VOBLERELE COZMA...CUM AU EVOLUAT???

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Danoc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Danoc » 22 Dec 2006, 14:19

Eu am multe voblere Cozma si pot spune ca sunt cele care mi-au adus cele mai multe satisfactii. E drept, pe apele de ses si munte.
Daca aveti probleme cu ele imediat dupa cumparare le puteti returna si primiti altul in schimb... probabil sunt probleme de cand a crescut productia. Si intr-adevar, ochetul mai trebuie reglat din cand in cand, dar merita. Putin producatori autohtoni au experienta lui Cozma, iar dintre produsele importate nu toate sunt potrivite apelor de la noi. ori in cazul voblerelor Cozma, toate dimensiunile, modelele si culorile sunt testate.

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 22 Dec 2006, 17:02

cel mai mijto ar fi ca dn-l cozma sa iti dea un set de 5 cu autograf :D 8)

PODOSU DOREL
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de PODOSU DOREL » 22 Dec 2006, 17:38

eu anul acesta am inceput la rapitori .In primavara am luat 7-8 voblere Cozma diferite modele si marimi .Sint f.dezamagit de ele.Vrei sa dai cu el pe linga mal si te trezesti cu el in mijlocul apei :datz: Vorba unui prieten :sint voblere facute separat pt.malul sting sau drept al apei,trebuie doar sa le descoperi destinatia.Chiar daca le reglezi dupa citeva lansari iar sint dereglate .In consecinta le-am folosit in locuri noi pt a vedea daca sint agataturi. Acum nu mai am nici unul dar nu imi pare rau si nici nu o sa-mi mai iau.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 22 Dec 2006, 18:02

PODOSU DOREL scrie:eu anul acesta am inceput la rapitori .In primavara am luat 7-8 voblere Cozma diferite modele si marimi .Sint f.dezamagit de ele.Vrei sa dai cu el pe linga mal si te trezesti cu el in mijlocul apei :datz: Vorba unui prieten :sint voblere facute separat pt.malul sting sau drept al apei,trebuie doar sa le descoperi destinatia.Chiar daca le reglezi dupa citeva lansari iar sint dereglate .In consecinta le-am folosit in locuri noi pt a vedea daca sint agataturi. Acum nu mai am nici unul dar nu imi pare rau si nici nu o sa-mi mai iau.
faina aia cu destinatiile
cred ca esti putin prea sever cu ele
desi nu mai pescuiesc preponderent cu voblere , sunt bune , e drept ca trebuie reglate dar sunt bune , nu le condamna si tu la craci :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 22 Dec 2006, 18:09

Cum nimic nu e perfect in lume asa nici voblerele lui Cozma ,dar cum voblerului ii da viata mina pescarului zic ca inainte de-a le arunca la gunoi
incercati sa invatati sa pescuiti cu ele.
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 22 Dec 2006, 19:23

n-am dat cu cozme dar in general pe alea care bateau intr-o parte le-am rezolvat stramband putin ochetul
chiar n-ai reusit sa le rezolvi de loc ?

PODOSU DOREL
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de PODOSU DOREL » 22 Dec 2006, 19:44

Am incercat sa le reglez dar la cea mai mica agatatura se deregleaza din nou.Sincer nu e prea placut sa tot stai sa le reglezi in loc sa le plimbi prin apa.Nu cred ca sint in masura sa dau calificative dar pe aici am tot citit ca daca nu ai incredere intr-un vobler nu e indicat sa-l folosesti.E adevarat ca se mai scrie ca nu voblerul e de vina ci mina pescarului (in cazul meu e adevarat :cry: ).Neavind experienta incerc voblere despre care se spune ca sint bune precum si cele pe care le consider eu ca ar fi bune.

Orcum le multumesc tuturor celor care scriu despre tehnica pescuitului la arificiale si celor care spun ce modele,culori....sint potrivite in diferite ocazii.Am invatat multe de un an de cind citesc aici.

Sarbatori Fericite

tali
veteran
veteran

Mesaj de tali » 10 Ian 2007, 11:32

Am si eu mai multe intrebari legate de voblerele Cozma:la ce adncime actioneaza si ce gramaj au pt ca in magazinul online nu este specificat nici un detaliu?!Va raman dator dak ma ajutati cu detalii sau cu un link pt ca eu nu l-am gasit

cristi.voinea

Mesaj de cristi.voinea » 10 Ian 2007, 11:44

Pt. coduri de culoare, marimi si alte detalii intra pe site-ul "legatorilor de muste" : flyyting.ro
Dar in general cele de 7 si 9 cm sunt floating, din cate stiu eu
Cred ca vei gasi si un nr. de tel. acolo

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 10 Ian 2007, 12:02

cristi.voinea scrie:Pt. coduri de culoare, marimi si alte detalii intra pe site-ul "legatorilor de muste" : flyyting.ro
Dar in general cele de 7 si 9 cm sunt floating, din cate stiu eu
Cred ca vei gasi si un nr. de tel. acolo
Are dreptate cu licenta ca nu se mai fac floating numai suspending

ca idee sunt rattling adica au bile in ele corpul e carenat (din plastic turnat) , finisajele sunt cam slabute la barbeta dar merg.

punctul forte sunt patternuri care sunt ok si bineinteles pretul.

eu am luat niste modele de 7 cm A5 C5 au cam cam 7-8 grame deci adancime pana pe la 2-3 metri dar fiind suspending adancimea e reglabila depinde de cata rabdare ai sa ajunga pana la fund.
the angler is catching xxx, not by the lure

Scrie răspuns