VOBLERELE COZMA...CUM AU EVOLUAT???
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- Danoc
- utilizator constant
Am vorbit cu Cozma de mai multe ori despre aceste probleme semnalate de pescari. Confirma faptul ca dupa mai multe capturi, mai ales la voblerele mici, trebuiereglat ochetul. Asta din cauza ca utilizeaza o sarma relativ subtire. Cat despre spartul voblerelor, eu nu am patit-o niciodata, desi am pescuit si pe rauri de munte si le-am pleznit din belsug de bolovani.
O problema grava aparuta pe piata este falsificarea acestor produse. Chiar Cozma mi-a confirmat ca a primit de la cineva niste voblere care mergeau asa cum descrieti. Semanau bine...dar un cunoscator al voblerelor Cozma si-ar fi dat seama ca sunt falsuri. Asa ca aveti grija!
Noi am pescuit mult pe rauri ( Mures, Somes si rauri de munte ) cu rezultate excelente. Nu-i fac reclama, dar chiar sunt voblere ce merita atentia pescarilor de spinning.
O problema grava aparuta pe piata este falsificarea acestor produse. Chiar Cozma mi-a confirmat ca a primit de la cineva niste voblere care mergeau asa cum descrieti. Semanau bine...dar un cunoscator al voblerelor Cozma si-ar fi dat seama ca sunt falsuri. Asa ca aveti grija!
Noi am pescuit mult pe rauri ( Mures, Somes si rauri de munte ) cu rezultate excelente. Nu-i fac reclama, dar chiar sunt voblere ce merita atentia pescarilor de spinning.
- Dornea Ionut
- senior
Si eu sunt multumit de ele... Ma simt nevoit sa recunosc ca am avut cele mai mari succese la voblere cozma, chiar in detrimentul celor salmo si chiar rapala. Asta este.... Raport "eficienta" - "pret" zic eu bun!
Messenger: dorneai
Mail: dorneai@yahoo.com
In rest, va... fir intins si peste-n punga...
Ca sa iti dai seama cat de prost esti, trebuie sa gandesti totusi putin
Mail: dorneai@yahoo.com
In rest, va... fir intins si peste-n punga...
Ca sa iti dai seama cat de prost esti, trebuie sa gandesti totusi putin

o singura data am patit la un Cozma sa-mi cada barbeta dupa ce a lovit o piatra..... da asta acu' vre-o 4 ani. De spart inca nu am reusit performanta asta si nici nu cred ca o sa se intample vrodata 
Sunt bune si prind, mai ales la clean se pare ca sunt cateva modele care sunt chiar beton.... cat despte reglaje din ochet... cam tre' uneori si la cele noi, insa se rezolva si merg.
Oricum, la pretul care e.... io zic ca merita

Sunt bune si prind, mai ales la clean se pare ca sunt cateva modele care sunt chiar beton.... cat despte reglaje din ochet... cam tre' uneori si la cele noi, insa se rezolva si merg.
Oricum, la pretul care e.... io zic ca merita

asa e Danoc ,Danoc scrie:O intrebare generala: nu ati constatat ca voblerele Cozma au un randament mult mai bun pe apele din nordul tarii, decat in sud? Personal am aceasta impresie. Cred ca sunt concepute si studiate pe aceste ape....ce difera din multe puncte de vedere fata de cele din sud.
voblerele cozma dau un randament mai bun pe apele hai sa zicem din nord fata de cele din sud din cauza ca :
- tipul de ape difera substantial
- speciile de pesti preponderente in sud sunt salaul si bibanul ( nu neparat in rodinea asta )
Aici , shlapul e la putere
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
Dar cele de la Rapala pentru ce ape or fi fost concepute si studiate, ca prind al dracului de bine si la noi ?!!!
Sa fie chiar atat de mari diferente intre apele din sudul si nordul tarii ? Atunci cum e la nivel mondial ?
Nu cred treaba asta.
Sa fie chiar atat de mari diferente intre apele din sudul si nordul tarii ? Atunci cum e la nivel mondial ?
Nu cred treaba asta.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
-
- veteran
eu am prins la voblerele cozma bibi si clenutz pe bicaz, am prins bine bibi si pe lacurile din jurul capitalei... nu am avut nici odata probleme la reglari, sa mi se sparga sau alte chestii...au mers bine de la inceput, si nu mi s-au dereglat deloc pana acum... eu unul sunt multumit de ele! iar pretul mi se pare f convenabil