conditii acces cu barca pe Gilau, Tarnita, Som. Cald
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
pe vremea cand prindeam si eu pastrav pe tarnitza era o gramada de clean, nu stiu daca neaparat cleanul e sinonim cu dipsaritia pastravului .
Bibanul s-ar putea sa fie o problema intrucat manaca icrele .
M-as bucura daca cineva care se pricepe ne-ar lamuri
M-as bucura daca cineva care se pricepe ne-ar lamuri
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
[quote="horacleus"]Pe Somesul Cald si Tarnita conditiile sint clare:accesul cu orice tip de ambarcatiune interzis!Amenda de la 50-100 milioane.Ce se intimpla-n realitate e alta poveste.Pe Tarnita o gramada de barci, citeva cu motor.
Si pe Somesul Cald sint barci, da' mai putine.Pe mine inca nu m-a intrebat nimeni nimic, da' am auzit ca pe Tarnita s-ar fi aplicat niste amenzi.[/quote]
Sunt clare dar se pare ca nu-s clare!
Faza-i in felul urmator: scrie ca nu-i voie cu nici un fel de ambarcatiune. Dar nu scrie ce inseamna ambarcatiune. He-he! Smecherie! Daca iei legea si citesti vezi ca ambarcatiunea e definita ca fiind cu lungimi cuprinse intre 2.5 m si 24 m. Deci daca ai barca mai mica de 2.5 m sau mai mare de 24
esti in regula.
Acu faza e ca "inteligentii" gardieni publici n-au citit nici ei legea si trebuie sa le explici sau sa le arati textul.
Am mai patit si ca eram in barca si a venit un gardian pe mal strigand dupa noi. Ne-am dat mai aproape, i-am zis ca e voie cu barci sub 2.5m. La care el (care venise 500-800 m pe jos de la baraj):
"Bine ca stiti de faza asta si seful m-a trimis degeaba pana aci!" si a plecat si ne-a lasat in pace.
Am vorbit cu multa lume. Nu am cunostinta sa se fi dat vreo amenda. Au fost unii amenintati. Dintre ei o parte au iesti ca nu stiau legea, altii au pescuit in continuare si n-au patit nimic!
Poate ne zice Costica ce articol de lege e ala ce defineste ambarcatiunile.
Pt Calone: daca vrei sa dai la clean si nu la pastrav, lacuri mai bune decat Tarnita si Belis nu cred sa fie in tara asta.

Sunt clare dar se pare ca nu-s clare!

Faza-i in felul urmator: scrie ca nu-i voie cu nici un fel de ambarcatiune. Dar nu scrie ce inseamna ambarcatiune. He-he! Smecherie! Daca iei legea si citesti vezi ca ambarcatiunea e definita ca fiind cu lungimi cuprinse intre 2.5 m si 24 m. Deci daca ai barca mai mica de 2.5 m sau mai mare de 24

Acu faza e ca "inteligentii" gardieni publici n-au citit nici ei legea si trebuie sa le explici sau sa le arati textul.
Am mai patit si ca eram in barca si a venit un gardian pe mal strigand dupa noi. Ne-am dat mai aproape, i-am zis ca e voie cu barci sub 2.5m. La care el (care venise 500-800 m pe jos de la baraj):
"Bine ca stiti de faza asta si seful m-a trimis degeaba pana aci!" si a plecat si ne-a lasat in pace.
Am vorbit cu multa lume. Nu am cunostinta sa se fi dat vreo amenda. Au fost unii amenintati. Dintre ei o parte au iesti ca nu stiau legea, altii au pescuit in continuare si n-au patit nimic!
Poate ne zice Costica ce articol de lege e ala ce defineste ambarcatiunile.
Pt Calone: daca vrei sa dai la clean si nu la pastrav, lacuri mai bune decat Tarnita si Belis nu cred sa fie in tara asta.
[quote="Sorin"]pe vremea cand prindeam si eu pastrav pe tarnitza era o gramada de clean, nu stiu daca neaparat cleanul e sinonim cu dipsaritia pastravului .
M-as bucura daca cineva care se pricepe ne-ar lamuri[/quote]
Nu ma pricep, dar stiu ca pe vremea aia se bagau zeci de mii de alevini de pastrav pe an, plus cateva mii de pastravi. Asa ca pierderile erau suplinite.
Dupa ce au golit lacurile de apa (si implicit de peste) nu s-a mai facut nici o populare serioasa. Asa ca de unde sa se mai refaca? In schimb cleanul vicleanul s-a adaptat si s-a inmultit bine pe pantele pietroase. Lacurile avand mancare destula s-a inmultit si s-a dezvoltat f bine.
M-as bucura daca cineva care se pricepe ne-ar lamuri[/quote]
Nu ma pricep, dar stiu ca pe vremea aia se bagau zeci de mii de alevini de pastrav pe an, plus cateva mii de pastravi. Asa ca pierderile erau suplinite.
Dupa ce au golit lacurile de apa (si implicit de peste) nu s-a mai facut nici o populare serioasa. Asa ca de unde sa se mai refaca? In schimb cleanul vicleanul s-a adaptat si s-a inmultit bine pe pantele pietroase. Lacurile avand mancare destula s-a inmultit si s-a dezvoltat f bine.
Si inca 2 vesti "bune" pt. pescarii clujeni: permisul ses+munte 1.650.000, lacul Somesul Cald va fi golit in mai se pare, si Somesul in amonte de oras plin de mizerii pe mal, ca sa-ti taie cheful de pescuit.Jenant e putin spus.Din partea mea, sa astepte babatiia de la ajps sa ii platesc permis, ii mai trebuie 2 vieti.
Si ca sa continui in aceeasi nota optimista ,s-ar putea sa se lege si de Tarnita.Informatia despre Somesul Cald e 95% sigura, am o cunostinta care lucreaza la baraj.De Tarnita vor sa se lege pt. ca anul asta sau urmatorul au in plan sa lege conducta de apa potabila in Tarnita.Momentan e pe Somesul Cald, si au probleme pt. ca apa se colmateaza des.
Naspa de naspa.

proaste vesti...
nici nu cred ca imi vizez muntele pe anu asta... da-i naibii de prosti.
Oare in Maramures si Salaj e valabil permisul de ses vizat la Cluj?
Cat costa sesul simplu?
nici nu cred ca imi vizez muntele pe anu asta... da-i naibii de prosti.
Oare in Maramures si Salaj e valabil permisul de ses vizat la Cluj?
Cat costa sesul simplu?
God Grant that I may live to xxx until my dying day, And when it comes to my last cast
I most humbly pray, When in the Lord's safe landing net I'm peacefully asleep,That in His mercy I be judged As big enough to keep.
I most humbly pray, When in the Lord's safe landing net I'm peacefully asleep,That in His mercy I be judged As big enough to keep.