Canal Farcasele Olt

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

stefanflorin
veteran
veteran

Re: Canal Farcasele Olt

Mesaj de stefanflorin » 29 Apr 2012, 20:28

daca ai barca mai faci treaba pe ici pe colo, fara... slabe sanse, iar biban in zona aia doar in lac, mai ales ca acum 2 ani a fost secata portiunea dintre Frunzaru-Farcasele.
Urasc atarnatorii!

wildexplorer
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de wildexplorer » 02 Mai 2012, 18:32

Ieri seara a fost un apus superb la Farcasele; apa ca oglinda reflecta in detaliu culoarea cerului. Si in acest decor de poveste si-au facut aparitia bibanii zburatori. Sute de bibani muscareau. Si acest spectacol face parte dintr-o zi de pescuit, mult mai reusita decat o zi de pescuit sfarsita cu sfaraitul pestilor in tigaie!

catax4u
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de catax4u » 03 Mai 2012, 20:53

In perioada asta nu cred ca o sa ai sanse prea mari la bibani, mai ales ca Oltul e foarte crescut. Mai degraba incearca in balti secundare. Numai la stationar, la albitura si carasei am vazut ca se prinde.

catax4u
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de catax4u » 03 Mai 2012, 20:57

Pt. stiuca am auzit ca s-a prins mai sus, pe Ipotesti, in malurile cu plopis sau in zona cu multa vegetatie, dinspre mal de la Malu Rosu. Daca a fost cineva la stiucarit pe acolo sa de-a mai multe informatii, rog frumos, nu degeaba :respekt: .

wildexplorer
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de wildexplorer » 04 Mai 2012, 17:16

Ai mare dreptate catax4u, la spinning nu m-am atins de bibani, erau foarte multi dar mici. Si aici am intalnit urmele acelor "pescari" de stationar care au declarat razboi bibanului pe motiv ca le mananca alevinii si ramane juvelnicul lor gol. Am gasit bibani uscati pe mal, lasati sa moara in soare...
In apa erau multi bibani, dar mici si muscareau tare frumos seara. Stiuca...nici gand de ea! Salau, cu siguranta este dar nu am incercat. Am gasit un strapazan mort in balta de la ecluza, acolo credeam ca e doar albitura. E posibil sa comunice cu Oltul aceasta balta, pe sub drumul de pamant.
Revin peste o luna sa fac un inventar! :) Sau sa ma intorc cu buzele unflate... :))

catax4u
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de catax4u » 04 Mai 2012, 17:50

Balta respectiva comunica cu Oltul pe unde ai zis tu. Dar eu sunt tare curios sa incerc la stiuca mai sus inspre Ipotesti. Din cate m-i s-a spus ar fi ceva stiuca mai maricica. Oricum momentan nu merge altceva decat stationaru' la albitura, caras si ocazional mai prinzi si cate un guvid de Dunare. Stationar , la lanseta iar nu merge, asa ca as incerca stiuca dar as vrea sa aud si alte pareri daca intr-adevar este stiuca acolo. O balta cu stiuca stiu unde este si am si pescuit o data pe anu asta acolo(la Frunzaru sau Babiciu daca vrei, dar balta este pe partea cu Frunzaru,in stanga Oltului), dar am luat numai o marlita, cele mai mari sunt ocupate cu depusul de icre. Asa ca singura varianta ar fi la Ipotesti sau Malu Rosu.

wildexplorer
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de wildexplorer » 04 Mai 2012, 18:07

Am braconat si eu la albitura, fara sa retin prea multi carasi. Si ma pot lauda si cu 3 guvizi in panoplie.
Spre surprinderea mea, carasii aveau un comportament oarecum de rapitor, nu gustau momeala statica. Era suficient sa tarasc viermii cativa metrii spre mal si ii luau din zbor. Sa vad cine a mai facut spinning la caras pana acum! Cu bologneza, adevarat, dar tot spinning! :D

wildexplorer
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de wildexplorer » 04 Mai 2012, 18:11

La Stoenesti am vazut de pe sosea, de o parte si de alta a oltului, cate o balta sau canal, ambele destul de salbatice. In ele as vrea sa caut stiuca data viitoare. In cel mai rau caz am sa zgarii apa ca la Farcasele...

catax4u
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de catax4u » 04 Mai 2012, 18:33

Poate te referi la balta de la padure.Din cate stiu se mai numeste "Balta lu' Pitigoi", nu stiu de ce. Daca vrei sa incerci la balta de la peco de la Stoenesti, din ce stiu, cel putin portiunea care este putin mai sus de pod, bagata in padure, in stanga Oltului(in partea dreapta daca privesti dinspre pod spre baraj) imediat dupa dig, am auzit ca ar fi concesionat-o cineva. Am vazut si o cabana construita acolo. Nu stiu daca si portiunea din spatele peco-ului e concesionata. Iar balta de pe partea unde este Farcasele mi-a mai zis cineva ca a luat caras, nu stiu de rapitor daca tine.

wildexplorer
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de wildexplorer » 04 Mai 2012, 18:39

Am fost la balta din padure, cea cu cabanuta si ponton. E concesionata si e in curs de amenajare insa e f. mica si nu are rapitor. Cel putin asa stie proprietarul, l-am gasit acolo si muncea cu niste baieti la amenajarea malului de langa cabana. Pana anul viitor a spus ca nu o deschide. Cu siguranta va aparea bibanul in ea, dar nu cred ca va avea sanse sa creasca maricel.

Scrie răspuns