisuri de pescuit, cat sa aiba si ei parte de o bucurie, facand pescuitul si o placere pentru ei, nu doar o necesitate.

Imagine[/URL]

Una peste alta, nu stiu cum se prind avatii aia pe Mures, dar Dunarea inca nu este prea darnica :)
Fire zbuciumate tutoror si multa sanatate :bere:
Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 16 Mai 2011, 09:21

...vin ele si vremuri mai bune, important este ca ai facut iesirea. :wink:

Scrie răspuns