As dori sa stiu mai multe despre construire unui HELESTEU
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
DESPRE HELESTEU
Multumesc de sfat , sper sa fie bine si mai ales sa pot incarca cu apa ,dar mai ales sa pot sapa sa am timp.cA MODERATOR POATE ATI MAI FOST INTREBAT LA CE ADANCIME SA FIE SAPATA BALTA .
Sub 1-1.5m nu te gindi sa o faci. In primul rind daca nu stai acolo la adincime mica este usor de braconat si vei avea probleme. In al doilea rind tinind cont ca nu ai apa curenta (adica izvor ) pe perioada de vara cind este foarte cald apa se incalzeste foarte tare si se formeaza alge in apa care consuma oxigenul ceea ce duce la mortalitati nedorite.
La mine pe balta am avut pe perioada de iarna ghiata si de 0.5 m grosime.
Obligatoriu la un capat sa faci adincimea mai mare 2-3 m unde se aduna pestele pe perioada de iarna la iernat . La mine eu i-am cautat cu sonarul iarna si toti erau in apa de 3 m . In apa de 1.8 m nu era nici unul macar.
Pe perioada de toamna - primavara nu este nevoie sa-i furajezi .
Sa ma tii la curent cu evolutia lucrarilor.
Si inca ceva . Nu te sfatuiesc sa bagi caras . Carasul creste foarte greu se inmulteste in draci si consuma hrana crapului iar cind balta devine suprapopulata devin toti pesti rahitici din lipsa de hrana.
Greseala asta am facuto si eu iar acuma duc niste lupte serioase pentru a reduce cit de cit numarul carasilor.
La mine pe balta am avut pe perioada de iarna ghiata si de 0.5 m grosime.
Obligatoriu la un capat sa faci adincimea mai mare 2-3 m unde se aduna pestele pe perioada de iarna la iernat . La mine eu i-am cautat cu sonarul iarna si toti erau in apa de 3 m . In apa de 1.8 m nu era nici unul macar.
Pe perioada de toamna - primavara nu este nevoie sa-i furajezi .
Sa ma tii la curent cu evolutia lucrarilor.
Si inca ceva . Nu te sfatuiesc sa bagi caras . Carasul creste foarte greu se inmulteste in draci si consuma hrana crapului iar cind balta devine suprapopulata devin toti pesti rahitici din lipsa de hrana.
Greseala asta am facuto si eu iar acuma duc niste lupte serioase pentru a reduce cit de cit numarul carasilor.
APSHD incearca sa introduci ceva rapitor de talie mica: clean biban ca sa controlezi nr carasilor! Si eu am un helesteu la tara langa Tirgu Jiu nu mare 10m lungime cu 6m latime si la fel am bagat caras care dupa un an se inmultise ca dracu asa ca am bagat si cativa cleni care se hranesc aproape exclusiv c puietul de caras si care au tinut in frau nr carasilor. Treaba e ca au ajuns clenii sa fie mult mai mari decat carasii 

DESPRE HELESTEU
Va multumesc pentru sfaturi, am sa va tin la curent cu ceeace am sa fac sper sa fie totul bine sa pot sapa si poate reusesc sa pot incarca si cu apa .In Braila sunt cateva balti particulare , sper sa pot face rost de puiet acum sa vad de unde si mai ales la ce pret , daca stiti preturi la puiet va rog sa-mi transmite-ti si mie orientativpreturi , pentru crap, clean , amur,etc.
VA MULTUMESC
VA MULTUMESC
DESPRE HELESTEU
Daca balta este noua si se adauga amur este nevoie pe langa hrana (porumb, grau), sa se adauge si papura ca sa se hraneasca corespunzator.
Anul viitor cind incepe sa creasca papura o tai si o arunci in apa iar a doua zii nu mai gasesti nici un fir.Chiar si dupa ce o arunci daca stai linistita pa malul apei ii vezi cum vin la suprafata si trag de firele de papura. Daca sunt exemplare mici poti sa le dai si iarba cosita pe care o maninca cu placere.
Eu le dau cite 2 carute de iarba si papura pe saptamina iar de anul viitor vreau sa le dau lucerna. Crapul il furajez cu boabe de griu si cu bucati de piine iar de anul viitor vreau sa le dau si borhot de la o fabrica de bere
Eu le dau cite 2 carute de iarba si papura pe saptamina iar de anul viitor vreau sa le dau lucerna. Crapul il furajez cu boabe de griu si cu bucati de piine iar de anul viitor vreau sa le dau si borhot de la o fabrica de bere
DESPRE HELESTEU
MULTUMESC PENTRU SFATURI o sa va tin la curent cu ceeace am sa fac , SUNT UN PIC CAM DEBUSOLATA , SUNT O IUBITOARE DE PESTE SI DE PESCUIT , DAR CA ORICE INCEPUT ESTE MAI GREU SI MAI ALES ATUNCI CAND VREI SA FACI CEVA SI DE CALITATE TOTUSI, VA DORESC LA TOTI FIR INTINS SI INCA O DATA VA MULTUMESC PENTRU SFATURI.
-
- junior