As dori sa stiu mai multe despre construire unui HELESTEU
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
- utilizator nou
Salut
Am si eu o balta de 3.70m adincime 30m latime si 65-70m lungime.Am sapat-o in 2006 pe locul unde era o mlastina .Are citeva izvoare subterane si in perioada de iarna primavara este alimentata de un paraias care la precipitatii abundente devine torent fapt ptr. care l-am deviat pe langa balta si intra apa doar cat vreau eu. Acum. In toamna 2006 am introdus in balta 38 de crapi de 2 ani de la Ineu si in vara lui 2007 am introdus si caras (dupa ce au depus crapii icrele).In 2008 luna mai dupa niste ploi puternice a intrat torentul in balta si intr-o ora si jumatate a curs un suvoi cu un diametru de cca.40 cm.In noiembrie am golit apa (am montat un peol fi 50 mm pe care i-l amorsez si apa este trasa datorita diferentei de nivel), ca sa vad ce mai am in balta. O parte din puiet s-a dus cu viitura si probabil si cativa din cei mari.Am recoltat doar vreo 24 de carasei, restul i-am redat beltii (crapii).Am avut si o mare surpriza : am gasit un somn (pitic?) de 30 cm pe care l-am eliberat in balta.Se pare ca a fost cea mai mare gresala.Cum sa-l prind iar fara sa mai golesc apa (golirea dureaza 6 zile). Somnul a fost bagat de baietii mei anul trecut si avea 10cm.Am aflat ca este periculos, prin faptul ca mananca icrele, acum cateva zile de pe net. As fi bucuros daca mi-ati trimite cateva sfaturi. Va multumesc.
Am si eu o balta de 3.70m adincime 30m latime si 65-70m lungime.Am sapat-o in 2006 pe locul unde era o mlastina .Are citeva izvoare subterane si in perioada de iarna primavara este alimentata de un paraias care la precipitatii abundente devine torent fapt ptr. care l-am deviat pe langa balta si intra apa doar cat vreau eu. Acum. In toamna 2006 am introdus in balta 38 de crapi de 2 ani de la Ineu si in vara lui 2007 am introdus si caras (dupa ce au depus crapii icrele).In 2008 luna mai dupa niste ploi puternice a intrat torentul in balta si intr-o ora si jumatate a curs un suvoi cu un diametru de cca.40 cm.In noiembrie am golit apa (am montat un peol fi 50 mm pe care i-l amorsez si apa este trasa datorita diferentei de nivel), ca sa vad ce mai am in balta. O parte din puiet s-a dus cu viitura si probabil si cativa din cei mari.Am recoltat doar vreo 24 de carasei, restul i-am redat beltii (crapii).Am avut si o mare surpriza : am gasit un somn (pitic?) de 30 cm pe care l-am eliberat in balta.Se pare ca a fost cea mai mare gresala.Cum sa-l prind iar fara sa mai golesc apa (golirea dureaza 6 zile). Somnul a fost bagat de baietii mei anul trecut si avea 10cm.Am aflat ca este periculos, prin faptul ca mananca icrele, acum cateva zile de pe net. As fi bucuros daca mi-ati trimite cateva sfaturi. Va multumesc.
-
- utilizator nou
-
- utilizator nou
Din punctul meu de vedere este o amagire . Am incercat sa accesez asemenea fonduri si cind am inceput sa ma interesez in amanuntime mi-am dat seama ca nu merita. Mai bine pe forte proprii.Nestor scrie:Stie cineva ceva in legatura cu fondurile europene pentru piscicultura in 2009? Poate, cu noua conducere, sa se mai schimbe cate ceva, dar in bine, nu in rau!
Luand in consideratie faptul ca vei avea cca 15% pierderi (boala, paraziti, pasari etc), pentru a-l duce in vara a 2-a nu este mult. Problemele tale sunt urmatoarele:APSHD scrie:Nu nu este mult .florinake25 scrie:am o intrebare pentru cei cu experienta,intr-un helesteu de 60m2 si 2m adancime am bagat 40 kg de crap puiet le 50gr e mult?
- in cat timp se produce inlocuirea totala a apei, cum stai cu PH-ul, cantitatea de oxigen dizolvata in apa
- puterea de furajare naturala a bazinului (bazinul a fost pregatit in sensul acesta?)
- puietul urmeaza sa se dezvolte fara furajare sau furajat?
- + - furaje cerealiere (au o conversie relativ scazuta, insa sunt ieftine si usor de procurat)
- + - furaje specializate (valoare nutritionala mare, conversie buna, nu sunt foarte ieftine... insa castigi timp)
Bucuresti
cu ce populez helesteul?
Cu ce as putea sa populez un helesteu in afara de crap si caras? Si daca ar putea sa-mi spuna si mie cineva daca exista vreo lege care sa-mi interzica sa-mi construiesc un helesteu la 12 m distanta de casa vecinului.