Vreau sa-mi cumpar o barca pneumatica
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- veteran
am si eu o intrebare:
daca in descrierea barcii pneumatice pe care vreau s-o achizitionez imi zice ca oglinda este pt motor cu cizma scurta,iar motorul meu are cizma lunga......desi motorul se incadreaza in max weight-ul recomandat de producator....ce fac?e o problema imensa...adik "nu merge neam"sau nu-i bai?
multumesc!
daca in descrierea barcii pneumatice pe care vreau s-o achizitionez imi zice ca oglinda este pt motor cu cizma scurta,iar motorul meu are cizma lunga......desi motorul se incadreaza in max weight-ul recomandat de producator....ce fac?e o problema imensa...adik "nu merge neam"sau nu-i bai?
multumesc!
Depinde:christianpindichi scrie:am si eu o intrebare:
multumesc!
1- rezistenta barcii - pentru un motor mare- nu uita ca bratul parghiei o sa fie mai mare - forta rotationala pe care o exercita motorul in transom (placa port-motor) e mai mare => material textil stresat (mai ales daca sari pe valuri). Pentru un motor mai mic cu sa zicem 50% decat puterea indicata pe barca, nu e o problema.
2- eficienta. Aici iarashi e vorba de un motor mai mare care poate impinge barca in planaj (lisare) - vezi ca ideal e ca placa anti-cavitatie a motorului sa fie aliniata cu chila barcii, sau la pneumatice, cam 5 cm mai jos. Motorul lung are cu 5 inch = 12.5 cm mai mult decat unul scurt. -> probleme mari de turbulenta shi eficienta.
3- dau cu elicea'n pietre una-doua - sa stii ca asta e o problema serioasa, iar daca iti inchipui ca tie nu ti se intimpla, te amagasti.
SOLUTIE:
Fabrica sau cumpara o "placa" de aluminiu care sa se monteze cu suruburi pe transom shi sa ridice motorul intre 10-15 cm....
Cauta pe Google "outboard jack plate", vezi designul, ca sa pricepi despre ce vorbesc, apoi da-i de lucru lui nea Ion strungarul

-
- veteran
pentru ce ce vor barci sa intre pe www.seaeagle.com ajung si in cluj !
Deocamdata numai pe comanda . Daca vrei sa vezi materialul din care este confectionata barca am ceva mostre. Poti vizita si www.flytying.ro
misu
misu
-
- veteran
E o martoaga . N-am nimic cu gipo da la un pret de 500 ron trebuie sa si inveti sa inoti cu barca asta. Eu am pus aceeasi intrebare acum ceva timp si dupa o analiza f. atenta am ales kingfisher 2,40 m . Despre barca de care ziceai,ia-ti gandul ptr ca n-are nici oglinda de motor nici podina . Eu personal consider ca arunci banii ptr asa ceva .iulian_bud scrie:Eu m-am gandit la asta http://www.gipo.ro/produs/4384.Barca-xxx-Hunter.html
voi ce ziceti?
Ca sa fii fericit pentru un an te insori, pentru inca doi ani divortezi, iar pentru toata viata inveti sa pescuiesti!
-
- veteran
Cat ai dat in total pe ea?aurell scrie:Eu mi-am luat asa ceva din Baia Mare si sunt multumit;
http://www.hibiscussport.ro/barca-pneum ... s_air.html
cu un motor de 2,5 cp merge super.
Ca pretul de catalog e e una iar in magazin e altceva...
Are podina ca sa stai in picioare pe ea?
Ca sa fii fericit pentru un an te insori, pentru inca doi ani divortezi, iar pentru toata viata inveti sa pescuiesti!