Vreau sa-mi cumpar o barca pneumatica

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
christianpindichi
veteran
veteran

Mesaj de christianpindichi » 31 Iul 2007, 09:56

am si eu o intrebare:

daca in descrierea barcii pneumatice pe care vreau s-o achizitionez imi zice ca oglinda este pt motor cu cizma scurta,iar motorul meu are cizma lunga......desi motorul se incadreaza in max weight-ul recomandat de producator....ce fac?e o problema imensa...adik "nu merge neam"sau nu-i bai?

multumesc!

mihaif99
senior
senior

Mesaj de mihaif99 » 01 Aug 2007, 17:30

christianpindichi scrie:am si eu o intrebare:

daca in descrierea barcii pneumatice pe care vreau s-o achizitionez imi zice ca oglinda este pt motor cu cizma scurta,iar motorul meu are cizma lunga......desi motorul se incadreaza in max weight-ul recomandat de producator....ce fac?e o problema imensa...adik "nu merge neam"sau nu-i bai?

multumesc!
Depinde:
1- rezistenta barcii - pentru un motor mare- nu uita ca bratul parghiei o sa fie mai mare - forta rotationala pe care o exercita motorul in transom (placa port-motor) e mai mare => material textil stresat (mai ales daca sari pe valuri). Pentru un motor mai mic cu sa zicem 50% decat puterea indicata pe barca, nu e o problema.

2- eficienta. Aici iarashi e vorba de un motor mai mare care poate impinge barca in planaj (lisare) - vezi ca ideal e ca placa anti-cavitatie a motorului sa fie aliniata cu chila barcii, sau la pneumatice, cam 5 cm mai jos. Motorul lung are cu 5 inch = 12.5 cm mai mult decat unul scurt. -> probleme mari de turbulenta shi eficienta.

3- dau cu elicea'n pietre una-doua - sa stii ca asta e o problema serioasa, iar daca iti inchipui ca tie nu ti se intimpla, te amagasti.

SOLUTIE:
Fabrica sau cumpara o "placa" de aluminiu care sa se monteze cu suruburi pe transom shi sa ridice motorul intre 10-15 cm....
Cauta pe Google "outboard jack plate", vezi designul, ca sa pricepi despre ce vorbesc, apoi da-i de lucru lui nea Ion strungarul :-)

christianpindichi
veteran
veteran

Mesaj de christianpindichi » 01 Aug 2007, 17:46

multumesc mihai!

Misu
junior
junior

Mesaj de Misu » 18 Aug 2007, 13:52

pentru ce ce vor barci sa intre pe www.seaeagle.com ajung si in cluj !

RYOBI
veteran
veteran

Mesaj de RYOBI » 04 Sep 2007, 23:23

cand si unde la Cluj

Misu
junior
junior

Mesaj de Misu » 07 Sep 2007, 20:03

Deocamdata numai pe comanda . Daca vrei sa vezi materialul din care este confectionata barca am ceva mostre. Poti vizita si www.flytying.ro
misu

mitzocu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de mitzocu » 21 Dec 2007, 21:08

Au ajuns in cluj?

horia flucus
veteran
veteran

Mesaj de horia flucus » 23 Feb 2008, 01:41

iulian_bud scrie:Eu m-am gandit la asta http://www.gipo.ro/produs/4384.Barca-xxx-Hunter.html
voi ce ziceti?
E o martoaga . N-am nimic cu gipo da la un pret de 500 ron trebuie sa si inveti sa inoti cu barca asta. Eu am pus aceeasi intrebare acum ceva timp si dupa o analiza f. atenta am ales kingfisher 2,40 m . Despre barca de care ziceai,ia-ti gandul ptr ca n-are nici oglinda de motor nici podina . Eu personal consider ca arunci banii ptr asa ceva .
Ca sa fii fericit pentru un an te insori, pentru inca doi ani divortezi, iar pentru toata viata inveti sa pescuiesti!

horia flucus
veteran
veteran

Mesaj de horia flucus » 23 Feb 2008, 01:50

aurell scrie:Eu mi-am luat asa ceva din Baia Mare si sunt multumit;
http://www.hibiscussport.ro/barca-pneum ... s_air.html

cu un motor de 2,5 cp merge super.
Cat ai dat in total pe ea?
Ca pretul de catalog e e una iar in magazin e altceva...
Are podina ca sa stai in picioare pe ea?
Ca sa fii fericit pentru un an te insori, pentru inca doi ani divortezi, iar pentru toata viata inveti sa pescuiesti!

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 23 Feb 2008, 02:29

userul aurell a fost restrictionat pentru reclama mascata
voi sterge mesajele si voi restrictiona toti userii creati doar pentru a face reclama mascata la diverse produse

Scrie răspuns