Ce se intampla cu Somesul ?

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

mmrazvan
junior
junior

Mesaj de mmrazvan » 09 Noi 2005, 23:32

Nu stiu cine are grija de ape, da is curios cine are grija de banii pe care pescarii ii dau pe un permis. Pe langa faptul ca anu' asta nu am vazut pe nimeni sa intrebe de permis, asa nu am vazut cine sa curete, sau macar din cotizatie sa umple pet-urile care s-au strans pe langa apa, mai ales ca dupa asa inundatii s-au strans multe. Poate gasesc o metoda sa fac o barca din ele, si apoi o sa imi puna taxa pe ea. Si o amenda pe langa...

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 10 Noi 2005, 04:27

Pe mine singura data cand m-a intrebat cineva de permis a fost prin 2001 pe Bicaz. Eram cu toate in regula dar ce m-a deranjat era ca paznicul a venit chemat de un "pescar" la stationar, dadea cu rame, eu trecusem pe langa el si dadeam la blinker si asta probabil si-a dat seama ca sunt strain de loc si imediat s-a dus si a chemat paznicul si veneau amandoi ranjind ca se gandeau ca o sa-mi confiste sculele sau ceva. Era tare necajit ala cand a vazut ca aveam permisul in regula. Probabil ca voia silstarul spiral-x telescopic, prima mea lanseta cat de cat, care era inca in rodaj. Intotdeauna am avut permisul ok, chiar daca pe Somes de exemplu, unde merg cel mai des, nu m-a controlat nimeni niciodata.

fisherman
veteran
veteran

Mesaj de fisherman » 10 Noi 2005, 08:03

eu sunt posesor de permis din 1990. pana acum am fost controlat de 4 ori , desi partidele de pescuit cred ca pot fi numarate cu sutele. in una din rarele ocazii cand baietii au controlat permisele, din vreo 30 de pescari care eram insirati pe malul muresului am avut surpriza sa constat ca doar eu si amicul meu aveam permise. restul... pauza.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 10 Noi 2005, 08:36

mmrazvan scrie:Nu stiu cine are grija de ape, da is curios cine are grija de banii pe care pescarii ii dau pe un permis.
Vazand ca esti clujean banui ca ti-ai vizat permisul la Cluj. In acest caz, de banii care AU FOST ai tai are grija un batranel pe care il cheama Morar. Si are mare grija de ei, ca de ai lui. De fapt sunt ai lui, caci ai tai nu mai sunt si altceva nu s-a facut cu ei. Dar ce vrei, are familie, responsabilitati, un standard de viata ... normal ca are nevoie de salar mare. Si daca mai convingi inca 1000 de pescari sa isi vizeze permisul la Cluj, atunci va putea in sfarsit sa isi dubleze salarul si sa aiba grija si de banii lor. Ca de ai lui!

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 10 Noi 2005, 08:56

afff acum inteleg de ce mi-ati spus ca preferati sa vizati permisele din jud Bh... aici macar se populeaza apele cit de cit din banii alea, si se controleaza permisele.... dar asa e normal daca au investit banii in ceva sai controleze cine foloseste... numai in fiecare lant e un ochi mai slab , si in Bh cei de la protectia mediului sunt alea.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 11 Noi 2005, 09:22

Pe Alesd am vazut de mai multe ori cand faceau populari, am vazut si controale. S-a intamplat si sa vad braconieri cu plasele si am sunat si au venit AJVPS cu Politia si i-au saltat. Evident ca totdeauna se poate face mai mult, dar la Cluj nu cred ca se poate face mai putin!

fisherman
veteran
veteran

Mesaj de fisherman » 11 Noi 2005, 09:47

si la alba la fel. nu stiu care de la care s-a contaminat cu nepasarea asta. singura lor activitate este sa-ti ia banii la inceput de an, si dupa aia, PA!

dr.pike
Moderator
Moderator

Mesaj de dr.pike » 11 Noi 2005, 11:34

Nu va mai plangeti atat ma de morarita...ca e batran si azi maine moare...scapam de el si o sa vina unu' ce o sa aduca bani de acasa sa populeze apele clujene :D:D:D

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 13 Noi 2005, 18:41

Am fost azi la Somes, in zona podului de la Benesat. Zero barat. Un pescar a luat un avat de cca 1kg putin mai sus de pod la vobler (nu stiu ce vobler).

Am dat cu voblere si cand am vazut ca nu intra nimic am incercat ceva shaduri. Am avut un atac, nu stiu ce a fost dar a atacat destul de violent, l-am tras cativa metri si a scapat (poate avat sau clean ca salaul e mai discret).

Un pescar, obisnuit al locului din cate am inteles, mi-a spus ca saptamana trecuta a prins de sub pod o mreana de vreo 3 kg la shad alb de 6cm.

Am incercat azi si o nazbatie de jig care are o paleta rotativa mica prinsa sub plumb, in dreptul inelului de prindere. A mai pescuit cineva cu asa ceva ? Daca da ati avut rezultate cu acest tip de jiguri ?

axel
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de axel » 14 Ian 2006, 08:03

Hai ca tot nu e chiar rau!
Parca s-au mai dezmortit pestii de pe Somes.... ma refer aici strict la zona Jiboului, dar cred ca asa e peste tot.
Nu pot zice ca se prind pesti ca in alti ani pe vremea asta, dar comparativ cu lunile de toamna in care in total cred ca am prins 5 pesti, si astia la naluci, faptul ca am avut trasatura la rama imi da sperante noi.
In week-andul asta incerc cleanul la ficatei de pui.....
Am sa va comunic rezultatul :)

Scrie răspuns