As dori sa stiu mai multe despre construire unui HELESTEU

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

doctormihai
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de doctormihai » 06 Dec 2008, 17:36

Salut
Am si eu o balta de 3.70m adincime 30m latime si 65-70m lungime.Am sapat-o in 2006 pe locul unde era o mlastina .Are citeva izvoare subterane si in perioada de iarna primavara este alimentata de un paraias care la precipitatii abundente devine torent fapt ptr. care l-am deviat pe langa balta si intra apa doar cat vreau eu. Acum. In toamna 2006 am introdus in balta 38 de crapi de 2 ani de la Ineu si in vara lui 2007 am introdus si caras (dupa ce au depus crapii icrele).In 2008 luna mai dupa niste ploi puternice a intrat torentul in balta si intr-o ora si jumatate a curs un suvoi cu un diametru de cca.40 cm.In noiembrie am golit apa (am montat un peol fi 50 mm pe care i-l amorsez si apa este trasa datorita diferentei de nivel), ca sa vad ce mai am in balta. O parte din puiet s-a dus cu viitura si probabil si cativa din cei mari.Am recoltat doar vreo 24 de carasei, restul i-am redat beltii (crapii).Am avut si o mare surpriza : am gasit un somn (pitic?) de 30 cm pe care l-am eliberat in balta.Se pare ca a fost cea mai mare gresala.Cum sa-l prind iar fara sa mai golesc apa (golirea dureaza 6 zile). Somnul a fost bagat de baietii mei anul trecut si avea 10cm.Am aflat ca este periculos, prin faptul ca mananca icrele, acum cateva zile de pe net. As fi bucuros daca mi-ati trimite cateva sfaturi. Va multumesc.

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 06 Dec 2008, 18:13

Somnul pitic este ca riia nu mai scapi de el daca apuca sa se inmulteasca . De mincat maninca tot ce misca si nu creste mare . Vecini nostri pescarii unguri il socotesc ca fiind ceea mai mare pacoste al baltilor de crap.

doctormihai
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de doctormihai » 07 Dec 2008, 10:10

Se poate inmulti daca este numai unul? (ca si carasul cu crapul)
Se poate prinde la coropisnita dar probabil la primavara. Corect??

florinake25
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de florinake25 » 03 Ian 2009, 20:14

am o intrebare pentru cei cu experienta,intr-un helesteu de 60m2 si 2m adancime am bagat 40 kg de crap puiet le 50gr e mult?

Nestor
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Nestor » 04 Ian 2009, 18:34

Stie cineva ceva in legatura cu fondurile europene pentru piscicultura in 2009? Poate, cu noua conducere, sa se mai schimbe cate ceva, dar in bine, nu in rau! :?:

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 05 Ian 2009, 09:39

@ doctormihai
incearca cu o bucatica de ficat sa nu prinzi crapii sau carasii pe care-i ai in balta. De inmultit nu prea cred sa se inmulteasca daca e singurul exemplar de somn pitic.
Dar cea mai mare problema cred ca e localizarea lui in balta...

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 05 Ian 2009, 17:36

Nestor scrie:Stie cineva ceva in legatura cu fondurile europene pentru piscicultura in 2009? Poate, cu noua conducere, sa se mai schimbe cate ceva, dar in bine, nu in rau! :?:
Din punctul meu de vedere este o amagire . Am incercat sa accesez asemenea fonduri si cind am inceput sa ma interesez in amanuntime mi-am dat seama ca nu merita. Mai bine pe forte proprii.

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 05 Ian 2009, 17:37

florinake25 scrie:am o intrebare pentru cei cu experienta,intr-un helesteu de 60m2 si 2m adancime am bagat 40 kg de crap puiet le 50gr e mult?
Nu nu este mult .

feugen
veteran
veteran

Mesaj de feugen » 05 Ian 2009, 18:00

APSHD scrie:
florinake25 scrie:am o intrebare pentru cei cu experienta,intr-un helesteu de 60m2 si 2m adancime am bagat 40 kg de crap puiet le 50gr e mult?
Nu nu este mult .
Luand in consideratie faptul ca vei avea cca 15% pierderi (boala, paraziti, pasari etc), pentru a-l duce in vara a 2-a nu este mult. Problemele tale sunt urmatoarele:
- in cat timp se produce inlocuirea totala a apei, cum stai cu PH-ul, cantitatea de oxigen dizolvata in apa
- puterea de furajare naturala a bazinului (bazinul a fost pregatit in sensul acesta?)
- puietul urmeaza sa se dezvolte fara furajare sau furajat?
- + - furaje cerealiere (au o conversie relativ scazuta, insa sunt ieftine si usor de procurat)
- + - furaje specializate (valoare nutritionala mare, conversie buna, nu sunt foarte ieftine... insa castigi timp)
Bucuresti

jakharo
utilizator nou
utilizator nou

cu ce populez helesteul?

Mesaj de jakharo » 12 Ian 2009, 13:08

Cu ce as putea sa populez un helesteu in afara de crap si caras? Si daca ar putea sa-mi spuna si mie cineva daca exista vreo lege care sa-mi interzica sa-mi construiesc un helesteu la 12 m distanta de casa vecinului.

Scrie răspuns