Balta noastra

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
ovidius
veteran
veteran

Mesaj de ovidius » 03 Ian 2005, 16:55

For Adelinut: Ba, acum m-am prins. Tu de fapt aplici ce spuneam: exprimarea conteaza (mesajul). Ai aplicat-o chiar inainte de a afirma eu chestia asta. Iti dai seama suntem pe aceeasi unda, gand la gand. Mare om esti, abia acum mi-am dat seama.
Poti incerca si intr-o limba straina, engleza de exemplu. :) :) :)

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 03 Ian 2005, 20:20

gabii scrie:Adelin, sa inteleg ca nu trebuie sa divulg? :D

!
Sigur ca poti sa spui, eu nu de asta radeam.Ma amuzat foarte tare ce repede ai starnit pofta de prins somn american si mai ales cui (Ovidius). :lol: :lol: :lol:
Am auzit ca saptamana asta cineva, nu pot sa spun cine ptr. ca e secret, a prins 30 de kg de somn african si nu oricum ...la rotativa.Media de 1,8-2,3kg. Si acum tariful s-a modificat. E tarif de iarna si e mult mai ieftin... :wink:

gabii
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gabii » 04 Ian 2005, 08:15

Am auzit ca saptamana asta cineva, nu pot sa spun cine ptr. ca e secret, a prins 30 de kg de somn african si nu oricum ...la rotativa.Media de 1,8-2,3kg
Adelin, nu stiu ce sa mai cred despre balta aia.... Au fost zile cand efectiv "l-am rupt" si zile in care nu am avut nici o trasatura. Cred ca balta fiind foarte mica, echilibrul se strica foarte usor. Daca intr-un week-end de ex. vin pescari en-gros si nadesc excesiv + arunca zeci de mii de scule bineinteles ca urmatoarele trei zile nu se mai prinde... Acelasi lucru l-am patit si la Cornesti, patronul chiar m-a sunat si mi-a confirmat acest lucru.
Cat despre somnii africani, io in ultimele partide de pescuit din septembrie si octombrie nici nu le-am mai vazut culoarea. Patronul mi-a zis ca cica ar fi ramas foarte putine exemplare in balta si ca oricum, somnul african nu mai pune botul de cand s-a lasat frigul. Poate ca intre timp au repopulat balta ?!?

Oricum, pt anul ce vine, mi-am propus sa ma reprofilez pe Mures, si in special pe rapitor.
Pana anul asta mergeam de obicei la Socodor, dar si acolo s-a cam stricat treaba. Acum, dupa ce m-am dotat pana si cu barcuta telecomandata pt plantat la crap, ma vad in situatia de a ma reprofila. Probabil ca barcuta am s-o folosesc cand voi face rost de sonar pt a plimba sonda pe Mures.

In rest, am si io o curiozitate:
La baltile Ghilin 1, 2 si 3 - se mai prinde ceva??? Ca io de fiecare data nu am vazut prea multe miscari.
Apoi in Zimandul Nou e o balastiera destul de mare- stie cineva daca apartine de primarie sau de AJVPS?? Ma intereseaza pt ca as dori sa o concesionez, si daca e a AJVPS-ului pot sa-mi iau deja adio de la gandul asta... Am incercat anul trecut o manevra cu ei si s-au dovedit o rasa de spagari foarte ingusti la minte.

Numai bine!

ovidius
veteran
veteran

Mesaj de ovidius » 04 Ian 2005, 08:40

@Adelin: Tata te-am prins si nici macar nu a durat prea mult. Stiam de balta, am vrut sa-ti vad reactia. Iata ceva din psihologia inversa daca tot nu intelegeai. Cred ca nu am facut rau la nimeni aplicand-o.
Hai, mai comunicam dar fii mai atent. :D

