barajul Lesu (BH)

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

vleydyx
veteran
veteran

Mesaj de vleydyx » 30 Dec 2010, 18:57

Luci..as vrea sa am ce spune mai multe dar din pacate am fost doar de 2 ori acolo si de asta vreau sa aflu si eu parerile celor care au mai fost(dar se pare ca n-a mai fost nimeni care navigheaza pe-aici).
Lacul este f frumos si de aceea abia astept sa mai merg.
Cea mai mare problema(dupa mine) este drumul de acces,eu am mers pe traseul Beius-Stana de Vale->Lesu.Din Stana de vale sunt vreo 28 km de asfalt spart,cu cratere adanci si din aceasta cauza eu am facut cam intr-o ora acesti 30 km cu toate ca am fost cu o Dacia(deci nu prea mi-am facut griji pt masina)totusi nu puteam merge mai tare ca zburam de pe drum :oops:
Pe langa lac se poate pescui si pe Valea Iadei,vale care se varsa in Lac si cred ca este principala sursa de apa a lacului.Pe vale cred ca sunt sanse mai mari sa se prinda si cate un pastrav(ratacit)
In lac am prins doar clean,din barca am pescuit cam tot timpul pe langa maluri in apa mica.
La inceputul lui iunie am vazut FOARTE mult caras la apa mica venit sa depuna icrele.
Sper ca la anul sa fac cateva partide de 1-2 zile in care voi incerca sa caut si bibanii :roll:

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 30 Dec 2010, 19:07

Stii ce ma doare?
Ca in majoritatea lacurilor de munte au ajuns carasii. Chiar si bibanii, in opinia mea, nu ar avea ce cauta intr-un astfel de lac. Si e dureros ca au fost populate de catre ajvps-uri. Ar trebui sa fie pastravi si eventual cleni, dar onor conducerea ajvps a considerat ca e mai bine caras :oops:
PS si eu daca merg o sa urmez cam acelasi traseu: tinca-beius-stana-lesu Deci oi avea mai multe gropi :wink:

vleydyx
veteran
veteran

Mesaj de vleydyx » 30 Dec 2010, 19:17

Carasul este predominant aici, (loc in care si eu sunt de parere ca nu ar avea ce cauta) deci si majoritatea pescarilor de pe Lesu pescuiau la caras si daca voiam sa pecuiesc la spinning de pe mal nu prea aveam loc de ei..in majoritatea locurilor bune.Recomand daca ai sa pescuiesti din barca si nu ar strica un motor electric lacul fiind destul de mare :lol:
Vara o alta problema sunt cei cu jet-ski-urile si barcile cu motoare mari care fac niste valuri de iti dau emotii fiind intr-o barca mai mica :oops:

lupone
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lupone » 30 Dec 2010, 20:10

Parerea mea este ca predominant este cleanul,intradevar este si mult caras,biban mai putin, pastrav doar ceva urme si ala cat degetul,iar ca a doua varianta de traseu este Bucea-Remeti si sunt cam vreo 7-8 km mai rai de la baraj la coada lacului.

vleydyx
veteran
veteran

Mesaj de vleydyx » 30 Dec 2010, 20:28

Eu am zis ca este caras mult deoarece am vazut cand depuneau icrele la apa mica ..practic "ferbea" apa de ei
Lupone nu te contrazic probabil ai dreptate cat despre traseul propus de tine o sa ma interesez..Mersi

lupone
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lupone » 30 Dec 2010, 21:13

Eu merg cel putin de 2 ori pe an la pescuit la Lesu,in general merg la clean cu artificiale,imi place ca indiferent de vreme stiu sigur ca prind ,carasul este mai pretentios dar si cand mananca prinzi pana la 15 kg si bucati frumoase(am vazut cu ochii mei).Cei 7-8 km de la baraj la coada se fac in vreo 30-45 de minute in functie de garda la sol a masinii.

vleydyx
veteran
veteran

Mesaj de vleydyx » 30 Dec 2010, 21:23

Lupone..dac nu deranjez zi-mi ceva locuri mai bune si eventual naluci -voblere/lingurite cu care ai prins mai bine :oops:

lupone
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lupone » 30 Dec 2010, 21:52

vleydyx scrie:Lupone..dac nu deranjez zi-mi ceva locuri mai bune si eventual naluci -voblere/lingurite cu care ai prins mai bine :oops:

Ai mp!!!

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 30 Dec 2010, 22:00

lupone scrie:Eu merg cel putin de 2 ori pe an la pescuit la Lesu,in general merg la clean cu artificiale,imi place ca indiferent de vreme stiu sigur ca prind
Daca este clean, e un motiv in plus sa incerc sa ajung vara viitoare la lesu

lupone
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lupone » 30 Dec 2010, 22:09

Este o gramada de clean doar ca cei mari se lasa destul de greu de prins,cele mai frecvente capturi 100-400g,eu pescuiesc de pe mal si n-am prea dat de cei mari desi am vazut niste torpile prin apa si am dat cu de toate dupa ei.dar n-am vazut sa se prinda bucati foarte mari nici la cei cu barcile.(sincer au fost cazuri cand am prins mai mult decat cei ce pescuiau din barca)

Scrie răspuns