VOBLERELE COZMA...CUM AU EVOLUAT???

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Danoc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Danoc » 16 Ian 2007, 17:30

Am vorbit cu Cozma de mai multe ori despre aceste probleme semnalate de pescari. Confirma faptul ca dupa mai multe capturi, mai ales la voblerele mici, trebuiereglat ochetul. Asta din cauza ca utilizeaza o sarma relativ subtire. Cat despre spartul voblerelor, eu nu am patit-o niciodata, desi am pescuit si pe rauri de munte si le-am pleznit din belsug de bolovani.
O problema grava aparuta pe piata este falsificarea acestor produse. Chiar Cozma mi-a confirmat ca a primit de la cineva niste voblere care mergeau asa cum descrieti. Semanau bine...dar un cunoscator al voblerelor Cozma si-ar fi dat seama ca sunt falsuri. Asa ca aveti grija!
Noi am pescuit mult pe rauri ( Mures, Somes si rauri de munte ) cu rezultate excelente. Nu-i fac reclama, dar chiar sunt voblere ce merita atentia pescarilor de spinning.

Dornea Ionut
senior
senior

Mesaj de Dornea Ionut » 16 Ian 2007, 19:32

Si eu sunt multumit de ele... Ma simt nevoit sa recunosc ca am avut cele mai mari succese la voblere cozma, chiar in detrimentul celor salmo si chiar rapala. Asta este.... Raport "eficienta" - "pret" zic eu bun!
Messenger: dorneai
Mail: dorneai@yahoo.com

In rest, va... fir intins si peste-n punga...
Ca sa iti dai seama cat de prost esti, trebuie sa gandesti totusi putin ;)

Cati
senior
senior

Mesaj de Cati » 16 Ian 2007, 23:48

Intradevar , si eu am descoperit falsuri , semana izbitor de bine cu originalul ! unul ditre ele dupa citeva modificari si reglaje , a dat randament ... :wink:

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 17 Ian 2007, 00:08

o singura data am patit la un Cozma sa-mi cada barbeta dupa ce a lovit o piatra..... da asta acu' vre-o 4 ani. De spart inca nu am reusit performanta asta si nici nu cred ca o sa se intample vrodata :D

Sunt bune si prind, mai ales la clean se pare ca sunt cateva modele care sunt chiar beton.... cat despte reglaje din ochet... cam tre' uneori si la cele noi, insa se rezolva si merg.

Oricum, la pretul care e.... io zic ca merita :roll:

Danoc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Danoc » 17 Ian 2007, 10:31

O intrebare generala: nu ati constatat ca voblerele Cozma au un randament mult mai bun pe apele din nordul tarii, decat in sud? Personal am aceasta impresie. Cred ca sunt concepute si studiate pe aceste ape....ce difera din multe puncte de vedere fata de cele din sud.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 17 Ian 2007, 11:14

Danoc scrie:O intrebare generala: nu ati constatat ca voblerele Cozma au un randament mult mai bun pe apele din nordul tarii, decat in sud? Personal am aceasta impresie. Cred ca sunt concepute si studiate pe aceste ape....ce difera din multe puncte de vedere fata de cele din sud.
asa e Danoc ,
voblerele cozma dau un randament mai bun pe apele hai sa zicem din nord fata de cele din sud din cauza ca :
- tipul de ape difera substantial
- speciile de pesti preponderente in sud sunt salaul si bibanul ( nu neparat in rodinea asta )

Aici , shlapul e la putere
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 17 Ian 2007, 11:15

Dar cele de la Rapala pentru ce ape or fi fost concepute si studiate, ca prind al dracului de bine si la noi ?!!!

Sa fie chiar atat de mari diferente intre apele din sudul si nordul tarii ? Atunci cum e la nivel mondial ?
Nu cred treaba asta.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 17 Ian 2007, 11:29

eu am prins la voblerele cozma bibi si clenutz pe bicaz, am prins bine bibi si pe lacurile din jurul capitalei... nu am avut nici odata probleme la reglari, sa mi se sparga sau alte chestii...au mers bine de la inceput, si nu mi s-au dereglat deloc pana acum... eu unul sunt multumit de ele! iar pretul mi se pare f convenabil :D

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 17 Ian 2007, 11:52

razvan m. scrie:Dar cele de la Rapala pentru ce ape or fi fost concepute si studiate, ca prind al dracului de bine si la noi ?!!!
pentru apele din vest si vestul tarii :lol:

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 17 Ian 2007, 11:57

Aici ai punctat foarte bine :lol:
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Scrie răspuns