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 04 Ian 2005, 09:33

gabii scrie:P.S. Si la Cornesti am fost de cateva ori, chiar m-am mirat de ce nu se prinde deloc caras...
Ovidius scrie:Ai incercat la paine ?
gabii scrie:Balta e privata, e mica si a fost populata cu mult crap si somn african.
Ovidius scrie:Ai incercat la paine ?
Ovidiu, la ce peste te refereai tu cand ai intrebat daca a incercat la paine? Stii de ce intreb? Pentru ca am un verisor care a fost plecat in Africa (de fapt in Orientul mijlociu) si mi-a spus ca prindea un fel de somn numai la bobite de paine (probabil rame nu gaseau in nisip) si abia acum mi-a picat fisa ca, poate, tu ai intrebat daca a incercat la paine ca sa prinda somn african. Daca e asa, de unde stiai ca se poate prinde la paine somnul african?
Ultima oară modificat 25 Oct 2006, 10:11 de către paul, modificat 1 dată în total.

ovidius
veteran
veteran

Mesaj de ovidius » 04 Ian 2005, 10:21

Am vazut pe Discovery o partida de pescuit la somn african. Oricum prima varianta e valabila. La caras m-am referit. Am un prieten care prinde tot timpul la cocoloase de paine. Chiar la Cornesti a prins caras in prima balta si scotea unul dupa altul.

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 04 Ian 2005, 10:25

Am inteles...
Si ce ti-a luat asa de mult timp sa raspunzi? Ca tot am vazut ca intri si iesi :D

ovidius
veteran
veteran

Mesaj de ovidius » 04 Ian 2005, 10:43

Probleme cu serverul. Navighez si pe alte site-uri. Etc.

gabii
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gabii » 04 Ian 2005, 12:59

Somn la bobite de paine am prins si io, da la ... Socodor, si era somn pitic, din ala cu tepi. :evil: .
Alta partida incredibila la somn pitic am avut la "Pescariile Cefa" dinspre Oradea. Practic io venisem cu gandul sa prind crap, aveam alaturi 4 lansete + prietena. Pun io montura clasica, bob de porumb de conserva pe ac si trei-patru boabe insirate pe fir, arund, pun batul pe cracane si cand sa pun bamina mi s-a parut mie ca parca s intinde firul :shock: ... in fina, "mi s-a parut" zic io si pun bambina, grabindu-ma sa pregatesc urmatoarea lanseta... cand vad ca se lipeste bambina de bat. Nu mi-a venit sa cred, era incredibil, la nici 15 secunde de la lanseu sa am trasatura la bob... mi-am revenit rapid, apuc batul, intep si... aduc la mal un somn pitic cat doua degete... Buuun, pun alta boaba si lansez... si pana sa pun bambina deja aveam iarasi trasatura. Mai rau era ca pestii aia minusculi erau asa de infometati ca inghiteau acul cu totul, pana in stomac! Sperand sa scap de somn pitic am schimbat pe cocolos de paine, paine cu mamaliga etc da rezultatul era acelasi: maxim 15 secunde si se agata singur piticul :evil:
Dupa juma de ora am renuntat sa arunc, am lasat-o pe prietena mea, io practic n-aveam timp decat sa scot pestele din ac si pana il duceam in juvelnic ea deja aducea alt peste la mal. De multe ori s-a intamplat sa nici nu se mai uite la fir... arunca,numara pana la 10 si mulina a fost incredibil! Pacat ca cel mai mare peste a fost un somn pitic de tot, avea cam 80 -85 de grame. In doua ore eram epuizati de atata mulinat, efectiv am facut febra musculara si la maini si la picioare (de atatea genoflexiuni pt momeala+bagatul pestelui in juvelnic :shock: ). Am incercat si la apa mica, si la apa adanca, si pe fund si langa pluta, acelsi efect: somnul pitic. Si acum mai am 5 bucati de somn pitic in acvariu (apropo, au "ras" totul din acvariu, inclusiv melcii). Sunt deosebit de rezistenti, ii am din luna aprilie cand am fost la Cefa.

Numai bine!

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 04 Ian 2005, 13:36

Somnul pitic este o specie aparte? Sau este un somotei mic, o moaca?
Am prins si eu un pui de somn pe Dunare, odata, atat de mic incat as fi dorit sa-l fac breloc (nu avea mai mult de 5 - 6 cm) si era somn, somn (Silurus granis)

Scrie răspuns