Balta noastra

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
gabii
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gabii » 06 Ian 2005, 08:50

Am si io o intrebare... :oops: Ce e ala black-bass???

Intr-adevar, problema cu somnul pitic e ca extermina celelalte specii. Si asta pt ca haleste icrele. Stiuca, salaul halesc puitul, da ceva- ceva tot mai ramane, pe cand somnul pitic haleste icrele!

In Germania, daca te vede cineva ca bagi somni pitici intr-o balta privata, esti pasibil sa intrii la bulau! E considerat peste daunator, se gaseste doar in magazinele specializate. Multi au mici iazuri amenajate in curtea casei unde cresc tot felul de pesti exotici multicolori. De obicei, cand creste prea mult numarul pestilor, se duc si cumpara un somn pitic pe care il baga acolo, iar dupa o perioada scot somnul pitic si au doua variante: fie il omoara, fie il duc inapoi la Pet-shop. In nici un caz nu au voie sa ii dea drumul intr-un rau din apropiere sau intr-o alta balta! Bine, acum nemtii exagereaza de multe ori, am vazut strazi primavara unde era indicatirul "Atentie, broaste!" - adica e o zona unde broastele (cele obisnuite, care fac uoac-uoac) obisnuiesc sa traverseze strada. Cica trebuie ferite, nu trebuie calcate cu rotile masinilor. Pe bune, asta chiar ca nu e "pescareasca"!!!

In alta ordine de idei, e dispus cineva care merge in weekend pe canale sa faca un pustiu de bine sa ma ia si pe mine? N-am fost niciodata pe canale, daca ma duc la plezneala omor masina si motorina de pomana, ca pana ma hotarasc io unde sa stau trece vremea :shock: ... Am auzit ca ar fi multe canale, io stau in Arad de 8 ani da spre rusinea mea nu am fost niciodata la pescuit acolo. Iar io am mostenit o cutie intreaga de lingurite si rotative pe care nu prea stiu cum sa le folosesc... la vobler abia de cateva saptamani am inceput s adau, deci mi-s mai novice :roll:

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 06 Ian 2005, 10:15

back-bass-ul e un soi de biban, dar creste mai mare. asta din cate stiu eu. americanii se dau in vant dupa el. poate pt. ca e usor de prins si au multe locuri populate cu asa ceva.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 06 Ian 2005, 14:37

black-bass-ul e intr-adevar un soi de biban, unul mai maricel si mai bataios.

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 06 Ian 2005, 16:57

gabii scrie: Bine, acum nemtii exagereaza de multe ori, am vazut strazi primavara unde era indicatirul "Atentie, broaste!" - adica e o zona unde broastele (cele obisnuite, care fac uoac-uoac) obisnuiesc sa traverseze strada. Cica trebuie ferite, nu trebuie calcate cu rotile masinilor. Pe bune, asta chiar ca nu e "pescareasca"!!!
:roll:
:lol: :lol: :lol:

Io am un prieten in germania care conduce Porche (al lui).
In Manheim (parca) e o zona unde avea restrictie de viteza la 7 km/h.
La luat radarul cu 15 km/h - amenda! :lol: :lol: :lol:

D'aia nu pot sa traiesc decat in Romania. Aici poti suprevietui daca ai talent de negociator!
near the beer

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 06 Ian 2005, 21:43

gabii scrie: In alta ordine de idei, e dispus cineva care merge in weekend pe canale sa faca un pustiu de bine sa ma ia si pe mine? N-am fost niciodata pe canale, daca ma duc la plezneala omor masina si motorina de pomana, ca pana ma hotarasc io unde sa stau trece vremea :shock: ... Am auzit ca ar fi multe canale, io stau in Arad de 8 ani da spre rusinea mea nu am fost niciodata la pescuit acolo. Iar io am mostenit o cutie intreaga de lingurite si rotative pe care nu prea stiu cum sa le folosesc... la vobler abia de cateva saptamani am inceput s adau, deci mi-s mai novice :roll:
Nu "omori nici masina si nici motorina" ptr ca e simplu:mergi catre Varsand, si dupa Socodor, pe dr chiar langa sosea se vede o casa de pompe, tragi masina undeva pe stanga (e o parcare langa o casa de curent) si ai doua variante un canal in st si unul mai mare in dr.Vezi ca in dr e canalul Morilor peste care treci (pe jos nu cu masina) pe o pasarela.
Daca vrei sa mergi scrie-mi pe privat si mai vorbim. :wink:

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 07 Ian 2005, 02:59

adilucu scrie:back-bass-ul e un soi de biban, dar creste mai mare. asta din cate stiu eu. americanii se dau in vant dupa el. poate pt. ca e usor de prins si au multe locuri populate cu asa ceva.

black bass nu e tot una cu large mouth bass?

Parca asta din urma e dragostea americanilor. E un biban (cu gura mare :D ) super hraparet si tampit (adica prea putin precaut).

Am citit pe undeva ca americanii incearca sa imbunatateasca genetic specia, pentru a fi si mai agresivi.

In zece ani o sa faca si rodeo cu ei! :D
near the beer

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 07 Ian 2005, 08:55

Sunt si large mouth bass si small mouth bass. Large mouth e cel mai raspindit, de aceea se vorbeste mai mult de el.
Nu e un peste asa de timpit. Nu e agresiv tot timpul, are si perioade in care e greu de prins care alterneaza cu perioade cind sar pe orice ca nebunii. Au toanele lor ca si ceilalti pesti.

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 07 Ian 2005, 11:11

banuiam io, Tudore, ca se mai si cotzaie! :D
near the beer

gabii
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gabii » 07 Ian 2005, 12:12

Intrebare:
Pt pescuitul pe canalele de la Socodor - trebuie permis vizat sau se plateste loco??? Unde sa il vizez? - in Arad sau Bihor???

fff
senior
senior

Mesaj de fff » 07 Ian 2005, 12:42

costica_fishing scrie:banuiam io, Tudore, ca se mai si cotzaie! :D
Nu se cotzaie mah ca nu-s vivipari, isi varsa produsele in (ma rog, pe) iarba (sper sa nu patzeasca precum Onan din Biblie :lol:) Numa' dau din c... :lol: coada am vrut sa spun :twisted:

Scrie răspuns