contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
luci_t
- veteran

-
stiti ceva despre pescuitul pe barajul Lesu? Ce pesti sunt si care e regimul de pescuit?
o sa ajung acolo prin iunie-iulie si as vrea sa stiu si eventuale locuri de cazare sau merge cu cortul
merci

-
Chief
- veteran

-
Din ce stiu eu, dar numai ca informare, nu am fost acolo demult (ultima oara acum vreo 5 ani si nu la pescuit), ar fi clean, caras destul de mare si pastrav. Valea Dracului are oricum pastrav si se varsa in laculLesu. Zona este oricum extraordinara. Cand am stat eu acolo, am stat la hotel iar conditiile erau bune si era deosebit de ieftin. Lacul e a directiei apelor, normal, si cred ca taxa se plateste la AJVPS Bihor. Astept si eu ceva informatii mai noi. Ar fi frumos sa fie si salau, seamana cu Firiza.
-
luci_t
- veteran

-
multumesc pt informatii, se pare ca d-l caras e prezent in aproape toate apele noastre
Stii cumva daca e permis pescuitul din barca?
o sa mergem cu prietenii si doar noi (eu si nevasta) suntem infectati de virusul pescuitului iar daca e permis cu barca sigur imi pot prelungi sederea pe baraj sau pe Valea Dracului
-
Chief
- veteran

-
Mai multe informatii nu stiu, atunci nu cred ca erau barci de inchiriat si nici nu imi amintesc sa fi vazut pe nimeni cu barca dar e posibil sa fie voie. Te-as sfatui sa suni la AJVPS Bihor.
-
bondan
- senior

-
Nu stiu regimul sau cum e cu taxa, dar stiu pescari care dau numai din barca acolo. partea nasoala vara e ca barcile cu motor si scutere fac legea. cel putin acum 2-3 ani asha era.
-
luci_t
- veteran

-
am vorbit la ajvps bihor si un domn foarte amabil mi-a spus ca ei administreaza barajul iar tariful este de 130lei (legitimatia ajvps bihor) plus 30lei (taxa de lac sau apa populata de ajvps) Taxa se poate plati in oradea sau salonta
cat despre barci nu stiu nimic ca am uitat sa-l intreb

-
Adi_
- veteran

eu am fost acolo acum vre-o 3 ani. era o tabla cu "pescuitul interzis" dar era plin de pescari, si pe mal si din barca
eu am prins clean mult la vobler, de pe mal.
din ce am vazut recent la o emisiune tv, vara e dezastru acolo in sensul ca lacul e plin de barci cu motor, ski-jet-uri, etc. nu prea sunt conditii de pescuit. primavara si toamna ai putea incerca...
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
-
luci_t
- veteran

-
da, ar fi mai bine, dar fiind o iesire la iarba verde cu prietenii eu nu as scapa ocazia de a incerca sa pescuiesc. Ar fi de preferat sa fie ca si ghiorocul in arad unde sunt interzise motoarele termice (desi mai sunt si din alea)
-
_Sanya
- veteran

-
te-a infoprmat gresit .... apa apartine de romsilva si din cate stiu eu e rezervatie naturala deci pescuitul interzis .... cel de care te-a dat informatia probabil a vorbit despre Les , e un lac de ses , a AJVPS si intredevar permisul e de 130ron + 30ron taxa de pescuit daca vrei sa pescuiesti si in prohibitie ....
-
Adi_
- veteran

deci stiam eu bine ca e interzis pescuitul.... dar cum ziceam, cand am fost eu era plin de pescari. daca dai la rapitor o sa prinzi clean, poate si biban, dar de la pastrav cred ca poti sa-ti iei gandul...
cat despre ce ti-a zis cel de la AJVPS, Sanya are dreptate, posibil sa fi confundat cu Les. Les - Lesu se poate confunda usor

"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski