Vreau motor!

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 25 Feb 2010, 22:09

Deocamdata voi incepe cu ceva putere mica si voi vedea mai departe. Pt cazul meu este exclus transportul de capul meu cu barca mea (incepator, 25 km canale si lacuri) asa ca prefer sa transport motorul mic la destinatie si sa-l folosesc pt mici deplasari (5-10km max)
Ulterior, daca voi putea, avansez....
Pt mine nu are rost sa investesc 3000-3500 euro in barca-motor-peridoc, acte, permise, samd.
Va multumesc tuturor pentru sfaturi, voi lua 3,5 hp si va tin la curent.
Multumiri
RX6 & Daiwa SS owner!

vlad21

Mesaj de vlad21 » 25 Feb 2010, 22:13

sa-l stapanesti sanatos.. si sa te bucuri de el

numai bine
v

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 26 Feb 2010, 12:11

Din pacate, Importatorul Mercury nu prea agreeaza acest motor (3,5 - livrare in 2 luni) asa ca voi lua 4hp cu tot regretul cauzat de cele 25 kg de fier de carat...
RX6 & Daiwa SS owner!

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 26 Feb 2010, 12:12

Verzi ca la Mercury tot 25kg au si cele de 5 si 6 cai. :wink:

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 26 Feb 2010, 12:30

Da,Tudore, dar ziceam ca nu ma complic cu permis pt 6 cai si ezit sa ma complic cu un rezervor intr-o baraca si asa micuta...
RX6 & Daiwa SS owner!

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 26 Feb 2010, 12:53

tudor scrie:Nu trebuie reamorsat des. Numai cand montezi motorul la inceputul zilei de pescuit. Apesi de trei ori pe para aia si gata.

Cum poti fi sigur ca nu vei utiliza barca si motorul in conditii mai vitrege ?
Cand mergi pe Dunare ai cumva posibilitatea de a interzice traficul naval cat timp esti tu la pescuit ?
Daca se schimba vremea brusc te poti teleporta instant cu material cu tot acasa ? :lol:
Din cate stiu eu la motoarele cu rezervor intern se poate atasa si rezervor extern, asa ca in functie de conjunctura , iei dupa tine si un rez ext. daca nu e musai sa te incarci si cu suplimentaru' il lasi acasa sau in masina

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 26 Feb 2010, 13:12

Nu castigi loc utilizand motor cu rezervor intern. Oricum iei un bidon cu benzina cu tine, de rezerva. Si cum Fanelul vorbea de Porta bote, bidonul sau rezervorul extern il pui in spate sub bancheta unde oricum nu te duci.
Am si un motor cu rezervorul incorporat, are 2,5 cai. Mi s-a intamplat sa consum doua plinuri intr-o zi (3 litri) deci l-am umplut o data pe mal, la plecare, si de doua ori pe apa. Cu rezervorul extern nu pierzi timpul cu chestia asta.
Intr-adevar, daca ai numai cateva sute de metri de facut nu iei bidon de rezerva. Dar in cazul asta poti lasa si motorul acasa. :lol:

c.catalin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de c.catalin » 26 Feb 2010, 16:55

asta este inceputul catre mai mult ... asa am inceput si eu ...
la inceput este super, apoi te obisnuiesti cu barca, apoi vrei sa ajungi mai repede in celalalt loc, apoi mai iei si un prieten cu tine si constati ca "te strange" la coate, apoi schimbi cu ceva mai mare - barca + motor etc ...
doar schimbarea este motorul evolutiei nu ? :shock:
asta e tare :lol:

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 26 Feb 2010, 23:25

Mda, nu stiu ce sa zic....
Diferenta intre 4 si 5 hp este de 60 euro. In asta primesc 1 cal si rezervorul suplimentar dar pierd rezervorul intern. Pe de alta parte, la cel de 4 cai daca vreau rezervorul suplimentar ma va costa 200 euro. Oi mai vedea, toata lumea este la targ asa ca am cel putin o saptamana de cugetari....
RX6 & Daiwa SS owner!

mihaif99
senior
senior

Mesaj de mihaif99 » 27 Feb 2010, 00:41

fanelul scrie:Mda, nu stiu ce sa zic....
Diferenta intre 4 si 5 hp este de 60 euro. In asta primesc 1 cal si rezervorul suplimentar dar pierd rezervorul intern. Pe de alta parte, la cel de 4 cai daca vreau rezervorul suplimentar ma va costa 200 euro. Oi mai vedea, toata lumea este la targ asa ca am cel putin o saptamana de cugetari....
AdiWolf ti-a zis bine ce ti-a zis. 2.5 e o bijuterie de motor 12-13 kg!!, si la viteze sub-planare mergi la hull speed oricum (adica v max deplasament) cu orice motor 2.5CP, 3.5, 4, sau chiar 5CP.... De la 6CP incolo poti sa speri ca intrii in planaj, si e alta mancare de peste. 9.8 hp de la Nissan / Tohatsu are doar 36 kg si e cel mai puternic portabil.
Pentru cine crede ca 2.5 CP nu are putere, eu imping un velier de 5.6 m cu 12 km/h la doua treimi din acceleratie.
Acuma sa ierte cei cu remarci din seria "ei traiesc printre noi", chestii de genul "nu merge contra curentului" .... Pai cand ea merge fix cu 9 km/h relativ la apa cu 2.5CP sau cu 4CP ce are asta de-a face cu curentul?
Un sfat bun e un sfat bun, chiar daca e neplacut.

Scrie răspuns